Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2018

Καλά όταν ψήφιζαν ακροδεξιά, τι ακριβώς περίμεναν ???

 «Καζάνι που βράζει» η Ουγγαρία  (video) 


 Στην Ουγγαρία, η ακροδεξιά που ανέβηκε στην εξουσία μιλώντας για σύγκρουση με την παγκοσμιοποίηση και έχοντας σαν φόβητρο τους μετανάστες και τους πρόσφυγες, αποδείχθηκε ότι είναι εργαλείο της καπιταλιστικής παγκοσμιοποίησης, και φέρεται στους πολίτες της σαν να είναι δούλοι.

- Το κτίριο της κρατικής τηλεόρασης παραμένει στο επίκεντρο των διαδηλώσεων της αντιπολίτευσης στην Ουγγαρία, καθώς κι άλλοι βουλευτές της αντιπολίτευσης προσπάθησαν να εισέλθουν στο κτίριο.


  Παράλληλα, λάμβανε χώρα η πέμπτη κατά σειρά διαδήλωση των τελευταίων ημερών, κατά της κυβέρνησης, για τις αλλαγές στην εργατική νομοθεσία της Ουγγαρίας αλλά και τη λειτουργία της δικαιοσύνης. Οι υποστηρικτές και οι πολιτικοί όλων των κομμάτων της αντιπολίτευσης στρέφονται κατά της κυβέρνησης του Βίκτορ Όρμπαν.

Ο νέος εργατικός νόμος επιτρέπει στους εργοδότες να απαιτήσουν μέχρι και 400 ώρες υπερωριακής απασχόλησης ετησίως και σύμφωνα με τους επικριτές του εισάγει συνθήκες δουλείας. Η κυβέρνηση πέρασε επίσης νόμο περί θεσπίσεως διοικητικών δικαστηρίων που θα υπάγονται στην κυβέρνηση και θα επιλαμβάνονται ευαίσθητων θεμάτων όπως ο εκλογικός νόμος, οι διαμαρτυρίες και θέμα διαφθοράς.


Ο Ορμπάν έχει βρεθεί σε αντιπαράθεση με τις Βρυξέλλες για την εγκαθίδρυση ενός αυταρχικού συστήματος διακυβέρνησης και την επέκταση του ελέγχου του επί της δικαστικής εξουσίας και των μέσων ενημέρωσης.


Σημειώνεται, ότι η κρατική τηλεόραση μετέδωσε ότι γίνονται διαδηλώσεις με μια εβδομάδα καθυστέρηση !!! 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ακατονόμαστος ... 25 ετίας !!!

Με ευθύνη Αραχωβιτών Ξεκάθαρα φιλαράκια