Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2020

Ανταγωνισμός , Ετσιθελισμός και Αλληγορίες (παραβολές).

 

Ένα εξαιρετικό άρθρο από την 


"Ομάδα Εδάφους Αραχωβας"


Ανταγωνισμός , Ετσιθελισμός και Αλληγορίες (παραβολές).

Προημιτελική φάση κλασσικής διαδημοτικής αντιπαράθεσης.

Παίζουν :

 Δήμος Διστόμου Αράχωβας Αντίκυρας

 εναντίον Τοπικού Συμβούλιο Αράχωβας.

Είσοδος ελεύθερη.  

Με διάθεση χιούμορ, με σκέψεις και απορίες καθημερινότητας, διασκευάζουμε και διασκεδάζουμε με φιλαθλητική ορολογία τα Δημοτικά και Κοινοτικά δρώμενα στην Αράχωβα χωρίς επεμβατική διάθεση και κριτική . Ο καθένας ό,τι καταλαβαίνει.

Είμαστε για αρκετά χρόνια ακροατές και κάποιες φορές θεατές της σκυταλοδρομίας και στην αλλαγή της σκυτάλης από την εποχή δημαρχίας Λεόντιου μέχρι και σήμερα. Επίσης παρακολουθούμε το Τοπικό Συμβούλιο Αράχωβας που τώρα τελευταία προπονείται στο τρίαθλο. Οι αγώνες και οι προπονήσεις διεξάγονται συγχρόνως ( σκυταλοδρομία και τρίαθλο) στο ίδιο στάδιο.

Από αρχειακό υλικό βλέπουμε τον Λεόντιο να παραδίδει την σκυτάλη στον Πατσαντάρα. Την παρέλαβε και έτρεξε. Επειδή όμως είχε πρόβλημα με την μέση (του συνδυασμού) η σκυτάλη του έπεσε και την άρπαξε ο δημοτικός ήρωας του «κανένα έργο» Γεωργακός στα χέρια του οποίου μαράθηκε. Μετά την σκυτάλη την πήρε ο Σταθάς με επί πλέον προσόντα το μπόι, τον ετσιθελισμό και τον δυναμισμό του νεοφώτιστου δρομέα. Προπονήθηκε και θέλοντας να εμπλουτίσει τις γνώσεις του περί τα δημοτικά ζήτησε ασθμαίνοντας την ειδική επιμόρφωση και την σχετική τεχνογνωσία από τον γκουρού Λεόντιο  και το προπονητικό επιτελείο του. Αυτοί γνωρίζουν καλά αυτά τα αθλήματα όπως και κάποια άλλα. Έτσι προπονημένος κρατάει την σκυτάλη και τρέχει γρήγορα. Κάποιες φορές από την τρεχάλα βγήκε από το στάδιο.

Για το Τοπικό δεν έχουμε αρχειακό υλικό. Επέλεξε να αγωνιστεί στο τρίαθλο με ίδιες φυσικές δυνάμεις (χωρίς αναισθητικό) και με λίγη προπόνηση -σχεδόν απροπόνητο- προσπαθεί να επιτύχει νίκη-ρεκόρ για να προκριθεί στα τελικά. Το τρίαθλο περιλαμβάνει δρόμο αντοχής, σφαιροβολία και κολύμβηση ναυαγών στον ωκεανό. 


Στις προπονήσεις κάποια στιγμή οι αντίπαλοι τσακώθηκαν γιατί διεκδίκησαν μεγαλύτερο χώρο στο στάδιο οπότε αρχίσαν οι απροσεξίες (εχθροπραξίες) Έτσι συνέβησαν μικροατυχήματα.

Κατά τις προπονήσεις του Τοπικού στην σφαιροβολία λαβώθηκε ο Δήμαρχος στο Αράχωβα Σέντερ – Συνεδριακό. Το τραύμα του προκαλεί πόνους για τους οποίους οι ειδικοί δεν έχουν καταλήξει στην θεραπεία, η επιστημονική επιτροπή δεν έχει εκδώσει πόρισμα και ο Δήμαρχος έλαβε αναρρωτική γιατί δεν μπορεί να το περπατήσει. Ίσως προλάβει τον τελικό. 

Σε επόμενη προπόνηση του Τοπικού ο Δήμαρχος λαβώθηκε για δεύτερη φορά στην δεξιά ωμοπλάτη αλλά το ατύχημα δεν ήταν τόσο σοβαρό. Για θεραπεία κρεμάστηκε σε τσιγκέλι στα Σφαγεία. Αυτά είναι ακόμα καθαρά σαν χειρουργείο αχρησιμοποίητα και τα κρατάει καθαρά σε πλήρη απολύμανση για τέτοιες περιπτώσεις. Μερικοί κτηνοτρόφοι που περάσαν από εκεί νόμιζαν ότι το κτήριο είναι το νέο Τοπικό κέντρο υγείας. Τόσο καθαρά όσο πουθενά. Ήταν κλειστό και έφυγαν.

