Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2020

Υγειονομική συνδρομή στον Δήμο Διστόμου – Αράχωβας – Αντίκυρας

Δωρεά και στον «Ευαγγελισμό»


 από τον όμιλο Mytilineos


Στήριξη στο σύστημα υγείας και στο δεύτερο κύμα της πανδημίας παρέχει η Mytilineos. 

Oπως ανακοίνωσε η εταιρεία, σε συνεργασία με το υπουργείο Υγείας αποφασίστηκε η αγορά και δωρεά μοριακού μηχανήματος ανίχνευσης του SARS-CoV-2, μαζί με τα σχετικά αναλώσιμα, για περισσότερα από 5.000 τεστ. 

Η εν λόγω δωρεά θα κατευθυνθεί απευθείας στο ΓΝΑ «Ευαγγελισμός», προκειμένου να ενισχυθεί η εξεταστική του δυναμικότητα. Σημειώνεται ότι το εν λόγω νοσοκομείο είναι αυτό που διενεργεί τα περισσότερα τεστ τον μήνα στη χώρα μας.

Παράλληλα, καθώς τα υγειονομικά δεδομένα στη Βόρεια Ελλάδα είναι δυστυχώς επιβαρυμένα, εκτός της συνδρομής στο ΑΧΕΠΑ με 15 ειδικούς αναπνευστήρες, για εξαιρετικά δύσκολα περιστατικά, στο πρώτο κύμα της πανδημίας, η Mytilineos εξασφάλισε πολύτιμο ιατρικό εξοπλισμό και για το Γενικό Νοσοκομείο Σερρών, ώστε να εξοπλισθούν μονάδες ΜΕΘ, αλλά και να διευκολυνθεί το έργο των νοσοκομειακών ιατρών. Οι προσπάθειες της εταιρείας όμως για πραγματική ενίσχυση του συστήματος υγείας δεν σταματούν καθώς έχει ήδη προσφέρει:

• Δύο συστήματα αναπνευστήρων για ΜΕΘ και ιατρικό εξοπλισμό στο Γενικό Νοσοκομείο Λιβαδειάς και 500 rapid test στον Δήμο Λεβαδέων.

• Δύο συστήματα αναπνευστήρων για ΜΕΘ στο Γενικό Νοσοκομείο Αμφισσας.

Rapid και μοριακά τεστ, καθώς και υγειονομική συνδρομή στον Δήμο Διστόμου – Αράχωβας – Αντίκυρας, αλλά και ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό για το Γενικό Νοσοκομείο Βόλου. 

Πηγή : kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αράχωβα

  Οι προτάσεις του diakopes.gr  για δραστηριότητες, διαμονή και φαγητό έξω από τα συνηθισμένα