Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2020

Μικρές αγγελίες....

 Ζητείται ... αντιπολίτευση για τον ΔΔΑΑ !!!


Πληροφορίες Κον Σωτηρίου, Αντίκυρα

Ενάμιση σχεδόν χρόνο μετά την ανάληψη των καθηκόντων της "νέας" δημοτικής αρχής (που είναι η ... "παλιά") , οι πολίτες διαπιστώνουν μιαν ξεκάθαρη αδυναμία ανταπόκρισης στις μεγάλες ανάγκες και στα ανοιχτά θέματα - προβλήματα του δήμου καθώς και την απουσία ενός επεξεργασμένου και στρατηγικού επιχειρησιακού σχεδίου και οργανωμένης-συντονισμένης  δημοτικής πολιτικής .

Συγχρόνως , οι πολίτες εντοπίζουν και την πλήρη (!!!) απουσία και αφωνία της αντιπολίτευσης  στον δήμο Διστόμου Αράχωβας Αντίκυρας , τόσο στον εποικοδομητικό λόγο , όσο και στον ασφυκτικό πολιτικό έλεγχο, στην αυστηρή κριτική και καταγγελία και στην πρόταξη ολοκληρωμένων κι επεξεργασμένων προτάσεων για την ανάπτυξη του δήμου και τη βελτίωση της ζωής των δημοτών . Η αντιπολίτευση είναι πυλώνας της δημοκρατίας υπό τον θεμελιώδη όρο , όμως , να ελέγχει διαρκώς τη δημοτική αρχή σύμφωνα με την εντολή που έχει πάρει από το εκλογικό σώμα .



Η απουσία αντιπολίτευσης δεν είναι μόνο υπόθεση προσώπων αλλά και  παθογένεια του Ν 4555/2018 (Κλεισθένης) ο οποίος έβγαλε δημάρχους , σ’ ολόκληρη την Ελλάδα  , οι οποίοι δεν έχουν πλειοψηφία στα δημοτικά συμβούλια (πολλές φορές δεν είναι ούτε καν πρώτη δύναμη) , με αποτέλεσμα η εκτελεστική εξουσία στο δήμο να είναι και «αντιπολίτευση» στο δημοτικό συμβούλιο και μάλιστα , σε πολλές περιπτώσεις, ελάσσων  . Έτσι , ουσιαστικά , καταργήθηκε ο ελεγκτικός ρόλος ενός θεσμικού οργάνου της δημοκρατικής λειτουργίας των δήμων , με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει , αφού ο σχηματισμός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επαφίεται στις όποιες προεκλογικές και μετεκλογικές συναινέσεις .

Τελικά ... έκλεισαν οι ορίζοντες !!! 😂😂😂

Με ένα λόγο , η πλειοψηφία και η αντιπολίτευση στους δήμους δεν συγκροτείται , πλέον , «πρωτογενώς» από το κυρίαρχο εκλογικό σώμα αλλά «δευτερογενώς» από τους εκπροσώπους του στο δημοτικό συμβούλιο .

Και βέβαια είναι άριστο και δημοκρατικό σύστημα εκλογής η απλή αναλογική.

  Προϋποθέτει , όμως , πολιτικά πρόσωπα και σχηματισμούς που να ανταποκρίνονται στη βαριά ευθύνη που απορρέει από την εφαρμογή της .

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Χα χα χα χα αυτοί οι περισσότεροι δηλαδή έχουν παρελθόν στην τοπική αυτοδιοίκηση (είναι και μερικοί νέοι ρεβίθια τρώνε κουκιά μαρτυρανε τέλος πάντων) ήρθε λοιπόν ο Καλλικράτης και τους έπιασε ξεβρακωτους και τώρα μουγγα, κοιτάνε να τα μπαλωσουν όλα και όλοι. Και καμαρώνει ο Άρης ο Βελουχιώτης ότι κάτι κάνει, την τύφλα κάνει. Και που μυαλό για το χωριό. Η συνέχεια προσεχώς......

Καταρρέουν οι μύθοι των ΑΠΕ

  ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΚΑΙ ΦΟΡΕΩΝ ΜΑΙΝΑΛΟΥ «Όταν ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Συνασπισμός ψήφιζαν το Μάαστριχτ για την απελευθέρωση των αγορών, μας έλεγαν...