Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2020

Δεν αργεί κι η ... κόκκινη !!!

 Ούτε με ... ασφαλιστικά μετρα,

δεν "στρίβει" αυτή η δημοτική αρχή !!!


Παραθέτω αυτούσια την ανακοίνωση - κόλαφο της μείζονος αντιπολίτευσης :

Το "μενού" έχει :

 αυταρχική συμπεριφορά,

 μη σεβασμό στα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, 

# αποφάσεις που παίρνει ερήμην του Δημοτικού Συμβουλίου και χωρίς τον απαιτούμενο διάλογο,

# μυστικότητα χειρισμών για το συνεδριακό Αράχωβαs αλλά και η λειτουργία των σφαγείων,

# μόνος του σκέφτεται και μόνος του αποφασίζει

και άλλα πολλά που "φωνάζει" το παρόν ιστολόγιο μήνες τώρα. 

Απολαύστε το "καμάρι" της Ρούμελης :

😂😂😂

-------------------------------------------------------------

Ακολουθεί η ανακοίνωση της παράταξης Ανοικτοί Ορίζοντες:


Δημοτική παράταξη 

Ανοιχτοί Ορίζοντες                                                                                        23/11/20

Θέμα:  

Επιστολή προς το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Διστόμου Αράχωβας  Αντίκυρας


      Αγαπητοί συνάδελφοι, με την επιστολή αυτή θέλουμε να εκφράσουμε και να μεταφέρουμε σε όλα τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου και σε κάθε ενδιαφερόμενο τις σκέψεις μας σε ό,τι αφορά την λειτουργία του Συμβουλίου αλλά και την λειτουργία του Δημάρχου μέχρι σήμερα. 

     Η παράταξη Ανοιχτοί Ορίζοντες, όπως έχετε διαπιστώσει από την αρχή της ανάληψης των καθηκόντων μας, έχει επιλέξει σαν συμπεριφορά στην λειτουργία της  την  συναίνεση, γι’ αυτό άλλωστε μας κατηγορούν μερικοί ότι  δεν ασκούμε αντιπολίτευση. Αυτό όμως δε μας ενοχλεί, διότι έχουμε δηλώσει από την αρχή ότι δεν θα κάνουμε αντιπολίτευση παλαιάς κοπής, αλλά θα στηρίζουμε κάθε θετική προσπάθεια για την επίλυση των προβλημάτων των χωριών μας  και αυτή την τακτική θα συνεχίσουμε μέχρι το τέλος της δημοτικής περιόδου. 

    Δυστυχώς όμως η μέχρι σήμερα συμπεριφορά του Δημάρχου δεν είναι ανάλογη της δικής μας καλής θέλησης. Η αυταρχική του συμπεριφορά και ο μη σεβασμός στα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, όπου πολλά μέλη του έχουν ιστορική και πολυετή διαδρομή, είναι ανεπίτρεπτη. 

     Το σοβαρότερο όμως ζήτημα είναι οι αποφάσεις που παίρνει ερήμην του Δημοτικού Συμβουλίου και χωρίς τον απαιτούμενο διάλογο, με συνέπεια την δημιουργία πολλών προβλημάτων στα χωριά μας και στον Δήμο γενικότερα. Γι’ αυτό άλλωστε παραμένουν άλυτα πολύ σοβαρά ζητήματα.  Ενδεικτικά αναφέρω μερικά από αυτά τα προβλήματα. 

      Η μυστικότητα χειρισμών για το συνεδριακό Αράχωβαs αλλά και η λειτουργία των σφαγείων χωρίς μάλιστα να έχει διευθετηθεί το πρόστιμο των 450.000 € στο Δήμο, μόνο πρόβλημα θα φέρει στο μέλλον όπως και η σύμβαση για τα σφαγεία με τον ανάδοχο. Υπάρχει τελικά άδεια λειτουργίας των σφαγείων από τις αρμόδιες αρχές; 

Η μεταφορά Του ΚΕΠ Αντίκυρας σε κτίριο που είναι ακατάλληλο για ΚΕΠ και μάλιστα χωρίς απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου ούτε της οικονομικής επιτροπής και έγκριση από το Υπουργείο είναι απαράδεκτη και μη νόμιμη. 

Το ίδιο συμβαίνει και με το καρνάγιο Αντίκυρας. Μόνος του σκέφτεται και μόνος του αποφασίζει. 

Το έργο της ύδρευσης της Αντίκυρας με τις πολλές διακοπές νερού αντιμετωπίζεται πρόχειρα και είναι σίγουρο ότι δεν θα λυθεί το πρόβλημα, όπως επίσης και η υδροδότηση των περιφερειακών σπιτιών Αντίκυρας και Άσπρων Σπιτιών. 

Τα αποχετευτικά και ο βιολογικό σταθμός Διστόμου- Στειρίου είναι σημαντικά ζητήματα που θα χρειαστούν μεγαλύτερη επεξεργασία. 

     Ενδεικτικά έχω αναφέρει έργα, όπως και πολλά άλλα που αναφέρονται στο τεχνικό πρόγραμμα, που δεν μπορούν να συζητηθούν στα ...δια Περιφοράς συμβούλια, αφού δεν έχουμε τη δυνατότητα να ακούμε τις απόψεις των Συμβούλων του Δημοτικού Συμβουλίου και των Προέδρων των Κοινοτήτων για τα σοβαρότερα θέματα ενός Δημοτικού Συμβουλίου όπως είναι το τεχνικό πρόγραμμα έργων και ο προϋπολογισμός. 

      Όλα τα ανωτέρω ζητήματα θα μπορούσαμε κάλλιστα να τα συζητήσουμε με τη μέθοδο της ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗΣ,  όπως  κάνουν και οι περισσότεροι σύγχρονοι Δήμοι της Ελλάδας. Το ζητούν άλλωστε και αρκετοί Δημοτικοί Σύμβουλοι της πλειοψηφία. Ο δικός μας Δήμος με τις καλύτερες προδιαγραφές δεν γίνεται να εργάζεται χωρίς την χρήση των σύγχρονων μεθόδων της ψηφιακής τεχνολογίας για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών. 

     Η επιμονή σας να επιβάλλετε στο Δημοτικό Συμβούλιο τις συνεδριάσεις διά περιφοράς έχει σαν αποτέλεσμα τη μη πληροφόρηση των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου και των δημοτών για τα θέματα που συζητούνται και τις αποφάσεις αυτών. Αν λάβουμε υπόψη ότι έχετε καταργήσει και την απευθείας μετάδοση των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου δυσχεραίνει πολύ περισσότερο την ενημέρωση των δημοτών για το πως μοιράζονται τα έσοδα του Δήμου. 

     Η καλή διακυβέρνηση ενός Δήμου χρειάζεται την συναίνεση, την σοβαρότητα, την διαφάνεια, την εντιμότητα. Η γυναίκα του Καίσαρα πρέπει να είναι αλλά και να φαίνεται τίμια. Για όλα τα ανωτέρω αποφασίσαμε να απέχουμε από την απαξιωτική συνεδρίαση με περιφορά δηλαδή (τηλέφωνο) στις 23 Νοεμβρίου 2020.

Ιδού η Ρόδος ιδού και το πήδημα.


Για την δημοτική παράταξη 

Ανοιχτοί Ορίζοντες


Σωτηρίου Ιωάννης


Pafsilipon : Ρε κάτι εμπαθείς που υπάρχουν ε, Χάρη ???? 😂😂😂

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αράχωβα

  Οι προτάσεις του diakopes.gr  για δραστηριότητες, διαμονή και φαγητό έξω από τα συνηθισμένα