Κυριακή 23 Δεκεμβρίου 2018

Ενα βήμα πριν βγει εντελώς εκτός ελέγχου η κατάσταση στην Γαλλία.

-Το πλήρες βίντεο με την χθεσινή επίθεση 

διαδηλωτών σε αστυνομικούς.



Δεν πέρασε παρά ελάχιστη ώρα από την στιγμή που το πλήρες βίντεο -έχει διάρκεια λίγο μεγαλύτερη από δυο λεπτά- με την επίθεση που έκαναν χτες διαδηλωτές σε αστυνομικούς στην Γαλλία, έχει παρουσιαστεί στο διαδίκτυο και έχει εκατοντάδες χιλιάδες θεάσεις.


Το απαλλοτριώσαμε και το παραθέτουμε. Ειδικά η σκηνή που ένας αστυνομικός πανικόβλητος έχει τραβήξει το όπλο του και σημαδεύει τους διαδηλωτές έχει προκαλέσει διεθνή κατακραυγή. Και είναι επόμενο γιατί κανείς δεν ξέρει τι θα συνέβαινε αν ο ένστολος, όπως ήταν τρομοκρατημένος έχανε εντελώς την ψυχραιμία του και πυροβολούσε το πλήθος.

Είναι αξιοσημείωτο πάντως ότι τόσο η αστυνομία όσο και το υπουργείο Εσωτερικών της Γαλλίας, έδωσαν πλήρη κάλυψη στον αστυνομικό και με ανακοινώσεις τους τον υπερασπίζονται επικαλούμενοι ότι βρισκόταν σε αυτοάμυνα. Μάλιστα τον επαίνεσαν για τον «επαγγελματισμό και την αυτοσυγκράτηση» που έδειξε.

Προφανώς οι τρομοκρατία οι προληπτικές συλλήψεις και η άγρια καταστολή δεν φέρνουν τα επιθυμητά, για την Γαλλική κυβέρνηση αποτελέσματα και η γενικότερη κατάσταση ελάχιστα απέχει από το να βγει εντελώς εκτός ελέγχου με αποτελέσματα που δεν μπορεί να τα προβλέψει κανένας. 





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ούτε διπόρος, ούτε ωδιπόρος

Το σωστό είναι ασθενής και οδοιπόρος !!!  Ο  τίτλος ακούγεται κάπως σαν σύνθημα σε διαδήλωση, όμως το σημερινό άρθρο έχει, κατά κάποιο τρόπο...