Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2021

Το χρονικό μιας ... τραγωδίας !!! 😂

 Ανασκόπηση έτους 2020 για τον ΔΔΑΑΣ 



«Κατακαημένη Αράχοβα, Νταβέλη, Νταβέλη

Και Δίστομο και Δαύλεια, αχ μωρέ Χρήστο Νταβέλη
Τους κλέφτες τι τους κάματε και τους Κακαραπαίους
Αχ στο Ζεμενό τους έχουμε (😮😮😮), τους πολεμάει ο Μέγας
ο Μέγας απ’τη Ράχοβα και ο Δούκας απ’ τη Δαύλεια
Εις τα ταμπούρια πήδηξε (σημ. ο Μέγας) με το σπαθί στο χέρι
Και τον Φουντούκην έκοψε και τον Χρήστο Νταβέλη»


Συνεχίζουμε με το κείμενο του φίλου Στέργιου, όσον αφορά την ανασκόπηση της χρονιάς, για την δημοτική αρχή
 (ο Θεός να την κάνει !!! 😂😂😂)

    Πεπραγμένα της Δημοτικής Αρχής, 

για το 2020 !!!    


Γράφει : ο Στέργιος 

Μπακολουκάς 

 

  1. KΟΝΤΈΙΝΕΡ στα Καρούτια.

       Με απόφαση Δημάρχου, στήθηκε από Ιδιώτη  και μετά το σάλο που δημιουργήθηκε από τις αντιδράσεις  των Πολιτών, άρον – άρον  ξηλώθηκε.

 

 2. AΣΦΑΛΤΌΣΤΡΩΣΗ στα Ρίτσα. Επιχειρήθηκε να ασφαλτοστρωθούν σοκάκια του Δήμου,  αλλά μετά την κατακραυγή των Πολιτών αποφεύχθηκε.


 3. ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΚΌΣ ΣΤΑΘΜΌΣ και καθαριΟτητα (σκουπΙδια) στον ΑφανΟ. 

Η Πλατεία του Αφανού απέχει 30 μέτρα από την πλατεία Λάκκας και στην κυριολεξία βρωμάει. Επιτέλους κάποιοι αρμόδιοι κατάλαβαν ότι ο Μετεωρολογικός σταθμός που βρισκόταν κάτω από τον ….πεύκο, ανατολικά της πλατείας, δεν ‘’μέτραγε’’  απολύτως….ΤΙΠΟΤΑ  κατάλληλου για να χρησιμοποιηθεί στη διαμόρφωση στατιστικού πίνακα, ύψους βροχοπτώσεων ή έντασης ανέμου. Αυτός ήταν ο λόγος που  απομακρύνθηκε από την αντίστοιχη υπηρεσία, ύστερα  από  ενέργειες  Πολιτών. Ο Δήμαρχος σε επανειλημμένες εκκλήσεις, αρνήθηκε να βοηθήσει, επικαλούμενος απίθανες δικαιολογίες. Βεβαίως η βρώμα, η ακαταστασία και η εγκατάλειψη, αυτής της κεντρικής πλατείας συνεχίζεται!

        

       4. ΠΑΓΙΑ ΠροκαταβολΗ ΚοινοτΗτων

     Σημεία και τέρατα ψεμάτων, σαμποταρίσματος του τοπικού Συμβουλίου Αράχοβας  και τραμπουκισμών ή απειλών, όχι μόνο από τον Δήμαρχο προς τις Γυναίκες του Συμβούλους του Τοπικού Συμβουλίου. Η άρνηση καταβολής της παγίας προκαταβολής στο Τοπικό,  στερεί από την Αράχοβα, τουλάχιστον τέσσερις χιλιάδες Ευρώ το μήνα , που μπορούν να φτάσουν σε πολύ μεγαλύτερα  ποσά, απολύτως αναγκαία για την κατασκευή μικροέργων. Η μόνιμη απειλητική επωδός του δημάρχου και των περί αυτόν είναι ότι, ακόμα και αν δώσουν στο τοπικό την Παγία, ΔΕΝ θα χαρακτηρίσουν αυτά τα μικροέργα έκτακτα και ΔΕΝ θα τα ‘’περάσουν’’ από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου!!!! Έτσι θ’ αναγκαστούν  τα μέλη του Τοπικού Συμβουλίου να τα  πληρώσουν από την τσέπη τους!!!  (pafsilipon : ΕΚΒΙΑΣΜΟΣ δεν λέγεται αυτό ;;;  ) 


         5. ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΌ Κέντρο. 

