Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2020

Επικίνδυνοι παλιάτσοι στην εξουσία....

 Κλείνουν και πάλι τα δημοτικά !!!


Ενώ εννέα (09) ΕΓΚΡΙΤΟΙ ΕΠΙΣΤΉΜΟΝΕΣ απευθύνουν έκκληση να μείνουν τα δημοτικά ανοικτά ΠΑΣΗ ΘΥΣΙΑ !!! (βλ.ΕΔΩ)

Απολαύστε το θέατρο του παραλόγου :

(Από το ρεπορτάζ του φιλοκυβερνητικου in.gr)

Την Τετάρτη το βράδυ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να ανασταλεί η λειτουργία και της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. 

Την Πέμπτη το πρωί η υπουργός Παιδείας το διέψευδε λέγοντας ότι δεν υπάρχει τέτοια εισήγηση και ότι εξάλλου τα σχολεία δεν αποτελούν εστίες υπερμετάδοσης.

 Την Πέμπτη το βράδυ ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας προανήγγειλε ουσιαστικά την εισήγηση των ειδικών να κλείσουν τα δημοτικά.

 Χθες, Παρασκευή, το πρωί ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Άκης Σκέρτσος δεν το απέκλειε αλλά μετέθετε τις σχετικές αποφάσεις από βδομάδα. Στη συνέχεια ο κ.Πέτσας έκανε και πάλι λόγο για αναστολή λειτουργίας των δημοτικών και προανήγγειλε ότι οι σχετικές αποφάσεις θα λαμβάνονταν την ίδια ημέρα.

Το αλαλούμ όμως συνεχίστηκε καθώς χθες το μεσημέρι διέρρευσε πως η κυβέρνηση προσανατολιζόταν στο κλείσιμο και των δημοτικών από Δευτέρα και πως αφού αποφασιζόταν εάν θα έκλειναν μόνο στη Βόρεια Ελλάδα ή και σε όλη τη χώρα, θα γινόταν το απόγευμα οι ανακοινώσεις. 

Το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε μάλιστα ότι στην ενημέρωση των έξι από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά και τον υφυπουργό Υγείας Βασίλη Κοντοζαμάνη, θα συμμετείχε και η κ.Κεραμέως. Η οποία όμως δεν έλαβε μέρος και ανακοινώσεις δεν έγιναν, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες δεν είχε ολοκληρωθεί η σύσκεψη των λοιμωξιολόγων.

Ειναι προφανές βέβαια ότι τελικά δεν ήταν οι λοιμωξιολόγοι που διαφωνούσαν, αλλά τα κυβερνητικά στελέχη. 

Η εισήγηση της επιτροπής ήταν ομόφωνη για κλείσιμο των δημοτικών σε όλη τη χώρα. Πως συμβιβάζεται αυτό με τη διαβεβαίωση ότι τα σχολεία δεν αποτελούν εστίες υπερμετάδοσης; Ο στόχος του κλεισίματος και των δημοτικών δεν είναι να αποφευχθεί μετάδοση μέσα στις αίθουσες, αλλά να μειωθεί η κινητικότητα γονέων και εκπαιδευτικών. 

Pafsilipon : Κι ενώ στο μεταξύ  διέρρεαν και φήμες για άνοιγμα και των Γυμνασίων - Λυκείων !!!

Η λέξη μπαχαλο δεν μπορεί να τους περιγράψει.....

Είναι ευτύχημα μάλλον, πως πιθανότατα έχουν δίκιο οι γιατροί που δεν βρίσκονται στο ... κυβερνητικό μπλοκ, πως έχουμε να κάνουμε με ΕΠΙΔΗΜIA και όχι ΠΑΝΔΗΜΙΑ.

Πως ναι μεν μπορεί να χτυπήσει και πιο μικρές ηλικίες, απ' το σημερινό ΜΟ θανόντων που πλησιάζει τα 80 έτη, ναι μεν σ' αυτούς τους άτυχους συμπατριώτες μας αν ο μη γένοιτο δεν τους αφαιρέσει την ζωή, μπορεί να αφήσει μόνιμες βλάβες (βεβαίως αυτό κάνει και η κοινή γρίπη), οπότε είναι μια καινούργια επιδημία που ΑΣΦΑΛΩΣ χρειάζεται προσοχή, ΠΛΗΝ ΟΜΩΣ τα ποσοστά που το κάνει αυτό ΑΠΈΧΟΥΝ πολύ απ'το να χαρακτηριστεί πανδημία.

Γιατί αν ήταν πραγματική πανδημία, με τους παλιάτσους που την χειρίζονται, θα ήμασταν σε φοβερά χειρότερη θέση......

Περαστικά μας......🙏🙏🙏

ΥΣ : Να να μειωθεί η κινητικότητα γονέων και εκπαιδευτικών, λέει. Η οποία κινητικότητα λόγω ότι είμαστε και λίγο ... κακομαθημένοι ως λαός, γίνεται σχεδόν αποκλειστικά με αυτοκίνητα. Και μετά βέβαια επιστρέφουν σπίτι. Οπότε δεν υπάρχει κάποιος συνωστισμός. Όσον αφορά τους γονείς βέβαια. 

Αλλά και οι δάσκαλοι φοράνε σε ποσοστό 100% μάσκα (που υποτίθεται πως προστατεύει) και τηρούν και τις αποστάσεις (που επίσης υποτίθεται πως προστατεύουν). 

Τόσο μεγάλο πρόβλημα ήταν........ 🤔🤔🤔

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αράχωβα

  Οι προτάσεις του diakopes.gr  για δραστηριότητες, διαμονή και φαγητό έξω από τα συνηθισμένα