Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2017

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ : Δημοκρατία της Καταλονίας και επίσημα !!

Καταλονία: Το καταλανικό κοινοβούλιο κήρυξε την ανεξαρτησία της από την Ισπανία

27 Οκτωβρίου 2017, 16:37 | Κόσμος


Το καταλανικό κοινοβούλιο ψήφισε την ανεξαρτησία της περιφέρειας από την Ισπανία.
Βουλευτές του Σοσιαλιστικού, του Λαϊκού Κόμματος και του κόμματος των Πολιτών (Ciudadanos) αποχώρησαν από την αίθουσα προτού ξεκινήσει η ψηφοφορία σε ένδειξη διαμαρτυρίας.
Στην αίθουσα είχαν μείνει μόνο βουλευτές των κομμάτων Junts pel Si, CUP και Catalunya Si Que Es Pot που συνδέεται με το κόμμα Podemos.
Το κοινοβούλιο της Καταλονίας ανακήρυξε την ανεξαρτησία της αυτόνομης περιφέρειας από την υπόλοιπη Ισπανία. 

Η απόφαση της Καταλονίας είναι σίγουρο πως δεν θα γίνει αποδεκτή από την κεντρική κυβέρνηση του Μαριάνο Ραχόι, που την ίδια ώρα συζητά στη Γερουσία την ενεργοποίηση του άρθρου 155 για την αναστολή των εξουσιών της αυτόνομης περιφέρειας.

Η πρόταση περί ανεξαρτησίας, που κατατέθηκε νωρίτερα σήμερα, υπερψηφίστηκε από 70 βουλευτές. Δέκα καταψήφισαν και δύο επέλεξαν το λευκό.

Πριν ξεκινήσει η ψηφοφορία βουλευτές του Λαϊκού Κόμματος, των Σοσιαλιστών και των Ciudadanos αποχώρησαν από την συνεδρίαση εις ένδειξη διαμαρτίας.
Ψυχραιμία ζητά ο Ραχόι

Από την πλευρά του ο Ισπανός Δικτάτορας  Μαριάνο Ραχόι, συνέστησε ψυχραιμία, προσθέτοντας πως σύντομα θα αποκατασταθεί η τάξη στην Καταλονία.

Pafsilipon : Ότι θα αποκατασταθεί η τάξη είναι βέβαιο. Δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι με την λέξη ''τάξη''  εννοούμε το.... ίδιο πράγμα !!! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αράχωβα

  Οι προτάσεις του diakopes.gr  για δραστηριότητες, διαμονή και φαγητό έξω από τα συνηθισμένα