    Οργανωμένη προσπάθεια να δοθεί αυτό προς εκμετάλλευση, για τα επόμενα 35 χρόνια, στους πτωχευμένους εργολάβους, ώστε να μην  αποδοθούν ευθύνες σε αυτούς που ευθύνονται για την κατάντια του Κτηρίου στο κέντρο της Πόλης, αν εκδιωχθούν οι εργολάβοι.

Τελευταία τους προσπάθεια, ο  πρόσφατος ορισμός από την οικονομική επιτροπή, της εκπροσώπησης του Δήμου, στον  ίδιο δικηγόρο, ο οποίος από το 2015 μέχρι σήμερα δεν έκανε απολύτως τίποτα για την ίδια υπόθεση. Είναι αυτός που μαζί με το Δήμαρχο, παγίδεψε τους Συμβούλους του Τοπικού και άλλους, στο γραφείο του στην Αθήνα, δήθεν για να τους ενημερώσει, αλλά ταυτόχρονα είχε καλέσει και  τους Εργολάβους με τους δικηγόρους τους, οι οποίοι βρίσκονταν στον προθάλαμο, με τη δική τους…..ΜΕΜΟ πρόταση ανά χείρας  έτοιμη προς υπογραφή, που θα έδενε χειροπόδαρα την Αράχοβα,  για τριάντα πέντε χρόνια. Ευτυχώς μετά την έντονη αντίδραση των εκπροσώπων του Τοπικού Αράχοβας, παρά την αφόρητη πίεση του Δημάρχου και του Δικηγόρου, αυτή η προσπαθεια αποτράπηκε. 


6. ΕπανειλημμΕνο ( εσκεμμΕνο;) λΑθος κατΑθεσης αγωγΗς,

      από λάθος φορέα σε λάθος δικαστήριο, για την καταβολή των ενοικίων από την  Εταιρεία ΑΡΑΧΩΒΑ CENTER AE.  Το ίδιο λάθος έγινε και από την  διοίκηση Γεωργακού και από τη διοίκηση Σταθά.  Μετά την απορριπτική έκδοση της απόφασης, τον Απρίλιο του 2020,  τα ψέματα ήταν συνεχόμενα, ότι τάχα έμαθαν για την απόρριψη της αγωγής τον Δεκέμβριο του 2020 ( οι αντίδικοι το γνώριζαν από τον Απρίλιο) και μάλιστα ότι την βρήκαν στο διαδίκτυο, ενώ αποδείχτηκε ότι το γνώριζαν  τουλάχιστον από τον Οκτώβριο, όταν ο αρμόδιος δικηγόρος τους ενημέρωσε με αποδεικτικό παράδοσης. Παράλληλα αποκαλύφτηκε ότι και οι ίδιοι όρισαν τον Οκτώβριο του 2020, άλλη δικηγόρο, για να ξανακάνει αγωγή από τον ίδιο λάθος φορέα, με σκοπό την εκ νέου διεκδίκηση των οφειλόμενων!

Τα ψέματα και η παραπληροφόρηση, να εκτυλίσσονται χωρίς ….εμφανή όρια! 