Μάθαμε ότι ο Δήμαρχος φώναξε κατειγόντως το Τοπικό για βοήθεια . Το Τοπικό καθυστέρησε γιατί έχασε το οικόπεδο γιατί ήταν δασικό , τα χαρτιά γιατί αν και τα ζήτησε δεν του τα έδωσαν και επί πλέον βρέθηκε μπροστά σε μεγάλο πρόστιμο από τα παλιά. Παρ όλα αυτά έδειξε στον Δήμαρχο τον σωστό δρόμο για τα Σφαγεία αλλά ο Δήμαρχος ψάχνει άλλον πιο σωστό.


Πρόσφατα πάλι ο Δήμαρχος δεν πρόσεξε ότι και το Τοπικό προπονείται επαγγελματικά πλέον στους δρόμους αντοχής όπως και ο ίδιος. Στην κοινή προπόνηση στα 5.000 μέτρα μετ εμποδίων ενώ οδηγούσε την κούρσα ο Δήμαρχος σε κάποια στιγμή τον προσπέρασε το Τοπικό και ήρθε δεύτερος. Δικαιολογήθηκε διότι  προπονήθηκε με τραυματισμένα χέρια και δάκτυλα. Ήταν ματωμένα από τότε που έψαχνε-έσκαβε με τα δάκτυλα να βρει σε ποια σημεία στο κέντρο και απόκεντρο της Αράχωβας θα βρει χώμα για να θάψει τους κάδους απορριμμάτων. Οι πληγές αυτές είναι μικρές γιατί στα δάκτυλα οι αμυχές δεν είχαν βάθος και οι μικρές αιματορροές πέρασαν απαρατήρητες και καλύφθηκαν με επιδεσμικά και γάζες. 

Τελικά επειδή τερμάτισε δεύτερος τσαντίστηκε.  

Γιατί ρε Δήμαρχε τέτοιες ατυχίες; Ματιασμένος είσαι; 

Στο κολύμπι όμως πήρε την πρωτιά. 

Με έξυπνες αλλά γνωστές διαχρονικά κινήσεις εμβόλισε το Τοπικό και το έριξε στον ωκεανό. Το Τοπικό έχει απώλειες κολύμπησε όμως κανένας δεν πνίγηκε. Μερικοί βράχηκαν από τα κύματα, σώθηκαν και περιμένουν να στεγνώσουν. 

Στα ατυχήματα του αυτά για να μην ξανασυμβούν ο Δήμαρχος -Λουδοβίκος του Διστόμου, αντέδρασε όπως το ΝΑΤΟ στην Συρία δηλαδή με παρακολούθηση, οδηγίες και αιφνιδιασμούς. Επίσης άρχισε να παίζει σκληρά με κτυπήματα τυφλά και κάτω από τη μέση. Έτσι κτύπησε το Τοπικό στο οποίο επέφερε μικρές έως πολύ μικρές απώλειες καθ΄ όσον μερικοί παίκτες από την ομάδα του Τοπικού δήλωσαν κουρασμένοι και ότι δεν αποδίδουν όπως πρώτα. Επίσης κάποιος κορυφαίος στο Τοπικό σαν το Μέσι δήλωσε ότι θέλει αποδέσμευση από το συμβόλαιο και ελεύθερη μεταγραφή. Το Τοπικό συνεδριάζει με απουσίες μεν όχι όμως σε αποσύνθεση και στον αγωνιστικό τομέα του προσπαθεί να κρατηθεί στην κατηγορία και να μην υποβιβαστεί. 

Οι προπονήσεις πάντως και στις δυο ομάδες συνεχίζονται με μερικές παύσεις για ανάπαυση και ανασυγκρότηση δυνάμεων ενώ ο τελικός έχει οριστεί να διεξαχθεί τις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές.  

   

Εμείς μέχρι τότε θα παρακολουθούμε τις εξελίξεις και την επικαιρότητα από τις ανακοινώσεις και τις αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης γιατί δεν έχουμε «άμεσες πηγές».

Και μερικά για εμάς.

Είμαστε φίλαθλοι της Αράχωβας και όχι οπαδοί των ομάδων. 

Θέλουμε ενημέρωση που δεν έχουμε ούτε από τον Δήμαρχο ούτε από το Τοπικό. Έχουμε αγωνία για τις εξελίξεις , τις προπονήσεις, τις μεταγραφές κυρίως όμως για τα διοικητικά και οργανωτικά κάθε στρατοπέδου. Δεν έχουμε ενημέρωση.

Δείξαμε την υπομονή μας περιμένοντας τις εξελίξεις και απαντήσεις με πράξεις σε όλα και για όλα τα γνωστά ζητήματα και θέματα της Αράχωβας που χρονίζουν χωρίς λύσεις, χωρίς πρόοδο. Η σιωπή στην περίπτωση αυτή δεν είναι χρυσός αλλά ανάχωμα σε ενδεχόμενη κατακραυγή. 

