Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2017

Εκεί που μας χρωστάγανε, μας πήραν και το βόδι. Τα .....βόδια !!!

Για τα αναδρομικά των πρώην βουλευτών .................

Μετά από 7 χρόνια μέτρων, περικοπών και μνημονίων, 3,8 εκατομμύρια Έλληνες πολίτες δηλαδή το 35,6% του συνολικού πληθυσμού, σύμφωνα με την προσφάτως δημοσιοποιηθείσα έκθεση της Eurostat, ζει σε συνθήκες φτώχειας ή κοινωνικού αποκλεισμού. Ουκ ολίγες, αλλά αναρίθμητες ήταν και είναι, οι πρόσφυγες των πολιτών που έλαβαν χώρα τα χρόνια αυτά, κατά των μέτρων και των περικοπών στις ζωές τους, με αποπειροελαχιστα από αυτά να δικαιώνονται. Η κρίση και τα μέτρα συνεχίζονται, μαζί με την αδιαφορία της δικαστικής λειτουργίας για τα όσα βιώνουν οι πολίτες από αυτά που κρίνουν ως νόμιμα και συνταγματικά.

Σήμερα είδε το φως της δημοσιότητας η δικαστική απόφαση που δικαιώνει τις προσφυγές 100 πρώην βουλευτών για την εξίσωση των αποδοχών τους με αυτές του Προέδρου του Αρείου Πάγου αναδρομικά για την χρονική περίοδο από το 2009 και εφεξής. Η απόφαση αυτή αναμένεται να χρειαστεί τουλάχιστον 15 εκατομμύρια ευρώ από τον κρατικό προϋπολογισμό για να εκτελεστεί, ενώ μπορεί να φτάσει ακόμα και τα 50 εκατομμύρια ευρώ αν εκδικαστεί και τελεσιδικήσει το σύνολο των προσφύγων (άνω των 160) που έχουν ασκηθεί από συνταξιοτηθεντες βουλευτές ή μέλη των οικογενειών τους (στην περίπτωση που οι ίδιοι έχουν αποβιώσει).

Η Κυβέρνηση φέρεται σύμφωνα με τον Tύπο, να εξετάζει την εξόφληση των αναδρομικών που επιδικαζουν τα δικαστήρια στους προσφεύγοντες βουλευτές, με εξαμηνιαίες δόσεις για όσους έχουν λαμβάνειν από 50.000 ευρώ και άνω. Ή άλλως εξετάζεται η εξόφληση με καταβολή ετησίως ποσού σε αναλογία του συνολικού που οφείλεται σε έκαστο δικαιούχο. Σε κάθε περίπτωση όμως η συνολική διάρκεια εξόφλησης αναμένεται να ανέλθει σε έως και 5 έτη.

Πράγματι κάθε πολίτης όπως και ο βουλευτής ή ο πρώην βουλευτής έχει δικαιώματα και μπορεί να διεκδίκησει την ενάσκηση τους δικαστικά αν θεωρεί ότι αυτά θίγονται. Πράγματι μπορεί εν προκειμένω κάποια νομική αβελτηρία να δημιουργεί το έδαφος για δικαίωση αυτών των βουλευτών και καταβολή αναδρομικών. Πέραν όμως των ζητημάτων νομικής τάξης, υπάρχουν και αυτά της ηθικής προσέγγισης. Διότι στα πλαίσια όλης αυτής της ζοφερής οικονομικής κατάστασης που βιώνει η ελληνική κοινωνία, οι βουλευτές αυτοί, θα μπορούσαν να παραιτηθούν των οικονομικών αξιώσεων τους έναντι ενός κράτους που διαρκώς πετσοκόβει μισθούς και συντάξεις και παράλληλα πνιγεί στους φόρους τους πολίτες του. Συνεπώς για λόγους σεβασμού και μόνο των όσων βίωναν και βιώνουν οι πολίτες, τέτοιες αξιώσεις δεν θα έπρεπε να παρουσιάζονται και να προκαλούν δικαίως την κοινωνία.

Πηγή : Diem25

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Καταρρέουν οι μύθοι των ΑΠΕ

  ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΚΑΙ ΦΟΡΕΩΝ ΜΑΙΝΑΛΟΥ «Όταν ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Συνασπισμός ψήφιζαν το Μάαστριχτ για την απελευθέρωση των αγορών, μας έλεγαν...