Τετάρτη 6 Ιανουαρίου 2021

Είδομεν το Φως………..!

 Ή μας ... άναψαν τα "λαμπάκια" !!! 🤬


                                                                                          Από τη Λυγερή του Παρνασσού

(Ανώνυμο το κείμενο, τα στοιχεία βέβαια της αρθρογράφου είναι στην διάθεση του ιστολογίου, για κάθε ενδεχόμενη ... χρήση)


Συνημμένα ΟΛΕΣ οι συμβάσεις


Βρε μπαγάσα  Δήμαρχε, ξόδεψες τριάντα επτά (37.000) χιλιάδες ευρώ ΜΟΝΟ τον Δεκέμβριο και αν προσθέσουμε και τα δέκα πέντε (15.000) χιλιάρικα (σε είδος ) που σου έδωσε το Αλουμίνιο, φτάνουμε τις πενήντα τρις (53.000) χιλιάδες! σε χρέωση βεβαίως, για να σπάζει ο ντορός!  όλων των  Χωριών του Δήμου,  για ηλεκτρικό εξοπλισμό, λάμπες, λαμπάκια, μετασχηματιστές και λοιπά ηλεκτρικά συμπράγκαλα;

             Ξόδεψες τόσα λεφτά   για να γεμίσεις την Αράχοβα με…… καμπαρετζίδικες φωτεινές  κουρτίνες  και άλλα ευτράπελα μπιχλιμπίδια, τα οποία  χρησιμοποίησες για να μετατρέψεις ένα χειμερινό παραδοσιακό οικισμό όπως είναι η ……..Λυγερή του Παρνασσού σε ….Ταραντέλα;

             Ποιος ήταν ο σκοπός σου; να εισπράξεις μερικά ξέπνοα ωσαννά,  με τη μορφή Φεϊσμπουκικών   Like;  ή μήπως απέβλεπες στην  αποθέωση από την όχι και τόσο, αριθμητικά, ευκαταφρόνητη ακολουθία σου;  

              Τη γνώμη σου θα ήθελα:  Μήπως στοίχισε στο Δήμο αυτή η φαραωνική συμπεριφορά, κομμάτι ακριβά;

Προφανώς θα σκέφτηκες  ότι το υπερβολικό φτιασίδωμα  της Αράχοβας λόγο απουσίας πελατών,  σ’ ένα έρημο στάδιο, χωρίς ….πελάτες στην εξέδρα, χωρίς τους ντόπιους στα καφενεία, χωρίς παιδιά να τρέχουν στους δρόμους για να πουν τα κάλαντα και ταυτόχρονα,  με άπειρους απλήρωτους λογαριασμούς από την χειμάζουσα, λόγο πανδημίας,  επαγγελματική τάξη της Πόλης που αγκομαχάει να τα βγάλει πέρα, η Ρωμαϊκή λογική, ό λαός θέλει , ‘’άρτον και θεάματα΄΄  μπορεί να γίνει μια μορφή βάλσαμου για όλους, ή μια φιλοσοφική λίθος, που με το άγγιγμά της θα μετατρέπει τα δύσκολα προβλήματα επιβίωσης, σε καλοκαιρινό χαρούμενο περίπατο κάτω από πλαστικά αστέρια που αναβοσβήνουν!!!

                Βρε μπαγάσα Δήμαρχε, είσαι σίγουρος ότι ΔΕΝ έχασες τον δρόμο σου;

Θα μου επιτρέψεις να σου πω μια μικρή Ιστορία, η οποία μάλλον σ΄ ενδιαφέρει:

               Όταν οι κραταιοί Ρωμαίοι Αυτοκράτορες, μετά τους κατακτητικούς πολέμους, στον καθιερωμένο Θρίαμβο που ακολουθούσε στις λεωφόρους της Ρώμης  παρουσίαζαν, στην  παρέλαση (θρίαμβο) που δικαιούνταν, την πραμάτεια τους (δούλους , λάφυρα και λοιπά αγαθά, προερχόμενα  από τις κτήσεις), αποθεούμενοι από το ….πόπολο! έβαζαν,  στο πλαϊνό του άρματος που επέβαιναν και στην εξωτερική πλευρά του, να κρατιέται με το ζόρι, έναν δούλο που είχε την εξής αποστολή: Ανά τακτά χρονικά διαστήματα, να υπενθυμίζει στον ….αυτοκράτορα ότι είναι και αυτός άνθρωπος!  Λέγοντάς του τη  φράση : ΄΄Μην ξεχνάς είσαι ….θνητός’’

Λέω, ότι ίσως σ’ ενδιαφέρει η παραπάνω Ιστοριούλα, γιατί θα  πρέπει   πιθανώς να σκεφτείς με πιο νηφάλια προσέγγιση την Αυτοκρατορική συμπεριφορά που επιδεικνύεις.  

Δεν γίνεται αγαπητέ Δήμαρχε να τα έχεις όλα στην πλάτη σου, χωρίς να αποδέχεσαι βοήθεια από τους συνεργάτες σου. 

