Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2020

Μπέρδεψε τα ΦΕΚ η ΕΛ.ΑΣ.

 Επέφερε ισχυρό πλήγμα στην αγορά της Αράχωβας !!!


Αγνόησαν ακόμη και τηλεφωνική επικοινωνία με το υπουργείο εμπορίου, όπου σαφέστατα ανέφερε πως τα καταστήματα της Αράχωβας παραμένουν ΑΝΟΙΚΤΑ ως ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ προορισμός, ΟΛΕΣ τις Κυριακές του χρόνου !!!

Συγκεκριμένα προχθές Κυριακή 01 Νοεμβρίου και περί ώρας 12:00 το μεσημέρι, εισέρχεται ο διοικητής του ΑΤ Αράχωβας σε όλα τα εμπορικά καταστήματα της Αράχωβας και τους ζητά να κλείσουν. 

Η εξήγηση κάτι αοριστίες περί κοροναϊου !!! 

(πανταχού παρών, αλλά όχι τα πάντα πληρών)

Ο οποίος βλέπουμε ότι εκεί που ... συνήθιζε να βγαίνει στις 12 το βράδυ, ειδικά για την Αράχωβα εξήλθε και στις 12 το μεσημέρι !!! 

Σου λέει τουριστικός προορισμός είναι, ας πάμε κι από εκεί λίγο νωρίτερα !!! Να δούμε και λίγο κόσμο βρε αδερφέ. 😂😂😂

Πιθανολογείται πως το ΑΤ Αράχωβας δέχθηκε καταγγελία ή τέλος πάντων το άκουσαν μόνοι στην τηλεόραση, για το παρακάτω ΦΕΚ της 29 Οκτωβρίου :


" Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων

Αθήνα, 29 Οκτωβρίου 2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, ενημερώνει το καταναλωτικό κοινό και τις επιχειρήσεις ότι, λόγω των έκτακτων μέτρων που λαμβάνονται για την αντιμετώπιση και τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού Covid-19, την προσεχή Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2020, παρά τα όσα ορίζονται στις διατάξεις των άρθρων 15 και 16 του ν. 4177/2013 (173 Ά), όλα τα εμπορικά καταστήματα της χώρας θα παραμείνουν κλειστά. "


Ο νόμος όμως 4177/2013 και συγκεκριμένα τα άρθρα 15 και 16, αναφέρονται στις ΜΗ τουριστικές περιοχές της χώρας και στις εκπτωτικές περιόδους, όπου μπορούν να λειτουργήσουν και Κυριακές κτλ κτλ  (βλ. ΕΔΩ). 

Τα υπόλοιπα καταστήματα των τουριστικών περιοχών ΔΕΝ εμπλέκονται και λειτουργούν κανονικά ως συνήθως (πχ στο Μοναστηράκι ήταν ανοικτά).





Δυστυχώς η πλειονότητα των ιδιοκτητών καταστημάτων συμμορφώνεται στην ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑ του ΑΤ Αράχωβας, το οποίο λειτουργεί καθ' υπέρβαση των καθηκόντων του στην συγκεκριμένη περίπτωση (λύκοι θα υπάρχουν, όσο υπάρχουν πρόβατα, που λέει κι ο Σφακιανάκης), πλην ενός !!! Και προς τιμήν του.

Ο οποίος καλεί την Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή στο τηλέφωνο 1520, λαμβάνει την διαβεβαίωση πως μπορεί να παραμείνει ανοικτός και καλεί τον διοικητή του ΑΤ Αράχωβας να το ακούσει και μόνος του !!!

Ο Διοικητής εβρισκόμενος σε προφανή αμηχανία ΑΡΝΕΙΤΑΙ να συνομιλήσει με το υπουργείο εμπορίου (μπα !!! Γιατί ???) και ψελλίζοντας κάτι πως πάει στο ΑΤ γιατί γίνεται ΧΑΜΟΣ (εμ προφανώς), λέει στον συγκεκριμένο καταστηματάρχη : ΠΕΡΙΜΕΝΕ και θα γυρίσω να σε ενημερώσω.

Ο οποίος βέβαια και με την άδεια της Αστυνομίας συνεχίζει να λειτουργεί, ενώ οι υπόλοιποι έχουν ήδη κλείσει !!!