7. ΣφαγεΙα.  Ξεπούλημα για 500 ευρώ το μήνα μιας περιουσίας  δυο (2) εκατομμυρίων ευρώ, η οποία  έχει περάσει από σαράντα …..κύματα μέχρι να φτάσει στη σημερινή της μορφή,  με τα  πρόστιμα λόγω κακών χειρισμών αυτών που κατασκεύασαν το έργο να είναι σε ισχύ ακόμα και σήμερα, σε μια νεοϊδρυθείσα περίεργη εταιρεία, ελαχίστων γνωστών στοιχείων για τη μοναδική της μέτοχο, χωρίς προηγούμενη εργασιακή πείρα, με ελάχιστα ιδρυτικά κεφάλαια και αμελητέες εγγυήσεις εξασφάλισης . Οι διαδικασίες που τηρήθηκαν για τη δημοπρασία ήταν παράνομες, διότι η εκμετάλλευση των Σφαγείων ανήκει στην Ανώνυμη Εταιρεία του Δήμου, η οποία ήταν η μοναδική υπεύθυνη για τη διενέργεια του διαγωνισμού, ενώ αντιθέτως οι απαιτούμενες ενέργειες  για την ενοικίαση,  έγιναν από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου. 


8. ΑνΑθεση  αρκετών μικρότερων ποσών, τα οποία στο σύνολό τους ξεπερνούν τις 40.000  ευρώ για αγορές φωτιστικών για τα Χριστούγεννα,  που είχαν ως αποτέλεσμα, την μετατροπή  της Αράχοβας σε …..ταραντέλα! με σκοπό την δημιουργία εφέ και εντυπώσεων, σε μια άδεια από επισκέπτες Πόλη. Ακριβώς την ίδια περίοδο, οι ίδιοι άνθρωποι, αδιαφόρησαν για τη λήψη μέτρων  για τον επερχόμενο  χιονιά, ο οποίος  λίγες μέρες αργότερα σκέπασε την Αράχοβα, κάνοντας τα στενά της Αράχοβας απαγορευτικά σε κυκλοφορία. Να τους αναγνωρίσουμε βεβαίως την ετοιμότητα  του κλεισίματος των σχολείων, καθώς και την λαϊκίστικη συμπεριφορά, με μπροστάρη το Δήμαρχο ως οδηγό αγροτικού, να …..σκορπίζουν αλάτι, στα στενά της Πόλης,  με τα ….φτυάρια, θυμίζοντας εποχές της δεκαετίας του εξήντα, όταν η Αράχοβα ήταν ένα ταπεινό ορεινό χωριό, ζευγιτών, μαστόρων και κτηνοτρόφων, ή επι το ποιητικότερο, κάποιες σκηνές από τον κινηματογραφικό ‘’θίασο’’ του Αγγελόπουλου! 



9. ΑνΑθεση σε γραφείο μελετών ( το ίδιο έχει πάρει πλήθος άλλων μελετών με ανάθεση) 25.000 ευρώ, για την κατασκευή φράγματος στο Λιβάδι (Π’νιγούρα), σε ξένα χωράφια και ξένα νερά. Το τελικό αποτέλεσμα ήταν, αυτό το γραφείο να μας  παρουσιάσει μετά από δέκα πέντε μέρες, ενθυλακώνοντας προφανώς το εικοσιπενταράκι, μια έκθεση ιδεών, η οποία ούτε προμελέτη δεν μπορεί να χαρακτηριστεί, χρησιμοποιώντας copy paste στοιχεία του διαδικτύου, αλλά και τα ….φώτα παλαιότερων μελετών του ΤΟΕΒ ως βάση, με μοναδικό νέο στοιχείο τις πρόσφατες φωτογραφίες της περιοχής.


     10.  ΑνΑθεση 25 χιλιάδων ευρώ,  στο ίδιο γραφείο με το φράγμα στο Λιβάδι, με την επωνυμία  ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΤΡΑΚΟΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ Ε.Ε. «ΔΑΙΔΑΛΟΣ ΜΕΛΕΤΗΤΙΚΗ – ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΕΕ»,  Υπηρεσιών εξειδικευμένου συμβούλου, για υποβολή προτάσεων προς ένταξη στο πρόγραμμα «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ» . Αυτό το γραφείο, όπως είπα,  έχει πάρει ένα σκασμό  αναθέσεων.


    11. ΑναθΕσεις:  25 χιλιάδες ευρώ για τον …..καλλωπισμό των εισόδων του Διστόμου! 10 χιλιάδες ευρώ, για τη σηματοδότηση των περιπατητικών μονοπατιών του Διστόμου,  25 χιλιάδες ευρώ, για το νεκροταφείο για Στειρίου. 


