Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2020

Κάποιες "απαντήσεις"......

 Σε τυχαία συνάντηση !!!


Και η καταστρεπτική δημαρχία Λεόντιου....

Χθες το πρωί λοιπόν, είχα τυχαία ολιγόλεπτη συνάντηση με τον δήμαρχο ΔΔΑΑ.

Θα σας μεταφέρω κάποια πράγματα, απ'όσο με βοηθάει η μνήμη μου. Δεν είναι ότι καλύτερο σε μια τυχαία συνάντηση στο δρόμο, να θίγονται σοβαρά θέματα γιατί κάτι μπορεί να μην καταλάβει κάποιος ή να παρερμηνεύσει κλπ. 

Κι εφόσον δεν υπάρχει χρόνος για διευκρινήσεις ή πρακτικά για να ανατρέξουμε, εύκολα μπορεί να ειπωθεί: "δεν το είπα έτσι" ή οτιδήποτε παρόμοιο.

Μάλλον όμως είναι καλύτερο από το απόλυτο τίποτα.

Και βέβαια το blog είναι στην διάθεση του δημάρχου και μπορεί να φιλοξενήσει οτιδήποτε. Από διορθωτική δήλωση, σχόλιο ή συνέντευξη κοκ.

Πάμε λοιπόν με κάθε επιφύλαξη.

Για τα σφαγεία :

Ξεκινάνε 16 Δεκεμβρίου ημέρα Τετάρτη. Παρόλα αυτά η έναρξη λειτουργίας ΔΕΝ έχει να κάνει τίποτα με το πρόστιμο που έχει καταλογιστεί στον Δήμο. Αυτό ήταν ευθύνη Γεωργακού, που όταν ήρθε τότε η πρώτη δόση ύψους 145.000€, ΔΕΝ υπέβαλε ένσταση ως όφειλε. Τώρα έχει επιτύχει εξάμηνη παράταση και προσπαθεί με διάφορες νομικές ενέργειες να το αποφύγει.

Pafsilipon : Επικοινώνησα τηλεφωνικά με τον κ. Γεωργακό, ο οποίος το διέψευσε κατηγορηματικά αφού όπως είπε είχαν γίνει όλες οι απαιτούμενες ενέργειες. Και λογικά να το πάρεις, οποιοσδήποτε να ήταν Δήμαρχος, αν ερχόταν ένα πρόστιμο που αφορούσε λάθη προηγούμενων, λογικά θα υπέβαλε ένσταση. Δηλαδή γιατί να το αγνοήσει και να "φορτωθεί" λάθη άλλων. Δε "κολλάει"...

Το πρόβλημα ξεκινάει απ'τον Λεόντιο, που τα έφτιαξε σε έκταση η οποία ΔΕΝ είχε αποχαρακτηριστεί από δασική. Και όπως πολύ σωστά έθεσε ο κ. Γεωργακός, έχει ευθύνη και το υπουργείο που συναίνεσε σε επιδότηση σε "προβληματική" κατάσταση.


Για την παγία : Ο δήμος έχει πρόβλημα έλλειψης προσωπικού ή μειωμένου προσωπικού, το οποίο παρουσιάζει επιδείνωση, λόγω των γονικών και ειδικών αδειών covid19. Πάντως προκύπτει και ευθύνη αδράνειας υπαλλήλων, οι οποίοι αναμένεται να τιμωρηθούν.

Pafsilipon : Εδώ είναι αντικρουόμενο. Αφού είναι λίγοι γιατί να τιμωρηθούν ; Προφανώς δεν προλαβαίνουν. Παρόλα αυτά η παγία, ΔΕΝ χορηγείται μήνες πριν την πανδημία. Ασάφειες δήμαρχε........


Για τον σταθμό φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων :

Είχε γίνει η σύμβαση από πέρυσι τον Οκτώβριο, όταν δεν είχαν βγει ακόμη τα προγράμματα επιδότησης. Άρα δεν μπορούσαμε να την ακυρώσουμε.

Pafsilipon : Σεπτέμβριο ανέλαβαν, Οκτώβρη σύμβαση για σταθμό φόρτισης ;

Με το καλημέρα ; Τι πρεμούρα ήταν αυτή ;

Παράξενο. Και παρέδωσε 13 μήνες μετά και μόνο μερικώς ; (ο σταθμός τοποθετήθηκε αλλά δεν λειτουργεί)

Δεν θα έλεγα και ο ... καλύτερος προμηθευτής. Επίσης είναι και το υψηλό κόστος. Πάντως όσοι έχουν Tesla, να μην ανησυχείτε, με την επιδότηση θα μπουν κι άλλοι σταθμοί.... 😂


Για το center : Το μόνο (;) πρόβλημα είναι το εμβαδόν του οικοπέδου. Αλλά από το video της συνάντησης του Φεβρουαρίου, που ήδη δημοσιεύσαμε, ίσως οι αναγνώστες βγάλουν τα συμπεράσματά τους. Στο δια ταύτα όμως ;

Τώρα τι γίνεται ;


Για τα δημοτικά συμβούλια δια περιφοράς: Έτσι γίνεται σε όλη την Ελλάδα. Είτε δια περιφοράς, είτε με τηλεδιάσκεψη. Είναι ευθύνη της αντιπολίτευσης που ΔΕΝ μπορεί να συμμετάσχει σε τηλεδιάσκεψη. Αναγκάζεται ουσιαστικά να τα κάνει τηλεφωνικά. Ενώ πολλές φορές αποχώρησε από ενημέρωση αν και εκλήθη, όπως ο κ. Σωτηρίου στο ΚΕΠ Αντίκυρας.

