Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2021

Λεόντειος Σύμβαση !!!

 Τεχνικό Πρόγραμμα

 ΔΔΑΑ 



Τι ψηφίσατε κ.κ. εκλεγμένοι από ΑΡΑΧΩΒΑ ???



Γράφει ο : Στέργιος Μπακολουκάς


 Ο Δήμος Διστόμου Αράχοβας Αντίκυρας είναι ουσιαστικά ένας συνεταιρισμός πέντε  μικρών Πόλεων ( έχετε υπόψιν σας ότι η μία είναι ιδιωτική, ‘’Άσπρα Σπίτια’’, και δεν συμμετέχει στην κατανομή των πόρων),  οι οποίες, μέσω του Νόμου ‘’Καλλικράτης’’, έχουν μεταξύ τους συμφωνήσει (συμβληθεί), να διαχειρίζονται από κοινού τα έσοδά τους και να αυτοδιοικούνται, ορίζοντας με τις ψήφους των πολιτών τους, τους εκπροσώπους  του ΔΣ και τον Δήμαρχο ο οποίος, ως επι κεφαλής  αυτών των αντιπροσώπων, οφείλει να επιβλέπει την ΔΙΚΑΙΗ κατανομή  των υφιστάμενων, όπως και των  πιθανών μελλοντικών οικονομικών πόρων, μέσω των υπηρεσιών του Δήμου.

         Ουσιαστικά δημιουργείται ένα κοινωνικό συμβόλαιο, όχι μόνον μεταξύ των Πολιτών του Δήμου και Του Διοικητικού Συμβουλίου- Δημάρχου, αλλά και μεταξύ των συμβεβλημένων Πόλεων.

         Αυτή η υποτιθέμενη ισομερής κατανομή των οικονομικών  πόρων, μεταξύ των Πόλεων, γνωστοποιείται στους πολίτες  με την κατάρτιση του Τεχνικού Προγράμματος του Δήμου και περισσότερο αναλυτικά με τον αντίστοιχο Προϋπολογισμό.

         Το Τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου ΔΑΑ , για το τρέχον έτος 2021, το οποίο και παραθέτω, κάθε άλλο παρά δίκαιο είναι, σε σχέση με την διανομή των οικονομικών πόρων στις Πόλεις που τους δικαιούνται!

         Αυτό το Τεχνικό Πρόγραμμα, δεν είναι δίκαιο διότι μεροληπτεί κατάφορα υπέρ της μιας εκ των Πόλεων του Δήμου, αδικώντας τις υπόλοιπες.

         Δεν είναι δίκαιο διότι κατανέμει τους οικονομικούς πόρους με Λεόντεια συμπεριφορά, με ετεροβαρή δηλαδή κατανομή, ευνοώντας ΜΟΝΟ μια Πόλη και  αδιαφορώντας για την συγκριτική ανισότητα σε σχέση με τις υπόλοιπες.

         Δεν είναι δίκαιο, διότι οι εκπρόσωποι του Δήμου, με αυτές τις επιλογές, προσβάλουν κατάφορα τους κατοίκους των άλλων Πόλεων, πλην μιας, ψηφίζοντας ένα τέτοιο άδικο Τεχνικό Πρόγραμμα, κατά τέτοιο τρόπο,  που μάλλον στηρίζεται στην αντίληψη ότι οι υπόλοιποι Πολίτες, δεν θα το καταλάβουν και επομένως, αυτοί θα το εφαρμόσουν ….κοροϊδεύοντάς τους!

        Δεν είναι δίκαιο διότι, με αυτές τις κατάφορες ανισομερείς οικονομικές κατανομές, δημιουργεί συγκρουσιακά προβλήματα μεταξύ των κατοίκων και αντιθέσεις που κάθε άλλο παρά χρήσιμες είναι για την αγαστή συμβίωση των Πολιτών του Δήμου.

Την ευθύνη  γι’ αυτή τη συμπεριφορά την έχει ακέραια ο Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο!

Για να αντιληφθούμε το μέγεθος της άδικης κατανομής, όπως αυτή φαίνεται στο περιεχόμενο του Ψηφισμένου Τεχνικού προγράμματος του Δήμου για το έτος 2021, που είδη βρίσκεται στη φάση της εφαρμογής του, ας  παρακολουθήσουμε τους παρακάτω δύο πίνακες, στους οποίους φαίνονται τα ποσά, τα ποσοστά κατανομής και οι κάτοικοι ανά  Πόλη, για να αποκτήσουμε σφαιρική άποψη για τις προθέσεις του Δημάρχου και των μελών του ΔΣ που συμφωνούν σε αυτό:

Πίνακας 1.

  Σύνολα-

   -Πόλεις     

Οικονομικοί  Πόροι προς     

Κατανομή

σε Ευρώ.