    12. ΑνΑθεση 25 χιλιάδες ευρώ, σε νεαρό  Πολιτικό Μηχανικό εκ Διστόμου, για την ……….. ψηφιοποιήσει της πολιτιστικής κληρονομιάς Δήμου.


    13.  ΑνΑθεση 30 χιλιάδων ευρώ, για την προμήθεια υλικών και λογισμικού, για την αναβάθμιση του Μηχανογραφικού Συστήματος του Δήμου!!!!!! Υπηρεσίες που συνήθως παρέχονται δωρεάν, από την λογιστική εταιρεία που παρέχει εξειδικευμένες υπηρεσίες λογιστικής στήριξης.  


    14.  ΔΕσμευση  34 χιλιάδων,  για υπερωρίες  απογευματινής, νυχτερινής και για τα Σαββατοκύριακα, απασχόλησης ομάδων του  προσωπικού, για την αποκομιδή των σκουπιδιών και άλλων υπηρεσιών!!!!!! Όταν οι σοροί από τα σκουπίδια κατά την διάρκεια των γιορτών και χωρίς βεβαίως την παρουσία επισκεπτών, πυροδότησαν σωρεία αντιδράσεων εκ μέρους των Πολιτών.


     15.  ΚαταστρατΗγηση Καταστατικού ΑΕ, πλασματικές Γενικές  Συνελεύσεις Μετόχων, απαρτιζόμενες από ένα!!! άτομο χωρίς την παρουσία συμβολαιογράφου. Περίεργα δανικά και αγύριστα, μεταξύ του εκπροσώπου της  ΑΕ  και του εκπροσώπου της Κοινωφελούς, οι οποίοι είναι το ίδιο ……πρόσωπο!  


  16.  ΠλαστογραφημΕνα αποσπΑσματα των δια περιφοράς ΣυνεδριΑσεων των Δημοτικών Συμβουλίων. Όλες οι αποφάσεις είναι δημοσιευμένες ως ομόφωνες, ενώ δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο, διότι η αντιπολίτευση διαφωνούσε, σε πολλά θέματα, ενημερώνοντάς αρμοδίως έγκαιρα  γραπτώς, αλλά και διαμαρτυρόμενη σύσσωμη,  έντονα και πολλαπλά γι’ αυτή τη συμπεριφορά στην περιφέρεια και αλλού, που είχε σαν αποτέλεσμα , ακόμα και την ακύρωση Συμβουλίου!  


    17.  ΜεταφορΑ σε τρείς διαφορετικούς κωδικούς, μέσω της διαδικασίας της τροποποίησης του προϋπολογισμού, της πίστωσης των  69.600 ευρώ, για τη αναβάθμιση του Βιολογικού Αράχοβας. Ο ένας κωδικός μεταλλάχτηκε  σε  τρείς ξεχωριστές πιστώσεις 20.000 χιλιάδων, 24.800, κα 24.800, ώστε αργότερα να είναι εύκολη η πιθανή ανάθεση αυτών, χωρίς διαγωνισμό (Ευτυχώς αυτό το συμβούλιο ακυρώθηκε από την περιφέρεια και μάλλον δεν θα τολμήσουν να ξαναφέρουν το ίδιο θέμα στο συμβούλιο).


   18.  Ποσό δΥο εκατομμυρΙων περίπου για το κτήριο της Γαλλικής στο Δίστομο. Κτίσμα εβδομήντα χρονών, για το οποίο δίνουν 140 χιλιάδες ευρώ για μελέτη που θα τους υποδείχνει τι να κάνουν με το κτήριο! αντί με τόσα λεφτά να το γκρεμίσουν και να φτιάξουν ένα καινούριο, μοντέρνο, σύγχρονο και λειτουργικό κτήριο, το οποίο θα καλύπτει όλες τις ανάγκες στέγασης των υπηρεσιών του Δήμου και τις Δημοτικής Κοινότητας του Διστόμου.   