Αθέμιτος ανταγωνισμός είπατε ? Μπορεί. Αν κινηθεί κάποιος νομικά για διαφυγόντα κέρδη, θα το μάθουμε. Πάντως το ... "πρόστιμο" ,(😂😂😂), πάει στο ΑΤ Αράχωβας καθώς με το "ΠΕΡΙΜΕΝΕ" του διοικητή, ο συγκεκριμένος καταστηματάρχης είναι πλήρως καλυμμένος νομικά.

Έχει και συνέχεια το πράγμα όμως. Μήπως γύρισε ο διοικητής σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα (15' - 30') και αφού υποτίθεται το έψαξε ή ενημερώθηκε ; 

Ναι καλά. Η ώρα πάει 16:30 τα υπόλοιπα καταστήματα είναι ΟΛΑ κλειστά και λειτουργεί ΜΟΝΟ ένα !!!

Τέσσερις (4) ολόκληρες ώρες που λειτουργεί μόνο ένα κατάστημα και με την άδεια της Αστυνομίας !!!  Κράτος οπερέτα. 😭😭😭

Εκεί ο καταστηματάρχης λαμβάνει εκ νέου εντολή για κλείσιμο, ο Δήμαρχος κραυγάζει ΕΓΩ τους είπα να μείνουν ανοικτά (εντάξει αλλά βάσει ποιού ΦΕΚ ή ποιας νομοθεσίας, το ΕΓΩ δεν λέει τίποτα), κάποιος μιλάει τηλεφωνικά και ισχυρίζεται πως ο κ. Τρομπουκης είπε να μείνουν ανοικτά, ψάχνουν κάποιο Ταξίαρχο στα τηλέφωνα κτλ κτλ 

Μ Υ Λ Ο Σ !!!!!!

Χ Α Ο Σ !!!!

Τελικά το κατάστημα κλείνει. Αφού έτσι κι αλλιώς πλησιάζει ώρα που ο κόσμος "μαζεύεται" που λένε και αφού έχει πραγματοποιήσει σημαντικό τζίρο, εκμεταλλευόμενος και τα κλειστά μαγαζιά (και πολύ καλά έκανε), κλείνει το κατάστημα.

Μετά το κλείσιμο καταφθάνει ο διοικητής να τον απειλήσει με πρόστιμο 15.000€, 20 ημέρες κλείσιμο του μαγαζιού και αυτόφωρο. Το μαγαζί όμως είναι ΗΔΗ κλειστό !!!

Και βέβαια ο άνθρωπος απαντά : 

"Που είναι η παρανομία ?

Δεν μου είπες περίμενε ? Περίμενα !!!

Δεν μου είπες κλείσε? Έκλεισα !!!"

Και βέβαια έχοντας προφανέστατα δίκιο, τίποτα από τα παραπάνω δεν επεβλήθη και ο διοικητής επέστρεψε άπραγος στο τμήμα, ίσως για να διαβάσει λίγο καλύτερα τα ΦΕΚ. 😂😂😂

Κλείνοντας να παραθέσω ορισμένες προσωπικές σκέψεις.

Το παραπάνω παράδειγμα είναι μεν μικρό και σε τοπικό επίπεδο, αλλά είναι χαρακτηριστικότατο για το γεγονός πως : τυφλή υπακοή στα κελεύσματα της εξουσίας, σημαίνει χούντα που την αποδεχόμαστε οικειοθελώς !!! Χωρίς να πέσει μια "τουφεκιά". 

Ότι ακριβώς συμβαίνει με την επιδημία ή πανδημία (ΔΕΝ είναι το ίδιο) του κορονα'ι'ου. Ότι κουταμαρα μέτρο σκεφθούν, ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ και καταστρέφεται κόσμος, επιχειρήσεις, οικογένειες.

Και εμείς απλώς εκτελούμε "εντολές" !!!

"Εντολές" όμως εκτελούσαν και τα γερμανικά στρατεύματα και αιματοκύλισαν την ανθρωπότητα.

Και για να μην πάμε τόσο μακριά στο χρόνο,  "εντολές"  εκτελούν και στην Β. Κορέα αλλά στο τέλος ... εκτελούν αυτούς που τις εκτελούν !!! Και η ζωή μάλλον δεν είναι και τόσο καλή εκεί.