Pafsilipon : Η αντιπολίτευση βέβαια διαψεύδει. Η αποχώρηση του κ. Σωτηρίου συνέβη αλλά γιατί επιχειρήθηκε να τον φέρουν προ τετελεσμένων. Τηλεδιάσκεψη βέβαια είναι πρόθυμοι να κάνουν.


Για τις μελέτες : Υπάρχουν πολλά προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης που θα μπορούσε ο δήμος να πάρει επιδοτήσεις, αλλά ΔΕΝ μπορεί γιατί δεν υπάρχουν οι ανάλογες μελέτες. Έτσι λοιπόν θέλει να κάνει πολλές μελέτες, για να υπάρχουν για μετά. 

Pafsilipon : Δεν το κατάλαβα καλά. Ίσως και για τις επόμενες ... γενιές ??? 😂😂😂

Τέλος πάντων, δεν με έπεισε για το αγαθό των προθέσεων.


Συμπερασματικά : Στα θετικά του καταλογίζω την καλή διάθεση, αφού ξεκίνησα την συζήτηση κάπως ειρωνικά :

"Καλημέρα, πως πάτε ρε γερόντ" εσείς, μαζεύετε καμμιά καταγγελία" ;;; 😂

Παρόλα αυτά το αντιπαρήλθε και διεξάγει η συζήτηση σε ήρεμο κλίμα. Και βέβαια την αποστολή του video απ'την συνάντηση του Φεβρουαρίου.

Αρνητικά βέβαια ότι δεν πήραμε, ουσιαστικά καμμία απάντηση. Πολλές ασάφειες.......

Και το χειρότερο όλων. Όταν είπα στον αντιδήμαρχο Πάστρα Ι. να μου στείλει στο email τις απόψεις του να τις δημοσιεύσω, είπε το περίφημο :

"Εμένα οι απόψεις μου, είναι του δημάρχου" !!!

Σοβαρά ??? 🤔🤔🤔

Εγώ τι "φωνάζω" τόσο καιρό ? 

Πως ο δήμαρχος θέλει δίπλα του yes men !!!

Τελικά μάλλον ΚΑΛΑ ΣΑΣ ΚΑΝΩ !!!

😂😂😂

Και βέβαια ΔΕΝ περιμέναμε αυτή την συζήτηση, για να επιβεβαιωθεί πως η δημαρχία Λεόντιου, "βαρύνεται" με πέντε (5) τουλάχιστον πολύ σοβαρά θέματα :

Center -

 σφαγεία - 

έξυπνος οικισμός - 

"ξεπούλημα" αυτόνομου δήμου Αράχωβας -

 "ξεπούλημα" Κελλάρια 

Και το πρόβλημα δεν είναι μόνο πως ο Λεόντιος δεν δίνει ή δεν μπορεί να δώσει απαντήσεις.

Το πρόβλημα χειροτερεύει αφού πρωτοκλασάτα στελέχη του Λεόντιου, επίσης ΔΕΝ έχουν να δώσουν καμμιά απάντηση (πχ Ψηλός και Γιαννελος).

Ο πρώτος εξαφανισμένος, ο δεύτερος με την σελίδα στο FB η νύφη του Παρνασσού, αλλά λόγια να αγαπιόμαστε. Χαιρετίσματα Ευστάθιε !!!

Μόλις αποφασίσεις να θίξεις και θέματα που κάνουν ... "τζιζ" (😂), εδώ είμαστε.........

Θα μου πεις ποτέ δεν θα γίνει αυτό. ΟΚ. Μπορεί κι εμείς να μην σταματήσουμε ΠΟΤΕ να ρωτάμε...... 😜😜😜

Περαστικά ......

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Τόσα χρόνια είχατε φαγωθεί με τον Χριστούγεννιατικο στολισμό της Αράχωβας.Σταυρωσατε τον Πατσανταρα κρεμασατε τον Γιωργακος και τώρα που είναι ότι χειρότερο έχει γίνει από την δεκαετία του 80 και μετά δεν μιλάτε μουγκα στην στρούγκα.Αυτοι είσαστε αγαπητοί συντοπιτες , δεν έχετε το θάρρος να πείτε, ναι κάναμε λάθος.Κανετε όλοι ότι δεν καταλαβαίνετε.Θα μπορούσα να γράψω κατεβατους ολόκληρους σ αυτό το ύφος αλλά νομίζω ότι δεν έχει νόημα .Κοιτάξτε όλοι να βολεψετε τους εαυτούς σας ,η τα παιδιά σας η τους γαμπρούς σας.Οχι φίλοι μου δεν κάνατε καλά και επιτέλους σηκώσετε τα κεφάλια σας κι ανοίξτε τα στόματα σας.Μην περιμένετε πάντα το ρουσφέτι.Κρινετε τα γεγονότα και δώστε στον καθένα ότι του αξίζει.

Καταρρέουν οι μύθοι των ΑΠΕ

  ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΚΑΙ ΦΟΡΕΩΝ ΜΑΙΝΑΛΟΥ «Όταν ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Συνασπισμός ψήφιζαν το Μάαστριχτ για την απελευθέρωση των αγορών, μας έλεγαν...