   19.  ΠροσπΑθεια να περάσουν από το Δημοτικό Συμβούλιο συμφωνία, για τα ‘’Μπαρλέϊκα’’, σειρά εγκαταλειμμένων κτηρίων στο Δίστομο, τα οποία ανήκουν σε ιδιωτική εταιρεία, η οποία εκτός των άλλων είναι επιφορτισμένη προφανώς και με την πληρωμή του αναλογούντος  ΕΝΦΙΑ. Ο Δήμαρχος θέλησε να τα φτιάξει με λεφτά του Δήμου και αφού τα εκμεταλλευτεί ο Δήμος για λίγα χρόνια, να τα επιστρέψει στους ιδιώτες!  Ευτυχώς, μετά την κατακραυγή των πολιτών, προς το παρόν, και αυτό το έγκλημα αποτράπηκε!  


   20. Ανάθεση 24.800 ευρώ, για ηλεκτρικό σταθμό φόρτωσης αυτοκινήτων! Αδιαφορώντας για την αντίστοιχη κρατική επιδότηση προχώρησαν σε ιδιωτική ανάθεση. Το κράτος χρηματοδοτεί τέτοιους  σταθμούς, σε όσους Δήμους κάνουν αίτηση, (οι άλλοι Δήμοι τ’ αγοράζουν από 1.500- 4.500), αλλά ο Δήμος ο δικός μας, επειδή προφανώς δεν θέλει να ……υποχρεώνεται, προτίμησε να τ’ αγοράσει από το ελεύθερο εμπόριο, βεβαίως με ανάθεση!!!! σε ιδιώτες!!! Και μάλιστα στην εξωφρενική τιμή των 24.800 ευρώ!!!


Κατά τα λεγόμενά τους, μόλις ανέλαβαν την διοίκηση του Δήμου, δυο πράματα βάλαν σε ….προτεραιότητα! τη Μελέτη για το φράγμα  στο κάτω πίν’(ι)μα στην Π’νιγούρα, στο Λιβάδι! Και τους ηλεκτρικούς σταθμούς των αυτοκινήτων!


Το μοναδικό ερώτημα που προκύπτει είναι: 


‘’ Άραγε η Ντροπή! Ντράπηκε;’’


    21.  ΥπΑρχει ένα πλΗθος από μικρΕς καθημερινΕς, ………ανορθογραφΙες της Δημοτικής αρχΗς , που δεν τις αναφέρουμε και οι οποίες δεν συνάδουν με την εκ προοιμίου πρέπουσα  και οφειλόμενη συμπεριφορά,  μιας διοίκησης η οποία είναι δεσμευμένη ν’ αποδέχεται ως απαράβατη υποχρέωση, όχι μόνο τη νόμιμη, αλλά και την ηθική συμπεριφορά της προς τους πολίτες.

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πόσα χρήματα 💰 θέλει να φάει μέχρι το τέλος της θητείας του

Ανώνυμος είπε...

Τέτοια στρούγγα,τέτοιο γάλα..άξιοι της μοίρας μας

Ανώνυμος είπε...

αίσχος

Ανώνυμος είπε...

Χουμαααααα

Ανώνυμος είπε...

ΞΕΧΑΣΕΣ ΤΟ 25ΑΡΙ ΓΙΑ ΤΗ ΧΩΜΑΤΕΡΗ ΣΤΟ ΤΟΥΝΕΛ ΠΟΥ ΤΟ ΕΔΩΣΕΑ ΑΝΕΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΣΤΟ ΔΙΣΤΟΜΙΤΗ. ΛΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΧΩΜΑΤΟΥΡΓΟΙ ΣΤΗΝ ΑΡΑΧΩΒΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΜΕ

Nick Charitos είπε...

Και τι να πρωτοθυμηθεί κανείς μ' αυτούς ?
Sorry !!! ☹️

Καταρρέουν οι μύθοι των ΑΠΕ

  ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΚΑΙ ΦΟΡΕΩΝ ΜΑΙΝΑΛΟΥ «Όταν ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Συνασπισμός ψήφιζαν το Μάαστριχτ για την απελευθέρωση των αγορών, μας έλεγαν...