Δεν μπορείς να είσαι και Δήμαρχος και Πρόεδρος της ΑΕ και να προΐστασαι της Κοινωφελούς και να είσαι πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής και  να προΐστασαι του ΔΣ του Λαογραφικού Μουσείου Αράχοβας και να τελείς τους …. Γάμους στο Ρολόι της Αράχοβας και να εκπροσωπείς τον Δήμο στις διάφορες εκδηλώσεις ανά την Ελλάδα και να υποκαθιστάς τα Τοπικά Συμβούλια και να κάνεις τη δουλειά των Αντιδημάρχων!!!!!!…………

Ο Ναπολέων Βοναπάρτης, μάλλον προσέγγιζε ….λιγότερα από σένα! Και αν πραγματικά το πνευματικό σου μέγεθος  είναι τόσο υψηλό, οφείλουμε όλοι, ώστε να μη χαθεί η …μεγαλοφυΐα σου,  να σε προωθήσουμε σε πιο τρανά μεγέθη!

                 Αγαπητέ Δήμαρχε, για να επανέλθω: Με καθρεφτάκια, κομπολόγια και  πολύχρωμες χάντρες, οι Αραχοβίτες ΔΕΝ εξαγοράζονται!!!!

 Έργα απαιτούν και επίλυση προβλημάτων!

Ισομερή κατανομή της πίτας ζητάνε και όχι κατά μεριά τοποθέτηση της θράκας!

Επίλυση του προβλήματος του σέντερ ζητάνε και όχι κουκούλωμα της υπόθεσης και προσφορά ασυλίας σ’ αυτούς  που δημιούργησαν  αυτή την πληγή.

Διαφάνεια ζητάνε και όχι συνεχόμενες, αδιαφανείς αναθέσεις των 24.800 χιλιάδων ευρώ, που οι περισσότερες δεν αφορούν την Αράχοβα.

Νόμιμη επίλυση της υπόθεσης των Σφαγείων χρειάζονται και όχι περιστασιακό κουκούλωμα, που στο μέλλον θα φέρει μεγάλα δεινά στο Δήμο και κυρίως ρήτρες αποζημίωσης, που είναι σίγουρο πως θα εγείρουν αυτές  οι περίεργες, νεοσύστατες, αδιαφανείς Εταιρείες με τις οποίες νταραβερίζεσαι .

Απόδοση της Παγίας προκαταβολής στα τοπικά συμβούλια απαιτούν και συνεργασία με αυτά χρειάζονται και όχι εγωιστική παρακράτηση πόρων, με ευτελείς δικαιολογίες, που οδηγούν στον παραγκωνισμό των τοπικών συμβουλίων και τον μαρασμό των αντίστοιχων κοινοτήτων.    

                 Θα σου πω άλλη μια μικρή Ιστορία, η οποία έχει ενδιαφέρον και ταιριάζει με την περίσταση: Στο δεύτερο μισό της δεκαετίας του εβδομήντα, από τους πρώτους Αθηναίους που αγόρασαν σπίτι στην Αράχοβα, ήταν κάποιος μεγάλο-μηχανικός από την Αθήνα ονόματι Ρίζος! Οι παλιότεροι θα τον θυμούνται. Αγόρασε σπίτι στα Ρίτσα (ναι εκεί που έριξες πίσσα στα σοκάκια) και ενέσκηψε σαν αντίστοιχος οδοστρωτήρας στην Πόλη, χωρίς όμως τις περιβόητες ….σέλφι, διότι τότε η τεχνολογία ήταν πρώιμη! Αυτός λοιπόν, ο αρειμάνιος τύπος, νόμισε ότι οι Αραχοβίτες, επειδή ήταν φτωχοί, στερούνταν και αξιοπρέπειας!  Άρχισε λοιπόν να εφαρμόζει συμπεριφορές αντίστοιχες με τις δικές σου! Τους χτυπούσε στην πλάτη, τους παίνευε, τους έκανε μικροχατίρια (μέχρι και πάρτι μόνο με …τραχανά και κρασί διοργάνωσε ο αθεόφοβος και έβαλε κάποιους να χορεύουν στο ήχο του  νταουλιού και της πίπιζας,  όργανα που κάλεσε  από την Αγόριανη!) .

Ξέρεις ποιο ήταν το αποτέλεσμα;

Τον άρχισαν οι Αραχοβίτες στα Πανορέματα  και αφού έκοψε …λάσπη, δεν ξαναφάνηκε στην Αράχοβα, αφού πρώτα πούλησε το σπίτι του κακήν κακώς!!!!

Αυτά τα λίγα!


Pafsilipon : Εμείς να παραθέσουμε τις συμβάσεις, του φωτισμού από ... χρυσάφι !!!

Να έχουμε και το νου μας, τις λίγες ημέρες μέχρι το ξεκρέμασμα, μήπως πάρουν χαμπάρι την αξία τίποτα παράνομοι και έρθουν και μας τα ... κλέψουν !!! 😂😂😂












1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Μέχρι και μουστάκι (μούσι) θα σε βάλει να ξυρισεις αυτή...... Χα χα χα χα

Καταρρέουν οι μύθοι των ΑΠΕ

  ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΚΑΙ ΦΟΡΕΩΝ ΜΑΙΝΑΛΟΥ «Όταν ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Συνασπισμός ψήφιζαν το Μάαστριχτ για την απελευθέρωση των αγορών, μας έλεγαν...