Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2017

«Παρών» από τις Βρυξέλλες δηλώνει ο νόμιμος πρόεδρος της ανεξάρτητης Καταλονίας Πουτζντεμόν ....


Τις τέσσερις προτεραιότητες της κυβέρνησής του ανακοίνωσε από τις Βρυξέλλες ο Κάρλες Πουτζντεμόν. Ο καθαιρεθείς πρόεδρος της Τζενεραλιτάτ δήλωσε ότι η κυβέρνησή του θα δώσει μάχη τόσο από το Βέλγιο όσο και μέσα στην Καταλονία, ενώ άφησε να εννοηθεί ότι θα συμμετάσχει και στις εκλογές που έχει προκηρύξει ο Μαριάνο Ραχόι.
Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου από τα γραφεία της Ευρωπαϊκής Ελεύθερης Συμμαχίας ο Κάρλες Πουτζντεμόν ζήτησε από την Ευρώπη να αντιδράσει στα όσα συμβαίνουν στην Καταλονία.
Κατηγόρησε εκ νέου την κυβέρνηση Ραχόι ότι καταλαβαίνει μόνο τη βία και επανέλαβε ότι η δική του πλευρά επιδιώκει πάντα την ειρήνη και τον διάλογο.
Ανάμεσα σε άλλα ανέφερε:
Την Παρασκευή, μετά την ανακήρυξη της ανεξαρτησίας πιστέψαμε ότι ο διάλογος υπό αυτές τις συνθήκες θα ήταν αδύνατος. Το Λαϊκό κόμμα και οι Σοσιαλιστές έχουν ένα τεράστιο πρόβλημα, το οποίο δεν θέλουν να αντιμετωπίσουν πολιτικά.
Όλες οι αποφάσεις αυτής της κυβέρνησης ελήφθησαν με βάση τις αξίες της ειρήνης και του διαλόγου.
Είναι μια αντιπαράθεση που επιβεβαιώνει την εξαιρετική επιθετικότητα της κυβέρνησης απέναντι στην Τζενεραλιτάτ και τη Βουλή, η οποία δεν υποστηρίζεται νόμιμα.
Η νόμιμη κυβέρνηση της Καταλονίας έχει ως προτεραιότητα τέσσερις τομείς.
Ένα μέρος της κυβέρνησης θα πρέπει να μεταφερθεί στις Βρυξέλλες για να κάνει εμφανές το καταλνικό πρόβλημα στην καρδιά της Ευρώπης
Ένα άλλο μέρος θα συνεχίσει στην Καταλονία να έχει πολιτική δράση ως νόμιμα μέλη της κυβέρνησης
Τρίτον θα υποστηρίξουμε τις διάφορες πρωτοβουλίες για να αποτραπεί η εφαρμογή του άρθρου 155
Τέταρτον αντιλαμβανόμαστε τις εκλογές της 21ης Δεκεμβρίου ως μία δημοκρατική πρόκληση. Οι δημοκρατικές προκλήσεις δε μας φοβίζουν. Το ισπανικό κράτος θα δεχθεί τα αποτελέσματα, όποια κι αν είναι; Έχουμε απέναντί μας ένα κράτος που καταλαβαίνει μόνο τη λογική της βίας.
Ο πρώην πρόεδρος της Τζενεραλιτάτ έκανε έκκληση στην Ευρώπη να αντιδράσει «με βάση τις αξίες πάνω στις οποίες βασίζεται η Ευρώπη».
«Για να αποφύγουμε το άρθρο 155 πρέπει να κρατήσουμε την κυβέρνηση της Καταλονίας δυνατή και ζωντανή. Στο πεδίο της δημοκρατίας είμαστε δυνατότεροι και η δημοκρατία κερδίζει πάντα» είπε σε άλλο σημείο της ομιλίας του. 
Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων ο Κάρλες Πουτζντεμόν αναφέρει ότι δεν βρίσκεται στο Βέλγιο για να ζητήσει άσυλο, αλλά για να εργαστεί «με ελευθερία και ασφάλεια».
«Είμαστε εδώ επειδή η ισπανική κυβέρνηση δεν μας έδωσε τις εγγυήσεις που ζητήσαμε. Πρέπει να εργαστούμε με μία νόμιμη κυβέρνηση και για τον λόγο αυτό ήρθαμε στην καρδιά της Ευρώπης. Από τη στιγμή που μας απάλλαξε (σ.σ. η Μαδρίτη) από τις αρμοδιότητές μας δεν έχουμε προστασία» είπε ο κ. Πουτζντεμόν και να διευκρινίσει ότι η περίοδος παραμονής του στις Βρυξέλλες θα εξαρτηθεί από τις καταστάσεις. 
Εκτός του πρώην προέδρου της Τζενεραλιτάτ δήλωσε έκανε και ο πρώην υπουργός Εσωτερικών της Καταλονίας Ζοακίμ Φορν δηλώνοντας «θέλω να σας υπενθυμίσω ότι αυτή τη στιγμή το έγκλημα της εξέγερσης συγκρίνεται με εκείνο της τρμοκρατίας. Δεν δράσαμε ποτέ με βία, αλλά μας εξισώνουν με τρομοκράτες».

