Τρίτη 25 Δεκεμβρίου 2018

Ο κόσμος αφυπνίζεται, το ''κλίμα'' αλλάζει ..............

Εντυπωσιακά στοιχεία παρουσιάστηκαν για την κάνναβη στην εκδήλωση του συλλόγου «ΚΑΝΝΑΒΟΙΩΤΙΑ» με ομιλητή τον ψυχίατρο νευρολόγο Γιώργη Οικονομόπουλο.

Με ομιλητή τον ψυχίατρο νευρολόγο του Γιώργη Οικονομόπουλο ο Σύλλογος Φίλων Θεραπευτικής Κάνναβης «ΚΑΝΝΑΒΟΙΩΤΙΑ» πραγματοποίησε στο συνεδριακό κέντρο «Χρήστος Παλαιολόγος» στη Λιβαδειά την πρώτη επίσημη ενημέρωση του κοινού για τα νέα δεδομένα σχετικά με την κάνναβη την χρήση της και τα οφέλη.

Κατά τη διάρκεια της πολύ ενδιαφέρουσας εκδήλωσης της οποία παρακολούθησε πλήθος κόσμου, αναλύθηκαν οι εφαρμογές της κάνναβης στην αντιμετώπιση ασθενειών καθώς και η βιομηχανική της χρήση ενώ παράλληλα επισημάνθηκε η χρησιμότητα της (καθώς στο παρελθόν αποτελούσε βασικό διατροφικό και κατασκευαστικό μέσο καθώς και μέσο ένδυσης) και κατά συνέπεια η συμβολή της οικονομία της χώρας.
«Ζήσαμε 80 χρόνια απαγόρευσης του φυτού, αυτό όμως είναι μία μικρή παρένθεση μπροστά στην ιστορία του. Τώρα επανέρχεται πανηγυρικά δικαιωμένο και γι΄ αυτό το τόσο σημαντικό ζήτημα είχαμε την τιμή να φιλοξενήσουμε και να ενημερωθούμε από έναν άνθρωπο, ένα γιατρό επιστήμονα, έναν αγωνιστή και προφήτη του καιρού μας τον Γιώργη Οικονομόπουλο νευρολόγο-ψυχίατρο ο οποίος πριν από 40 χρόνια στη χώρα μας ύψωσε το ανάστημά του υπερασπίστηκε την κάνναβη»

επεσήμανε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του Συλλόγου και πρώην αντιδήμαρχος Στέλιος Καλογήρου.



Σύμφωνα με τον Γιώργη Οικονομόπουλο η εικόνα της κάνναβης που ορισμένοι την είχαν δαιμονοποιήσει, παγκοσμίως έχει πλέον ανατραπεί αφού αποδεικνύεται επιστημονικά ότι αποτελεί ίαμα για πολλές ασθένειες, από πολύ απλές μέχρι πολύ σοβαρές, γεγονός που αποδίδεται στην ύπαρξη ενδοκανναβινοειδούς συστήματος στον ανθρώπινο οργανισμό.

«Η κάνναβης από ένα φυτό του διαβόλου και της κόλασης μετατράπηκε σε κάτι το οποίο πραγματικά αποτελεί σχεδόν πανάκεια για ένα πλήθος ασθενειών, το πιο εντυπωσιακό είναι ότι ενώ αυτό το ξέραμε χιλιάδες χρόνια πρόσφατα μόνο στο τέλος του εικοστού αιώνα επιβεβαιώθηκε επιστημονικά και εργαστηριακά για το πως η κάνναβη λειτουργεί για την αντιμετώπιση ασθενειών και πως λειτουργεί η ύπαρξη του ενδοκανναβινοειδές συστήματος, δηλαδή ενός συστήματος στον οργανισμό μας που παράγει κανναβινοειδή, και αυτό είναι σαν το ανοσοποιητικό, σαν ρυθμιστής της ισορροπίας», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Οικονομόπουλος.

Παράλληλα σημείωσε ότι υπάρχουν δύο κατηγορίες ουσιών η μια η THC με ψυχοτρόπο επίδραση η οποία είναι για ορισμένες ασθένειες ενώ για κάποιες άλλες χρειάζονται μόνο το CBD που δεν έχει ψυχοτρόπο επίδραση.

ΝΟΜΙΜΗ 


Τέλος ο πρόεδρος του Συλλόγου Σ. Καλογήρου μίλησε και για το οικονομικό σκέλος εκτιμώντας ότι τα έσοδα από τη νομιμοποίηση καλλιέργειας όλων των μορφών κάνναβης σε μία ιδανική κλιματολογική χώρα όπως είναι η Ελλάδα είναι ικανά να απελευθερώσουν την Ελλάδα να δώσουν διέξοδο στην οικονομική ασφυξία.

«Πρέπει να αντιληφθούμε ότι το κλίμα και το έδαφος της Ελλάδας είναι τέτοιο που μπορεί να φέρει την Ελληνική κάνναβη να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο σε παγκόσμιο επίπεδο και στον φαρμακευτικό και στην βιομηχανικό τομέα ενώ τα έσοδα που θα προκύψουν είναι ικανά να μας βγάλουν από την φυλακή του μνημονίου», είπε και συμπλήρωσε ότι σε πρώτη φάση τα έσοδα θα ξεκινήσουν από 3 δις και μπορούν να φτάσουν μέχρι και τα 15 δις ευρώ.

Καταλήγοντας υπογράμμισε ότι το κράτος πρέπει να εμπλακεί και στην καλλιέργεια και στην διάθεση όλων των μορφών της κάνναβης.


Για video απο την εκδήλωση πιέστε εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ούτε διπόρος, ούτε ωδιπόρος

Το σωστό είναι ασθενής και οδοιπόρος !!!  Ο  τίτλος ακούγεται κάπως σαν σύνθημα σε διαδήλωση, όμως το σημερινό άρθρο έχει, κατά κάποιο τρόπο...