Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2017

Έτσι ξεκινά η ανεξαρτησία, από ένα Κοινοβούλιο......

Το Ουαλικό κόμμα Plaid Cymru δήλωσε ότι το ουαλικό κοινοβούλιο θα αναγνωρίσει την ανεξαρτησία της Καταλονίας. Η ηγέτης του κόμματος, τόνισε: "Οι Καταλανοί επέμειναν στο δημοκρατικό δρόμο για την επίτευξη ανεξαρτησίας μέσω της κάλπης. Απέρριψαν τη βία μολονότι οι ίδιοι αντιμετώπισαν βία από το ισπανικό κράτος".

Επί του παρόντος βέβαια, η διεθνής συμμορία της ΕΕ και USA, αρνείται το προφανές :

Απομονωμένη διεθνώς είναι η Καταλονία μετά τη μονομερή κήρυξη της ανεξαρτησίας της από το τοπικό κοινοβούλιο, καθώς όλες οι διεθνείς αντιδράσεις ήταν αρνητικές. Βρυξέλλες, Βερολίνο, Λονδίνο και Παρίσι ξεκαθάρισαν ότι δεν αναγνωρίζουν την ανεξαρτησία, ενώ στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και η Ουάσιγκτον.

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, δήλωσε: "Για την ΕΕ δεν υπάρχει καμία αλλαγή. Η Ισπανία παραμένει ο μοναδικός μας συνομιλητής. Ελπίζω ότι η ισπανική κυβέρνηση θα προκρίνει τη δύναμη των επιχειρημάτων και όχι το επιχείρημα της δύναμης".

"Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν έχει ανάγκη από άλλες ρωγμές, άλλα ρήγματα" δήλωσε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ. "Δεν είναι απαραίτητο να εμπλακούμε σε αυτήν τη διαμάχη στο εσωτερικό της Ισπανίας όμως δεν θέλω αύριο η Ευρωπαϊκή Ένωση να αποτελείται από 95 κράτη μέλη" είπε.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δήλωσε ότι δεν έχει κανένα νέο σχόλιο για την Καταλονία μετά την απόφαση του κοινοβουλίου της περιφέρειας να κηρύξει την ανεξαρτησία από την Ισπανία. "Δεν έχουμε τίποτα να προσθέσουμε σε ό,τι είπαμε στην (καθιερωμένη) μεσημεριανή ενημέρωση των δημοσιογράφων", δήλωσε η Μίνα Αντρέεβα. Και παρέπεμψε σε παλαιότερα σχόλια του Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, ο οποίος έχει πει κατ΄επανάληψη πως η αντιπαράθεση για την ανεξαρτησία της Καταλονίας είναι εσωτερικό θέμα της Ισπανίας.



Pafsilipon : Ξύδι παιδιά, ξύδι  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Καταρρέουν οι μύθοι των ΑΠΕ

  ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΚΑΙ ΦΟΡΕΩΝ ΜΑΙΝΑΛΟΥ «Όταν ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Συνασπισμός ψήφιζαν το Μάαστριχτ για την απελευθέρωση των αγορών, μας έλεγαν...