Ακυρώθηκε η ανεξαρτησία

Την ίδια στιγμή στην Ισπανία, το Συνταγματικό Δικαστήριο ακύρωσε την κήρυξη της ανεξαρτησίας της Καταλονίας, ενώ ξεκινούν οι νομικές διαδικασίες για να κινηθεί το κράτος δικαστικά κατά της πρώην προέδρου της καταλανικής Βουλής Κάρμε Φορκαντέλ .
Το Ανώτατο Δικαστήριο της Ισπανίας κάλεσε την Κάρμε Φορκαδέλ καθώς και άλλους πέντε εξέχοντες κοινοβουλευτικούς της περιφέρειας να καταθέσουν στις 2 και 3 Νοεμβρίου, δήλωσε εκπρόσωπος του δικαστηρίου.
Ο Μαριάνο Ραχόι θα πραγματοποιήσει έκτακτο υπουργικό συμβούλιο (στις 7 ώρα Ελλάδας), ενώ η ισπανική πολιτοφυλακή διεξάγει έρευνες στην έδρα της καταλανικής αστυνομίας.
Η Guardia Civil πραγματοποίησε σήμερα έρευνα στην έδρα της καταλανικής αστυνομίας, στο πλαίσιο της έρευνας για το απαγορευμένο από τη Μαδρίτη δημοψήφισμα αυτοδιάθεσης που πραγματοποιήθηκε την 1η Οκτωβρίου και στιγματίσθηκε από αστυνομικές βιαιότητες, δήλωσε ένας εκπρόσωπος.
«Διεξάγουμε μια επιθεώρηση σχετική με τις επικοινωνίες των Mossos d' Esquadra (η καταλανική αστυνομία) στη διάρκεια της ημέρας του παράνομου δημοψηφίσματος της 1ης Οκτωβρίου», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο εκπρόσωπος της Ισπανικής Πολιτοφυλακής διευκρινίζοντας ότι έρευνες διεξάγονται ταυτοχρόνως στην έδρα της καταλανικής αστυνομίας στο Σαμπαντέλ της Καταλονίας και αλλού.
Pafsilipon : Πως έφυγε η νόμιμη κυβέρνηση της Ελλάδας στην Αίγυπτο, κατά τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο, έτσι έφυγε και νόμιμη κυβέρνηση της Καταλονίας.
Εκεί μας έφτασαν οι νεοφασίστες της ΕΕ.
Αλλά μήπως και δεν διεξάγεται ήδη ο τρίτος παγκόσμιος πόλεμος, μόνο που κατά κύριο λόγο διεξάγεται στον οικονομικό τομέα, με μικρές εξαιρέσεις (π. χ. Συρία). 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αράχωβα

  Οι προτάσεις του diakopes.gr  για δραστηριότητες, διαμονή και φαγητό έξω από τα συνηθισμένα