Παρασκευή 1 Ιανουαρίου 2021

Εντάξει έλεος !!! Όχι και στ' ... αυτοκίνητα !!!

 «Kurumask» !!!


Η εποχή της πανδημίας έχει αναγκάσει όλους τους ανθρώπους να φορούν την προστατευτική μάσκα προσώπου.


 Η Honda πήρε ως αφορμή αυτό το γεγονός και παρουσίασε την αντίστοιχη «μάσκα» για τα αυτοκίνητά της που λέγεται «Kurumask» !!!


Η «Kurumask» που στα ελληνικά μεταφράζεται ως μάσκα αυτοκινήτου, είναι στην ουσία μία «μάσκα» για το φίλτρο καμπίνας-κλιματισμού των αυτοκινήτων της Honda, με ανάλογη χρησιμότητα με αυτή της μάσκας προσώπου που φορούμε όλοι οι άνθρωποι λόγω του Covid-19.
 
Σύμφωνα λοιπόν με την ιαπωνική φίρμα η «Kurumask» εμποδίζει περίπου το 99% των αερομεταφερόμενων ιών να εισέλθουν στην καμπίνα του αυτοκινήτου μέσω του συστήματος κλιματισμού, ωστόσο ξεκαθαρίζει πως δεν μπορεί να μιλήσει με σιγουριά ότι ισχύει το ίδιο και για τον κορωνοϊό. Υπογραμμίζει όμως πως η πανδημία αποτέλεσε την αιτία παραγωγής του συγκεκριμένου αξεσουάρ, καθιστώντας ακόμα πιο ασφαλή τα μοντέλα της.


 
Η «Kurumask» έκανε πρεμιέρα μέσω του μικρού μοντέλου πόλης, N-Box, η ανανεωμένη έκδοση του οποίου έκανε πρεμιέρα πριν από λίγες ημέρες στην Ιαπωνία. Ωστόσο η Honda σχεδιάζει να διαθέσει τη «μάσκα» και σε άλλα μοντέλα της, χωρίς όμως να αναφέρει ποια θα είναι αυτά.
 
Η «Kurumask» τοποθετείται πάνω από το υπάρχον φίλτρο καμπίνας - κλιματισμού και διαθέτοντας μικροσκοπικές αιχμές στην επιφάνεια της, παγιδεύει τους ιούς και έτσι δεν εισχωρούν στο εσωτερικό. Η ομάδα ανάπτυξης, επιβεβαίωσε ότι η μάσκα είναι αποτελεσματική έναντι τεσσάρων τύπων ιών που ο καθένας έχει διαφορετικά χαρακτηριστικά.
 
Κλείνοντας να σημειωθεί πως η ομάδα που κρύβεται πίσω από την ιδέα και τη δημιουργία της «Kurumask», άντλησε την έμπνευσή της από μία μελέτη ερευνητών σε ένα πανεπιστήμιο που βρήκε πως τα φτερά της λιβελλούλης για να διατηρηθούν καθαρά διαθέτουν μικροσκοπικές αιχμές στην επιφάνεια που δεν επιτρέπουν σε σωματίδια να «καθίσουν» επάνω τους.

Πηγή : autotriti.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Καταρρέουν οι μύθοι των ΑΠΕ

  ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΚΑΙ ΦΟΡΕΩΝ ΜΑΙΝΑΛΟΥ «Όταν ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Συνασπισμός ψήφιζαν το Μάαστριχτ για την απελευθέρωση των αγορών, μας έλεγαν...