Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2017

Kolotoumbas ο Πουτζντεμόν ???


Ο Πουτζντεμόν είχε δεσμευτεί για σύγκληση του τοπικού κοινοβουλίου και μονομερή κήρυξη ανεξαρτησίας, εάν ενεργοποιηθεί το άρθρο 155, βάσει της εντολής που δόθηκε μέσω του δημοψηφίσματος.

Τι έγινε χθες ???

Παράνομη χαρακτήρισε την απόφαση του ισπανού πρωθυπουργού Μαριάνο Ραχόι, να ζητήσει την διάλυση της κυβέρνησης του και νέες εκλογές, ο καταλανός ηγέτης Κάρλες Πουτζντεμόν στο διάγγελμά του, καταγγέλλοντας την στάση της Μαδρίτης στο δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της Καταλονίας και όσα ακολούθησαν.

Δήλωσε ότι οι κινήσεις της ισπανικής κυβέρνησης για την Καταλονία είναι οι "χειρότερες επιθέσεις από τη δικτατορία του Φρανθίσκο Φράνκο". 

"Ο λαός της Καταλονίας δεν μπορεί να αποδεχθεί τα μέτρα που αποφασίσθηκαν από την ισπανική κυβέρνηση", πρόσθεσε και συνέχισε: "Η ισπανική κυβέρνηση κινείται εκτός του Κράτους δικαίου".

Η Καταλονία δεν θα δεχθεί το σχέδιο της Μαδρίτης για την αναστολή των τοπικών εξουσιών, πρόσθεσε. 

Ο Πουτζντεμόν ζήτησε από το κοινοβούλιο της Καταλονίας να συνεδριάσει για να συζητήσει τα μέτρα που αποφασίσθηκαν από την ισπανική κυβέρνηση.
  
Ομως δεν πρόφερε τη λέξη "ανεξαρτησία" κατά την ομιλία του που μεταδόθηκε από την τηλεόραση.


Pafsilipon : Αντί σχολίου...... 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Καταρρέουν οι μύθοι των ΑΠΕ

  ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΚΑΙ ΦΟΡΕΩΝ ΜΑΙΝΑΛΟΥ «Όταν ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Συνασπισμός ψήφιζαν το Μάαστριχτ για την απελευθέρωση των αγορών, μας έλεγαν...