Αντιληφθήκαμε επίσης μικρούς και ασήμαντους κόκκους κινούμενης άμμου να παρασύρεται όπου φυσάει ο άνεμος, να σκορπίζεται  και να μαζεύεται στα αγκάθια και στις τσουκνίδες εκεί που δεν πλησίαζε μέχρι και πρότινος. Η παρατήρηση μας αναφέρεται σε συνηθισμένο δυναμικό φυσικό φαινόμενο μικρού έως ελάχιστου ασήμαντου μεγέθους. Πιστεύουμε ότι το ασήμαντο παραμένει ασήμαντο και ποτέ δεν γίνεται σημαντικό. Αυτό άλλωστε είναι θέμα αντιλήψεων. Γιαυτό το προσπερνάμε. 

Παράλληλα διαπιστώσαμε ότι οι ομάδες στις προπονήσεις τους  έλαβαν κάποια μέτρα ως αντίδοτα στα ατυχήματα και τους τραυματισμούς. Κάτι σαν να λέμε αντίδοτο στο τσίμπημα της οχιάς η του σκορπιού. Τέτοιο αποτελεσματικό είναι το δέσιμο και φίμωμα ποιο πάνω από το τσίμπημα. Δηλαδή σε τσίμπησε στο πόδι σου φιμώνουν το στόμα. Καλό;

Το αναφέρουμε γιατί κατά την γνώμη μας πολλά ερωτήματα και πολλές πληροφορίες μοιάζουν με τοξικά τσιμπήματα και αντί για έγκυρη ενημέρωση έχουμε το αντίδοτο. Την φίμωση για την οποία θα επανέλθουμε σε νεότερη επικοινωνία μας. 

Τέλος παρατηρήσαμε έντονο και ποσοτικά πλούσιο ετσιθελισμό του ηγέτη και θέλουμε με το κείμενό μας να μοιραστούμε τις σκέψεις, τις απορίες και άλλα τινά  επί του φαινομένου  και ιδίως ως προς τις αντιλήψεις, τις παραλείψεις, τις συστατικές ελλείψεις και την συμπεριφορά του. Μετά τις παρακάτω αναφορές και επισημάνσεις καθένας μας σκέπτεται μόνος του. 

Στις συστατικές ελλείψεις του ετσιθελισμού του ηγέτη πιστεύουμε ότι ως κύρια χαρακτηριστικά του είναι :

Η έλλειψη δημοκρατικής ευαισθητοποίησης και δημοκρατικής συναντίληψης κατά την νομή της Δημοτικής εξουσίας. 

Η έλλειψη συμμόρφωσης έγκειται σε απόρριψη μη αρεστών διατάξεων και σε πλήρη απαξίωση όλων των μη αρεστών θεσμικών οργάνων

Η ελλείπουσα αντοχή στην κριτική και στην αξιολόγηση του ηγέτη.

Στον ετσιθελισμό του ηγέτη προέχουσα μεθοδολογία είναι  ο αιφνιδιασμός με παρατυπίες και με επικοινωνιακές μεθοδεύσεις και επιθέσεις.  

Ως συμπεριφορά  ο ετσιθελισμός του ηγέτη εμπεριέχει απαξιωτικη και ανάρμοστη συμπεριφορά τόσον στους θεσμούς όσο και στα πρόσωπα.

Για την ταυτότητα και τους σκοπούς μας. 

Είμαστε και θα παραμείνουμε παρατηρητές των δρωμένων από αγάπη στο τόπο μας.

Δεχόμαστε κάθε κριτική και κάθε αντιπαράθεση από οποιονδήποτε υπαρκτό η σχεδόν υπαρκτό για ο,τιδήποτε αφορά και αναφέρεται στις ομάδες του Τόπου μας και στους αρχηγούς τους.

Τα όσα αναφέρουμε για τον ηγέτη περιλαμβάνουν και τους συνοδοιπόρους , τους χειροκροτητές και τους φανατικούς οπαδούς. 

Για το Τοπικό που τελικά εξελίχθηκε σε γυναικεία ομάδα θα ασχοληθούμε με νέα ανάρτηση.  Προς το παρόν για να διασωθεί πιστεύουμε ότι δεν θα καταφύγει σε επιστράτευση των απρόθυμων ούτε σε όσους παίζουν το ρόλο της πατερίτσας και αυτοχαρακτηρίζονται δημόσια ως δεκανίκια. 

Στο Τοπικό και οι λοιποί ας προσέχουν:  οι λέαινες συντηρούν την οικογένεια- αγέλη και  όχι τα λιοντάρια όταν όμως κάνουν λάθη τα πληρώνουν είτε οι ίδιες είτε τα μικρά τους.

 Υπογραφή : "Ομάδα Εδάφους Αραχωβας"


3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πολύ καλό, έως εξαιρετικό.

Ανώνυμος είπε...

Καλό ναι, αλλά έξω από τον χορό.......

Ανώνυμος είπε...

Το μόνο έργο του τοπικού είναι να καταγγείλει την συμπεριφορά της Δημοτικής αρχής και να επιδιώξει την ανεξαρτησία της Αραχωβας, τίποτα άλλο

Βούρκος 🤬🤬🤬

  Αναστολή λειτουργίας παιδικών σταθμών Δείτε την ανακοίνωση του καρδινάλιου Σταθελιέ και την ανακοίνωση της λαϊκής Συσπείρωσης.