Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2020

Δημόσια πρόταση - πρόσκληση !!!

 Προς την νυν δημοτική αρχή αλλά και 


προσωπικά στον δήμαρχο ΔΔΑΑ


Αξιότιμε κ. Δήμαρχε, αξιότιμοι κύριοι σύμβουλοι της συμπολιτευσης,

Όπως γνωρίζετε πολύ καλύτερα από εμένα, υπάρχουν "ανοικτά" ζητήματα στον δήμο, κάποια λίγα ή έστω ένα (center) μπορεί να καταλήξει και στην δικαιοσύνη (σύμφωνα με δήλωση του Δημάρχου).

Εύλογα υπάρχουν ερωτήματα στους δημότες, που ασκούν και κριτική (ενίοτε πιο "αυστηρή ή "σκληρή" όπως το παρών ιστολόγιο).

Εκ της διαδικτυακής χθεσινοβραδυνής εκδήλωσης για την μάχη της Αράχωβας ορμώμενος και αφού η πλατφόρμα υπάρχει πλέον, 

Π Ρ Ο Τ Ε Ι Ν Ω

την διοργάνωση αντίστοιχων συζητήσεων - ενημερώσεων, ανά τακτά χρονικά διαστήματα (πχ δεκαπενθήμερο ή όπως θα κρίνει το δημοτικό συμβούλιο) και ΓΙΑ ΟΛΑ τα θέματα.

Καλό θα ήταν σε κάθε θέμα, να έχει εξασφαλιστεί εκ των προτέρων η συμμετοχή προσώπων που είναι κρίσιμα για την συζήτηση (πχ για το center ο πρώην δήμαρχος Αράχωβας κ. Λεόντιος).

Εκεί οι δημότες εδώ αλλά και οι ετεροδημότες, θα μπορούν ελεύθερα να υποβάλουν ερωτήματα και να παίρνουν απαντήσεις.

Ως δεύτερη αλλά σχετική πρόταση, είναι τα δημοτικά συμβούλια που γίνονται δια "περιφοράς", τακτική που αν δεν κάνω λάθος "καταδίκασε" πρόσφατα και η περιφέρεια, να γίνονται με τον ίδιο τρόπο.

Εκεί βέβαια δικαίωμα λόγου και ανοικτά μικρόφωνα θα έχουν μόνο οι συμμετέχοντες σύμβουλοι, ενώ οι ακροατές μόνο αν υποβάλλουν αίτημα στον προεδρεύων την συζήτηση, αφού εγκριθεί και αφού εμπλέκονται με κάποιο τρόπο στο θέμα.

Οπωσδήποτε αυτό είναι μια αρχική σκέψη, που ασφαλώς επιδέχεται τροποποιήσεις, αλλά η "κεντρική ιδέα" είναι όλα στην φόρα, αφού εκτιμώ πως δεν έχετε και τίποτα να κρύψετε.

Και έτσι θα λουφάξουν κι οι διάφοροι ... εμπαθείς (😂) του διαδικτύου, αφού δεν θα υπάρχουν περιθώρια για παρερμηνείες ή σκέψεις για υπόγειες διαδικασίες.

ΠΛΗΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ΠΛΗΡΗ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ


Αντέχετε ???


Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα....


2 σχόλια:

Στυλιανός Μπακολουκάς είπε...

Νικόλα σε ποιους κάνεις αυτές τις προτάσεις; Είναι ευκολότερο να ζητήσεις και να βρεις ......προζύμι από το Γύφτο! παρά να ζητήσεις από αυτούς διαφάνεια!!!!

Nick Charitos είπε...

Κάποιος φίλος μου είπε, πως είναι πιθανότερο να βγει το εμβόλιο για τον covid19 αύριο και να πωλείται πάμφθηνα στα ... περίπτερα όλης της χώρας, πάρα αυτό που προτείνεις !!!! 🤣🤣🤣

Αράχωβα

  Οι προτάσεις του diakopes.gr  για δραστηριότητες, διαμονή και φαγητό έξω από τα συνηθισμένα