Κυριακή 22 Μαρτίου 2020

Shutdown και κοροναϊος.......

Αναγκαιότητα ή δυστοπία !!!


Αφιερωμένο στους οπαδούς του .... "κλείστε τα" όλα να σωθούμε !!! Οι οποίοι βέβαια είναι (εντελώς ... τυχαία) στην μεγάλη πλειοψηφία τους με αρκετά ή και πολύ .... περισσότερα λεφτά για να αντέξουν μια μακρόχρονη καραντίνα.

Αγαπητοί φίλοι, ίσως ΔΕΝ το αντιληφθήκατε, αλλά μόλις παραδεχτήκατε γιατί αυτός ο πλανήτης πάει κατά διαόλου.

Και εξηγώ : 

Υπάρχουν χιλιάδες άνθρωποι στην Ελλάδα και εκκατομύρια παγκοσμίως, οι οποίοι ΔΕΝ έχουν χρήματα να αντέξουν μια τέτοια καραντίνα. Άρα το μείνε σπίτι να γλιτώσεις από τον ιό αλλά να ψοφήσεις από την πείνα ΔΕΝ ακούγεται και πολύ ανθρωπιστικό έτσι ; ; ;

Να μην αναφερθούμε στους άστεγους. Αυτοί μάλλον έχουν πάψει να μας ενδιαφέρουν προ πολλού. Κι ας βάζουμε την ... φουστανέλλα του Αγίου Γεωργίου ''Για τον Άγιο'' !!! Ποιόν Άγιο βρε γραμματείς και φαρισαίοι υποκριτές ; ; ; 

Δηλαδή ο Άγιος σας είπε να βάζετε την φουστανέλλα και να έχετε ανασφάλιστους υπαλλήλους των 400 ευρώ, με ατελείωτα ωράρια εργασίας  ; ; ; 

Αμφιβάλλω ..............................

Έχετε μελετήσει αλήθεια την διδασκαλία του  ; ; ;  Αλήθεια αυτό ακριβώς ακούτε όταν εντελώς υποκριτικά βάζετε ''τα καλά σας'' και πάτε εκκλησία  ; ; ; 

''Ζήσε και άσε τους άλλους να πεθαίνουν'' λέει στην εκκλησία ή ''αγαπάτε αλλήλους'' ; ; ; 

Έχετε σοβαρό πρόβλημα ακοής ή αντίληψης ???????????????

Shutdown της οικονομίας και ... απαγόρευση κυκλοφορίας συμβαίνει για ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ στην ιστορία της ανθρωπότητας !!!!!!!!!!!!!

Για ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ σε καραντίνα και οι υγιείς μαζί με τους ασθενείς !!!!!!!!!!!!

Υπήρχε τρόπος να αποφευχθεί ; ; ;  Ξέρετε τι απαντήσατε ; ; ;
''ΔΕΝ μας απασχολεί καθόλου, έχουμε λεφτά να αντέξουμε'' !!!

Και το υποστηρίζετε ελαφρά την καρδία γιατί σας το είπαν τα Μέσα Μαζική Προπαγάνδας.

Κι ας υπάρχουν τα παραδείγματα της Ν. Κορέας, Ταιβάν και Σουηδίας, που πολύ καλά έδειξαν πως υπάρχει κι άλλος δρόμος.

Κι ας υπάρχουν αντίθετες φωνές από έγκριτους λοιμοξιωλόγους. Κι ας αμφισβητείται και ο ''πολύς'' Τσιόδρας επίσης από έγκριτους συνάδελφούς τους.

Δεν υπάρχει λόγος να βάλω τα σχετικά link, όποιος ενδιαφέρεται τα βρίσκει εύκολα. Γι΄αυτό αγωνίζονται τα ΜΜΠ απεγνωσμένα, ''κάποιοι'' τους χαλάνε το παραμύθι.

Πήγε να βάλει τα κλάματα λέει ο Τσιόδρας για τους ''παπούδες και πατεράδες μας'' !!!!
Συγκινήθηκα ρε Σωτήρη, αλλά ξέχασες ότι μερικές εκατοντάδες ή και χιλιάδες από τους ''παπούδες και πατεράδες μας'' ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΑΝ από τις περικοπές συντάξεων, ανεργία παιδιών κτλ κτλ που τους οδήγησε το συνάφι που εκπροσωπείς ή και ΠΕΘΑΝΑΝ από κακουχίες που συνδέονται με αυτά. Έτσι ΔΕΝ πρόλαβαν να δούνε τον κοροναϊό και να συγκινηθείς και γι΄ αυτούς !!!!!
Κρίμα ρε Σωτήρη θα είχες μερικές χιλιάδες λόγους ακόμη να ''συγκινηθείς ή να κλάψεις''. Σας παραδέχομαι όμως γιατί το θέατρο το έχετε μέσα στο αίμα σας. 

Δεν μας είπες Σωτηράκη θα συγκινηθείς και για τον 40χρονο με δύο-τρια παιδιά, που θα βρεθεί άνεργος, άστεγος κάτω από μια γέφυρα και με ένα ... drone πάνω από το κεφάλι του, να του υποδυκνείει τι να κάνει  ; ; ; 
Μπα ε ; ; ;  Μην βιάζεσαι να απαντήσεις, ίσως οι νεοταξίτες να στο έχουν στο επόμενο σενάριο.