Ποσοστό συμμετοχής, κάθε κοινότητας, στους οικονομικούς πόρους, εκφρασμένη        %

Κάτοικοι , ανά Δημοτική Κοινότητα , απογραφή     2011

 

Σύνολα

 

15.879.271, 960

 

         100,00 %

 

         6.585

Δίστομο

12.834.614,475

           80,83 %

        1.589

Στείρι

     347.713, 390

             2,19 %

           689

Αντίκυρα

     645.173, 150

             4,06 %

        1.537

Αράχοβα

  1.150.460, 595

             7,24 %

       2.770

Δαπάνες που      αφορούν όλο τον Δήμο

 

     730.099, 120

 

             4,60 %

 

      -----------  

Αδιάθετοι Πόροι

    171.211, 23

             1,08 %

       ------------

 

Παρατηρήσεις:

1.     Σε αυτό τον πίνακα φαίνεται καθαρά ότι το Δίστομο, συγκριτικά με τους κατοίκους αυτής της Πόλης και των υπόλοιπων Πόλεων, λαμβάνει την μερίδα του Λέοντος, αποσπώντας το 80,83% των διαθέσιμων οικονομικών πόρων.

2.     Εξετάζοντας τον πίνακα του Τεχνικού Προγράμματος όπως αυτό έχει δημοσιευτεί στο Διαύγεια και κάνοντας τις αθροίσεις, υπάρχει ένα ποσό, συνολικού  ύψους  171.211,23 Ευρώ το οποίο, αν και αναφέρεται στο σύνολο των προς διάθεση οικονομικών πόρων, δεν διανέμεται! Πιθανώς αυτό να οφείλεται σε (απαράδεκτο) λάθος του συντάκτη του πίνακα, το οποίο η αρμόδια υπηρεσία πρέπει ΆΜΕΣΑ να διορθώσει. Σε διαφορετική περίπτωση, δηλαδή να μην πρόκειται για λάθος, συνειρμικά οδηγούμαστε σε σκέψεις, τις οποίες δεν θα θέλαμε σε καμία περίπτωση ούτε να εκφράσουμε, ούτε να συμβούν!!!

 

Πιθανώς να υπάρξει ο αντίλογος, ότι δύο μεγάλα ποσά τα οποία αναφέρονται στο Τεχνικό πρόγραμμα  και τα οποία αφορούν την Πόλη του Διστόμου, να μην πρέπει να μπουν στον συγκριτικό πίνακα κατανομής , διότι πρόκειται για ποσά ειδικού και συγκεκριμένου σκοπού, εξασφαλισμένα από προηγούμενες διοικήσεις.


Προσθήκη video από Pafsilipon



Αυτά είναι
:

                  α) Ποσό, ενός εκατομμυρίου επτακοσίων εξήντα χιλιάδων τετρακοσίων πέντε  (1.760.405) Ευρώ, το οποίο αφορά την ανακατασκευή του κτηρίου της Γαλλική Εταιρείας, το οποίο η διοίκηση Πατσαντάρα κατάφερε να το παραλάβει από το Εργοστάσιο του Αλουμινίου, στο οποίο ανήκε. Αργότερα η διοίκηση Γεωργακού, κατάφερε να εξασφαλίσει την αναφερόμενη χρηματοδότηση, την οποία σήμερα η διοίκηση Σταθά καλείται να υλοποιήσει.

                                 β) Ποσό εννέα εκατομμυρίων τριακοσίων ογδόντα δύο χιλιάδων εκατόν ενενήντα οκτώ (9.382.198) Ευρώ, το οποίο αφορά την δημιουργία σύγχρονου αποχετευτικού συστήματος στο Δίστομο. Το Ποσό αυτό έχει προκύψει από χρηματοδότηση η οποία ξεκίνησε  επι διοικήσεως Πατσαντάρα, ύστερα από προτροπή και ενέργειες του τότε συμβούλου Γιάννη Μίχου. Οι προσπάθειες συνεχίστηκαν και τελεσφόρησαν επι διοικήσεως Γεωργακού , ύστερα από προσπάθειες του συμβούλου Αγγελόπουλου.

Αν πραγματικά ΔΕΝ λάβουμε υπόψη μας αυτά τα δύο ποσά, ας δούμε πώς διαμορφώνεται ο ανωτέρω πίνακας.

Πίνακας 2

     Σύνολα

      Πόλεις     

Οικονομικοί  Πόροι προς      κατανομή

σε Ευρώ

Ποσοστό συμμετοχής, κάθε κοινότητας, στους οικονομικούς πόρους, εκφρασμένη    %

Κάτοικοι , ανά Δημοτική Κοινότητα , απογραφή     2011

Σύνολα

4.736.766,91

          100,00 %

6.585

Δίστομο

1.692.109,425

 35,72 %

1.589

Στείρι

   347.713,390

   7,34 %

   689

Αντίκυρα

   645.173,150

 13,62 %

1.537

Αράχοβα

1.150.460,595

 24.29 %

2.770

Δαπάνες που      αφορούν όλο τον Δήμο

 

              730.099,120

 

             15,41 %

 

