Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2017

Τρομερή διαφήμιση για την Ελλάδα.....

Ernesto, muchas gracias amigo !!!



Ο Βασίλης Σαμπράκος μένει άναυδος μπροστά στην γιγαντιαία καμπάνια προώθησης της Ελλάδας από τον Ερνέστο Βαλβέρδε, ο οποίος στη στιγμή της απόλυτης ακμής του δίνει στην Ελλάδα περισσότερο σεβασμό και μεγαλύτερη αγάπη συγκριτικά με αυτά που εισέπραξε στον καιρό του στη χώρα μας.

Μας φαίνεται τόσο λογικό, που φτάνει να μοιάζει φυσιολογικό. Διότι την περιμέναμε αυτή την ευγένεια, η οποία πηγάζει απολύτως αυθόρμητα και διόλου προσποιητά από την ψυχή ενός εκ των καλύτερων ανθρώπων που πέρασαν από το ελληνικό ποδόσφαιρο στη σύγχρονη ιστορία του. Είμαστε τόσο μέσα σε όλο αυτό, το ζούμε πολύ έντονα αυτό που συμβαίνει στη διάρκεια των τελευταίων 15 ημερών, που ξεχνάμε να πάρουμε για μια στιγμή την απόσταση και να σκεφτούμε, να αναλογιστούμε αυτό που συμβαίνει: ο προπονητής της Μπαρτσελόνα, ενός εκ των πιο hot ποδοσφαιρικών συλλόγων αυτή τη στιγμή στον πλανήτη, δεν ασχολείται απλώς με την Ελλάδα και το ποδόσφαιρό της. Λειτουργεί ως ο καλύτερος προωθητής – υποστηρικτής της Ελλάδας, και όχι μόνο του ποδοσφαίρου της, και δημιουργεί, σε όσους επηρεάζει, για εμάς μια εντύπωση πολύ καλύτερη και πολύ πιο λαμπερή από αυτή που μας αξίζει.




Τον είχαμε καταλάβει τον Ερνέστο Βαλβέρδε από την πρώτη του φορά στην Ελλάδα. Είχαμε, πλειοψηφικά, εκτιμήσει εκτός από τις προπονητικές ικανότητές του την προσωπικότητα και τον άνθρωπο που φορούσε τη φόρμα του Ολυμπιακού. Γι' αυτό και συνέβη να αποχωρήσει τον Απρίλιο του 2012 από την Ελλάδα με πολύ καλές εντυπώσεις από τους Ελληνες, και όχι μόνο από τους φίλους του Ολυμπιακού. Δεν ήταν όμως όλα ιδανικά για τον Βαλβέρδε στα – συνολικά – τρία χρόνια που έζησε στην Ελλάδα. Δεν ξέρω για τη φωτογραφική μηχανή του, αλλά στην ανθρώπινη μνήμη του μπήκαν και κακές στιγμές, ειδικά ποδοσφαιρικές, με επεισόδια, έλλειψη πολιτισμού στη συμπεριφορά των ανθρώπων, με κακές νοοτροπίες και κακές αντιλήψεις, με αποδοκιμασίες. Τα είδε και τα κακά μας ο Ερνέστο Βαλβέρδε, και παρ' όλα αυτά μας αγάπησε.
Συμβαίνει συχνά στον άνθρωπο όταν τα χρόνια περνούν να διώχνει από τη μνήμη τα κακά και να κρατά μόνο τα καλά μιας σχέσης. Ο Ερνέστο όμως σε όλη αυτή τη διάρκεια των τελευταίων περίπου 15 ημερών μας δείχνει ότι δεν έχει απλώς ξεχάσει τα κακά που βρήκε στον τόπο μας, αλλά τα έχει πλήρως διαγράψει. Μας συμπεριφέρεται σαν να ήμασταν, να υπήρξαμε πολύ καλύτεροι από όσο πραγματικά ήμασταν, ως χώρα/κοινωνία/ποδοσφαιρικό & εργασιακό περιβάλλονΜας δίνει πίσω περισσότερα από όσα πήρε. Και όλα αυτά τα κάνει εκδηλώνοντας γνήσια συναισθήματα. Και τα κάνει σε μια στιγμή που δεν έχει ανάγκη ούτε καν να μας θυμάται. Τα κάνει στην περίοδο της απόλυτης ακμής στην προπονητική καριέρα του, στη στιγμή που φορά το έμβλημα της Μπαρτσελόνα και προπονεί τον Λίονελ Μέσι.
Πολύ καλά κάνει ο Ολυμπιακός και ο κόσμος του που τον τίμησαν στο “Καμπ Νοου” και θα τον τιμήσουν απόψε. Το ίδιο όμως θα έπρεπε να κάνει και το εθνικό ποδόσφαιρο. Το ίδιο θα έπρεπε να κάνει το ελληνικό κράτος. Διότι με αυτή του τη συμπεριφορά ο Ερνέστο Βαλβέρδε φωνάζει, σε μια πολύ επίκαιρη στιγμή για την Ελλάδα, ότι είναι φιλέλληνας, και το κάνει στη στιγμή που η δική του φωνή έχει τη μεγαλύτερη ένταση που είχε, και που ενδεχομένως θα έχει, ποτέ. Το κάνει φορώντας την φόρμα της Μπαρτσελόνα, σε μια εποχή που η συντριπτική πλειονότητα των μεγαλύτερων media του πλανήτη αναγκάζονται να μπουν στην διαδικασία όχι μόνο να αφηγηθούν την ιστορία της αγάπης του Βαλβέρδε προς την Ελλάδα αλλά και να την αναλύσουν.
Μια βόλτα στους επίσημους social λογαριασμούς της Μπαρτσελόνα σου δίνει μια ιδέα για το μέγεθος της διαφήμισης της Ελλάδας από τον Ερνέστο Βαλβέρδε. Κι όταν συλλογίζεσαι πόσα εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον πλανήτη βλέπουν τις εικόνες από την Ελλάδα και – κυρίως αυτό – τον Βαλβέρδε να μιλά με τόση αγάπη για την Ελλάδα, αντιλαμβάνεσαι ότι μπροστά στα μάτια σου εξελίσσεται μια πολύ ακριβή καμπάνια προώθησης της ελληνικής φιλοξενίας. Για χάρη του προπονητή της η Μπαρτσελόνα έφτασε να μιλήσει ελληνικά, να γράψει στα ελληνικά τα ονόματα των ποδοσφαιριστών της, να παίξει ελληνικά κουίζ με τα εκατομμύρια των ακόλουθών της στα social media. Αυτό το promo τα διάφορα Κατάρ του πλανήτη το πληρώνουν με εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ στις “Μπαρτσελόνα” του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Αυτό το promo ο Ερνέστο μας το κέρασε, μέσα από την καρδιά του. Χαμογελαστά, ταπεινά, γλυκά, ανθρώπινα, αυθεντικά. 
Ernesto, muchas gracias amigo !!! 
Usted siempre estará en mi corazón.

Πηγή : gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αράχωβα

  Οι προτάσεις του diakopes.gr  για δραστηριότητες, διαμονή και φαγητό έξω από τα συνηθισμένα