Ubi dubium ibi libertas.

Όπου αμφισβήτηση, εκεί ελευθερία.

Publilius Syrus, 1ος μ.Χ αιών, Ρωμαίος γνωμικογράφος


Αλλά και :


Οικήιον ελευθερίης παρρησίη.

Γνώρισμα της ελευθερίας είναι η παρρησία (ελεύθερη έκφραση γνώμης).


Δημόκριτος, 470-370 π.Χ., Αρχαίος Έλληνας φιλόσοφος


Και βέβαια :

Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν θέλουν πραγματικά ελευθερία, επειδή η ελευθερία προϋποθέτει ανάληψη ευθύνης, και οι περισσότεροι άνθρωποι τρέμουν την ανάληψη ευθύνης.

Ζίγκμουντ Φρόυντ, 1856-1939, Αυστριακός ψυχίατρος


Θα κάνω δύο ευχές :


1. Να έχετε παρρησία.


2. Να έχουν δίκιο οι ... συνομοσιολογοι και να μην υπάρχει ο κοροναϊός. Αν αυτό το κράτος, που περιγράψαμε παραπάνω χειρίζεται πανδημία κοροναϊου, θα πεθάνουμε όλοι !!!

 😂😂😂😂😂😂😂😂😂

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αποκτήσαμε και νταβατζήδες!!

Ανώνυμος είπε...

Ποιοι έκαναν καταγγελία, ποιος /α έδωσε εντολή; όλα στο φως να μάθουν να σέβονται. Ε. Δ. Ε. Ο μπάτσος για κατάχρηση εξουσίας, μήνυση για διαφυγόντα κέρδη, και στο σπίτι.

Ανώνυμος είπε...

Ακούγετε ότι τα κρουσματα στο εκοκκιστηριο της Λιβαδειάς δεν ήταν 17 αλλά 1 θετικό μήπως κάποιος/α έχει πάρει τον νομό στο λαιμό του/της; μήπως πρέπει να ξυπνήσουμε τα γίδια και να πάρουμε τις τύχες στα χέρια μας;

Nick Charitos είπε...

Επειδή πολλοί αναγνώστες ζητούν διευκρινίσεις : το συγκεκριμένο ΦΕΚ έλεγε μεν "ΟΛΑ τα εμπορικά καταστήματα της χώρας" που ΟΡΊΖΟΝΤΑΙ ΟΜΩΣ από τις διατάξεις των άρθρων 15 και 16 του ν. 4177/2013 (173 Ά).

Όχι όλα γενικώς. ΜΟΝΟ τα καταστήματα που ορίζονται στον συγκεκριμένο νόμο.

Αφορά εκπτώσεις/προσφορές κτλ και σκηνές συνωστισμού που έχουμε δει μόνο στην Αμερική. Φοβήθηκαν σκηνές πανικού και συνωστισμού για τις προσφορές.

Χαιρετίσματα δηλαδή, εδώ θερίζει η ανεργία αλλά τέλος πάντων αυτό φοβήθηκαν.

Τα υπόλοιπα καταστήματα που ΔΕΝ εμπλέκονται στον παραπάνω νόμο και βέβαια ΔΕΝ έχουν ούτε εκπτώσεις, ούτε προσφορές (τουριστικές περιοχές) συνεχίζουν και λειτουργούν ως συνήθως.

Ή τουλάχιστον έτσι θα έπρεπε.......

Ανώνυμος είπε...

Να είστε σίγουροι ότι οι πιο πολλοί δεν στεναχωρήθηκα με που άδειασαν τα πεζοδρόμια από τις .βρωμιες.Αυτα τα μαγαζιά είναι ντροπή για την Αράχωβα.Ο καθένας πουλάει ότι θέλει μέσα στο μαγαζί του έξω όμως δεν μπορεί.Ελπιζω να τα διαβάσει κανένας αντιδήμαρχος αυτά ,πάει στο καλό τρεις έχουμε στην Αράχοβα.

Αράχωβα

  Οι προτάσεις του diakopes.gr  για δραστηριότητες, διαμονή και φαγητό έξω από τα συνηθισμένα