          -----------

Αδιάθετοι Πόροι

           171.211,23

               3,62 %

 

          -----------

 

 

Παρατηρήσεις:

                            α) Παρατηρώντας τα ποσά που αναφέρονται σε αυτόν τον Πίνακα, ακόμα και όταν έχουν αφαιρεθεί τα δύο μεγάλα ποσά, συνολικού ύψους έντεκα εκατομμυρίων, η Πόλη του Διστόμου συνεχίζει να λαμβάνει πολλαπλάσια ποσά, σε σχέση με τον πληθυσμό τον δικό της και των άλλων Πόλεων!!!! Π.χ. Ο πληθυσμός του Διστόμου είναι ίδιος με τον πληθυσμό της Αντίκυρας, όμως λαμβάνει σχεδόν τριπλάσιο αριθμό χρημάτων από αυτή!!!!!

                     β) Εξετάζοντας  τον  πίνακα 2 ,  μετά την αφαίρεση των μεγάλων ποσών, το ποσοστό % του μη  διανεμηθέντος ποσού  των  171.211,23 Ευρώ , αυξάνετε στο 3,62 % με αποτέλεσμα,  το όποιο λάθος να μετατρέπεται πλέον σε συνέπιες, οι οποίες απαιτούν εξηγήσεις!!! 

 

ΥΣ.  Αξίζει να ρίξετε μια ματιά, στο απόσπασμα του Τεχνικού Προγράμματος που δημοσιεύουμε, για να δείτε τα ονόματα αυτών που ψήφισαν, αυτό το ετεροβαρές και μονόπλευρο Τεχνικό Πρόγραμμα, το οποίο κατά τη γνώμη μου, είναι ‘’Λεόντειος Σύμβαση’’, από τους οποίους βεβαίως ΔΕΝ απουσιάζουν δυστυχώς ούτε οι Σύμβουλοι της Συμπολίτευσης που έχουν εκλεγεί στην Αράχοβα!!!!

ΤΕΧΝΙΚΟ_ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ_2021.pdf

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο στρατηγός το ψήφισε?Αυτός κι αν δεν ασχολείται καθόλου.Βλεπεις δεν πήρε το ταγμένα.

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Μπακολουκά γράφεις ότι : ....Το Ποσό αυτό έχει προκύψει από χρηματοδότηση η οποία ξεκίνησε επι διοικήσεως Πατσαντάρα, ύστερα από προτροπή και ενέργειες του τότε συμβούλου Γιάννη Μίχου. Οι προσπάθειες συνεχίστηκαν και τελεσφόρησαν επί διοικήσεως Γεωργακού , ύστερα από προσπάθειες του συμβούλου Αγγελόπουλου.

Ερωτάσαι: Τι παραπάνω έκαναν ο κ. Αγγελόπουλος και ο κύριος Μίχος από τα υπόλοιπα μέλη των δημοτικών συμβουλίων, για τον Βιολογικό Σταθμό Διστόμου-Στειρίου που τους μνημονεύεις;

Ευχαριστώ

Ανώνυμος είπε...


1. «Συγκρότηση συνεργείου υπερωριακής απασχόλησης για τον μήνα Φεβρουάριο 2021»

https://diavgeia.gov.gr/doc/%CE%A8%CE%9F%CE%9C8%CE%A99%CE%A3-%CE%99%CE%97%CE%9D?inline=true

2. «Συγκρότησης συνεργείου υπερωριακής απασχόλησης της υπηρεσίας Περιβάλλοντος και Καθαριότητας για τον μήνα ΦΕΒΡΟΥΆΡΙΟ 2021»

https://diavgeia.gov.gr/doc/6%CE%9A62%CE%A99%CE%A3-%CE%93%CE%9C3?inline=true

Για να δούμε πόση καθαριότητα θα έχουν τα χωριά μας ;

ή θα εχουμε πλασματικές υπερωρίες - «μαϊμού» κατά το κοινώς λεγόμενον!

Στέργιος Μπακολουκάς είπε...

29 Ιανουαρίου, 2021 21:19 Νομίζω ότι αυτοί ήταν οι μπροστάρηδες είτε επειδή είχαν τη ιδέα, είτε επειδή έκαναν τις ενέργειες! Όμως αγαπητέ μου, δεν είναι εκεί το πρόβλημα! Ξαναδιάβασε τους πίνακες και τα ξαναλέμε!!!

Ανώνυμος είπε...

Στέργιο αυτά τα έργα είναι του Αγγελόπουλου τότε αυτός δούλευε μόνο για το Δίστομο και ο κατσαμπινης και οι άλλοι κοιμόταν 💤💤💤με τα τσαρούχια

Καταρρέουν οι μύθοι των ΑΠΕ

  ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΚΑΙ ΦΟΡΕΩΝ ΜΑΙΝΑΛΟΥ «Όταν ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Συνασπισμός ψήφιζαν το Μάαστριχτ για την απελευθέρωση των αγορών, μας έλεγαν...