Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2020

Σύντομα ο φόβος θα αλλάξει στρατόπεδο.....

 Ένα σημερινό βίντεο απ΄ το Παρίσι όπου διαδηλωτές κυνηγούν αστυνομικούς



Αφιερωμένο στους ''αρμόδιους'', οι οποίοι με φιρμάνι απαγόρευσαν τις αυριανές συγκεντρώσεις.


Δώδεκα χρόνια πριν η εν ψυχρώ δολοφονία του μαθητή Αλέξη Γρηγορόπουλου από το πιστόλι του αστυνομικού Κορκονέα, ήταν η σταγόνα για να ξεχειλίσει η συσσωρευμένη λαϊκή οργή από την ένταση της κρατικής καταστολής που υπήρχε τότε. 

Και αν το αυθόρμητο ξέσπασμα στα Δεκεμβριανά του 2008 μπορούσε να μπολιαστεί με το συνειδητό οργανωμένο κίνημα, θα ήταν εντελώς διαφορετικό το αποτέλεσμα των τότε κινητοποιήσεων.

Το γεγονός της δολοφονίας του Αλέξη ήταν μια αφορμή. Πυροδότησε μια λαϊκή υποβόσκουσα αγανάκτηση για τα δικαιώματα της νεολαίας και του κόσμου της εργασίας που  λεηλατούνταν το ένα μετά το άλλο. 

Το ίδιο συμβαίνει και σήμερα και μάλιστα σε μεγαλύτερες διαστάσεις. Η εμφάνιση της θανατηφόρας πανδημίας και οι ειδικές συνθήκες που προέκυψαν εξ' αιτίας της, έδωσαν την δυνατότητα στο κεφάλαιο μέσω του υπηρετικού του πολιτικού προσωπικού, να διεξάγει μόνο του ταξικό πόλεμο, χωρίς να συναντάει ουσιαστικές αντιστάσεις ξεθεμελιώνοντας κάθε εργατικό και δημοκρατικό δικαίωμα είχε απομείνει.

Μάλιστα, στον δρόμο προς την "κανονικότητα", όπως ονομάζει η κυβέρνηση της Ν.Δ., την μεθόδευση παλινόστησης ενός κράτους της σκληρής δεξιάς, η κρατική καταστολή έχει πάρει πρωτόγνωρες διαστάσεις με την μπατσάδικη κραυγή "έχουμε χούντα", σαν υπόκρουση όταν βασανίζουν πολίτες να μην απέχει πολύ απ' την πραγματικότητα. 

Κι αυτή την κατάσταση επιβεβαιώνει και η σημερινή χουντικής έμπνευσης διαταγή της κυβέρνησης -μέσω του αρχηγού της αστυνομίας-  να απαγορεύσει  "τη σφόδρα πιθανολογούμενη πραγματοποίηση δημόσιων υπαίθριων συναθροίσεων στις 6 Δεκεμβρίου 2020". 

Να τους θυμίσουμε πάντως ότι όση αποτελεσματικότητα είχε η διαταγή ενός άλλου δεξιού αξιωματούχου με την οποία καταργούσε την πάλη των τάξεων, το ίδιο θα συμβεί με την "φοβέρα"   χρηματικών προστίμων και μπατσάδικης βαρβαρότητας, για να μην τιμήσουμε την μνήμη του δολοφονηθέντα Αλέξη.

Εν κατακλείδι θέλουμε να αφιερώσουμε ένα βιντεάκι στους "αρμοδίους"  με εικόνες που μας έρχονται σήμερα απ' τους δρόμους του Παρισιού. Και να τους υποσχεθούμε ότι σύντομα ο φόβος θα αλλάξει στρατόπεδο. Και τότε διαδηλωτές θα κυνηγούν φοβισμένους αστυνομικούς, όπως έγινε σήμερα στην Γαλλική πρωτεύουσα και παρακολουθούμε στο παρακάτω οπτικό.


Σιγά σιγά βέβαια, ξεκινάμε κι ΕΔΩ......

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Καταρρέουν οι μύθοι των ΑΠΕ

  ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΚΑΙ ΦΟΡΕΩΝ ΜΑΙΝΑΛΟΥ «Όταν ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Συνασπισμός ψήφιζαν το Μάαστριχτ για την απελευθέρωση των αγορών, μας έλεγαν...