Shutdown της οικονομίας ΔΕΝ είναι παιχνίδι Atari !!! Εκτός από αυτούς που θα λοιμοκτονήσουν όπως αναφέραμε παραπάνω (τους οποίους για να διασκεδάσετε τις ενοχές σας, θα βαφτίσετε πολύ λίγους), υπάρχουν και αυτοί που είχαν ένα μαγαζάκι, αυτοαπασχολούμενοι, νοικοκυραίοι άνθρωποι που θα βρεθούν άνεργοι ίσως και άστεγοι.

Στα .... παλαιότερα των υποδημάτων μας κι αυτοί δηλαδή ; ; ; 

Έτσι ακούτε στην .... Εκκλησία ; ; ; 

Το πρόβλημα ακοής ή αντίληψης που αναφέραμε παραπάνω.

''Εγώ έχω λεφτά να αντέξω, τι με νοιάζει για τους άλλους  ; ; ; '' !!!!!! 

Ψυχολογικά πως θα βγει η κοινωνία μετά από αυτό ; ; ; 

Δηλαδή τι κάναμε ; ; ;  Αντικαταστήσαμε μια ανθρωπιστική καταστροφή με μια άλλη  ; ; ; 

Πήγαν λέει δύο ζευγάρια στο Ναύπλιο από την Αθήνα και τους επιτέθηκε ΟΛΗ η γειτονιά !!!
Τους παραδέχομαι τους νεοταξίτες, μας έστρεψαν τον ένα εναντίον του άλλου !!!
Θα ανοίγουν σαμπάνιες τώρα.

Λέξη για τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας όμως. 

Αν δεν είναι δουλειά του να αποτρέπει εντελώς μια διάδοση όπως αυτή που δήθεν έγινε στην Γιουχάν, 

αν δεν είναι δουλειά του να προειδοποιεί εγκαίρως τα υπόλοιπα κράτη για λήψη μέτρων, 

αν δεν είναι δουλειά του να εμποδίζει μια τέτοια καταστροφή τότε τι ακριβώς δουλειά κάνει ; ; ; 

Ρίξτε μια ματιά και σ' αυτό (αμφιβολίες)

''Ώχου, που να τους βρούμε τους παχυλόμισθους στην Γενεύη, καλύτερα να επιτεθούμε σε αυτούς στην γειτονιά μας'' !!!!!!!!!! Θαυμάσια λογική .......................

Το μοντέλο Ν. Κορέας ΑΠΑΙΤΕΙ εξαίρετο σύστημα υγείας και άφθονα τεστ, τα οποία δεν υπάρχουν γιατί ξέρουμε ποιοί ''φρόντισαν'' να μην υπάρχουν με τα μνημόνια. Μια για μια στιγμή, είναι αυτοί που κυβερνάνε ακόμη και τώρα (σε Ευρώπη και Ελλάδα βέβαια) και τους οποίους ... αποθεώνουμε για το εντελώς έξω από κάθε λογική Shutdown !!!

''Είπαμε βρε Νικόλα, εμείς έχουμε λεφτά να αντέξουμε, τι μας νοιάζει για τους άλλους  ; ; ; ''

Εντάξει καθείς εφ’ ω ετάχθη, δεν μπορούμε να αποτρέψουμε κανέναν από το είναι φιλοτομαριστής, αλλά την επόμενη φορά που θα πάτε εκκλησία και λίγο πριν πει ο παπάς το ''αγαπάτε αλλήλους'', βγείτε για λίγο διακριτικά έξω. 

Έτσι σας έκφραση αυτογνωσίας........................... 

Όπως θα είδατε τα ερωτηματικά στο άρθρο είναι πάρα πολλά. Και ίσως, λέμε ίσως, έτσι θα έπρεπε να είμαστε όλοι απέναντι στην καταστροφή και όχι να αποθεώνουμε τους νεοταξίτες για το ότι κατάφεραν επιτέλους και μας έκλεισαν μέσα στα σπίτια.

Ο ανόητος βεβαιώνει διάβασα κάπου, ενώ ο σοφός αμφιβάλει. Ίσως λοιπόν να έπρεπε να αμφιβάλουμε (απλώς να αμφιβάλουμε) για τις προθέσεις ανθρώπων που κατά το πρόσφατο παρελθόν ΑΠΕΔΕΙΞΑΝ ότι οι προθέσεις τους κάθε άλλο παρά αγαθές, μπορούν να χαρακτηριστούν.

Να αμφιβάλλουμε και να αναρωτιόμαστε τι πήγε τόσο λάθος και τι θα μπορούσε να γίνει καλύτερα. Γιατί μπορεί να μην έχουν τόση σημασία τώρα, αλλά η κατανόηση της αθλιότητας που μας επιβάλλουν, ίσως μας βοήθησει να οικοδομήσουμε ένα καλύτερο αύριο.

Εξάλλου ....................




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το χωριό έχει 10 καθάρματα

Που καθορίζουν τις ζωές των άλλων Αυτοί οι δέκα, με το νόμο του ισχυρού, οι φεουδάρχες, οι τσιφλικάδες, αποφασίζουν την ζωή του καθενός. 🤬...