Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2018

Οι άγνωστοι καταρράκτες της Βοιωτίας.....

Δείτε τις φωτογραφίες από το χωριό Πέτρα




Ένας κρυμμένος θησαυρός «κρύβει» η Βοιωτία, τον οποίο οι περισσότεροι έχουν ξεκινήσει να ανακαλύψουν τα τελευταία χρόνια. Είναι οι καταρράκτες της Πετράς, που βρίσκονται λίγο έξω από το ομώνυμο χωριό του δήμου Αλιάρτου.





Οι ντόπιοι, λένε ότι είναι οι ψηλότεροι καταρράκτες στην Ελλάδα. Αν ισχύει αυτό, δεν μπορούμε να το γνωρίζουμε, όμως, σίγουρα το ύψος τους είναι εντυπωσιακό, όπως και το σκηνικό γύρω από αυτούς.


Στην πραγματικότητα, πρόκειται για ένα καταρράκτη που πέφτει με ορμή, από την πλαγιά του Ελικώνα, σχηματίζοντας προς το τέλος της διαδρομής των δύο μικρότερων καταρρακτών. Το σκηνικό είναι μαγευτικό, σχεδόν παραμυθένιο και για πολύ καιρό παραμένει άγνωστο σε πολύ κόσμο.
Πριν λίγα χρόνια, ο δήμος Αλιάρτου προχώρησε στην αναμόρφωση του τοπίου και έτσι αυτός ο «κρυμμένος» θησαυρός αρχίζει να παίρνει τη θέση του στα μέρη της Ελλάδας με την φυσική ομορφιά που αξίζει κανείς να επισκεφθεί.
Και να παρασυρθεί σε ένα μαγικό ταξίδι, που ούτως ή άλλως προσφέρουν οι καταρράκτες με τους θρύλους για τα νεράιδες και τα ξωτικά που κουβαλούν εδώ και αιώνες.

Πηγή : newsbeast.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ακατονόμαστος ... 25 ετίας !!!

Με ευθύνη Αραχωβιτών Ξεκάθαρα φιλαράκια