Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2021

Επιστολή της ΠΦΠΟ

Προς τον δήμαρχο Αράχωβας - Διστόμου - Αντίκυρας 



σχετικά με την διαχείριση των αδέσποτων ζώων


Προς:

κ.Γιάννη Σταθά, Δήμαρχο Αράχωβας- Διστόμου- Αντίκυρας 

Κοινοποίηση

Αρμόδια Αποκεντρωμένη Διοίκηση 

Αρμόδια Εισαγγελία  Πρωτοδικών 

Α.Τ. Αράχωβας

ΜΜΕ

Θέμα: Αναφορά – αίτημα κατοίκου Αράχωβας στην ΠΦΠΟ

Κύριε Δήμαρχε, 

Δεχθήκαμε μια καταγγελία από κάτοικο Αράχωβας, ότι όταν απευθύνθηκε σε σας προκειμένου να ενημερωθεί για τα σχέδια σας σχετικά με την κατάσταση των αδέσποτων ζώων στο Λιβάδι Αράχωβας η απάντηση που δώσατε ήταν ότι θα “συστήσετε επιτροπή με σκοπό την ευθανασία των αδέσποτων γιατί ενοχλούν τους κτηνοτρόφους και είναι επικίνδυνα”. 

Αρχικά θα θέλαμε να μας ενημερώσετε αν πράγματι δόθηκε η παραπάνω απάντηση από εσάς και να υπενθυμίσουμε , ότι με βάση το ελληνικό θεσμικό πλαίσιο 

α. απαγορεύονται (και τιμωρούνται) οι ευθανασίες υγιών ζώων

β. η διαδικασία για να κριθεί ένα ζώο επικίνδυνο σε καμία περίπτωση δεν εφαρμόζεται  σε “αδέσποτα που ενοχλούν” , υπάρχει δε ειδική εγκύκλιος του ΥΠΑΑΤ  για την ακολουθούμενη διαδικασία.

γ. οι Δήμοι είναι υποχρεωμένοι να μεριμνούν για την σίτιση, τις στειρώσεις, την περίθαλψη των αδέσποτων και για πολλά άλλα σχετικά με τα αδέσποτα.

δ. σε κάθε Δήμο πρέπει να συγκροτείται 5μελής επιτροπή για σχεδιάζει και να υλοποιεί το πρόγραμμα διαχείρισης των αδέσποτων. 

Δεδομένου ότι δεχόμαστε και βλέπουμε επί χρόνια καταγγελίες για την κατάσταση των ζώων στην Αράχωβα, θα παρακαλούσαμε να μας ενημερώσετε για τις σχετικές ενέργειες του Δήμου. Η Αράχωβα είναι  προορισμός πολλών επισκεπτών και είναι κρίμα να δυσφημίζεται από την κακή κατάσταση των αδέσποτων. 

Ελπίζουμε να ανταποκριθείτε, είμαστε δε στη διάθεσή σας να σας ενημερώσουμε σχετικά με ενέργειες για τη βελτίωση της κατάστασης των ζώων. 

Επίσης θα σας προτείναμε και μια διαδικτυακή συζήτηση μέσω της πλατφόρμας  zoom για πληρέστερη κατανόηση εκατέρωθεν .

Σε περίπτωση που θελήσετε να επικοινωνήσετε τηλεφωνικά μαζί μας μπορείτε να καλέσετε στο τηλ.69——– , Μπομπολάκη Αναστασία 

Σας ευχόμαστε μια καλύτερη νέα χρονιά .

Φιλικά ,

Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Καταρρέουν οι μύθοι των ΑΠΕ

  ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΚΑΙ ΦΟΡΕΩΝ ΜΑΙΝΑΛΟΥ «Όταν ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Συνασπισμός ψήφιζαν το Μάαστριχτ για την απελευθέρωση των αγορών, μας έλεγαν...