Δευτέρα 16 Μαρτίου 2020

Κι όμως η καραντίνα ΔΕΝ είναι μονόδρομος....

Το παράδειγμα της Ν. Κορέας

"Εμείς κερδίσαμε", δείχνει να λέει η χαμογελαστή Νότιο Κορεάτισσα
 "εσείς ... Μείνετε σπίτι" !!!!

Το μοντέλο που βρίσκεται πάντως ανάμεσα σε αυτό της Κίνας (πλήρη καταστολή) και της Αγγλίας (ας τους .... αφήσουμε να αρρωστήσουν όλοι, όσοι μείνουν θα έχουν ανοσία) και φαίνεται να έχει αποδώσει καλύτερα από κάθε άλλο σε παγκόσμιο επίπεδο είναι αυτό της Νοτίου Κορέας.

Σε 8.236 επιβεβαιωμένα κρούσματα η Νότια Κορέα έχει 75 θανάτους, ένα ποσοστό 0,9%, που είναι χαοτικά μικρότερο από το ασύλληπτο 7% της Ιταλίας. Το σημαντικότερο είναι ότι ο αριθμός των νέων κρουσμάτων έχει μειωθεί δραστικά, από τις 851 νέες περιπτώσεις την 3η Μαρτίου (αριθμός – ρεκόρ), η χώρα των 51 εκατ. κατοίκων έφτασε στις 35 την 10η Μαρτίου, ενώ η τελευταία καταγραφή (15 Μαρτίου) περιελάμβανε 76 νέες περιπτώσεις.
Η Σεούλ δεν στηρίχθηκε στα σκληρά μέτρα απομόνωσης, αλλά στα μαζικά τεστ διάγνωσης κορωνοϊού, που έχουν ξεπεράσει τις 220.000
Πραγματοποιήθηκαν περισσότερα ιατρικά τεστ από οποιαδήποτε άλλη χώρα, με ρυθμό έως και 10.000 ημερησίως, γεγονός που επέτρεψε την έγκαιρη αντιμετώπιση των νέων εστιών διάδοσης. Το τεστ διαρκεί το πολύ 10 λεπτά, είναι προ παντών δωρεάν (το κόστος καταβάλλεται από την κυβέρνηση) και τα αποτελέσματα βγαίνουν περίπου ύστερα από έξι ώρες.
Στη χώρα υιοθετήθηκε μία στρατηγική που συνδυάζει :
 ενημέρωση του κοινού, 
συμμετοχή του πληθυσμού και
μαζική εκστρατεία ανίχνευσης κρουσμάτων.
Οι συγγενείς όλων των προσβεβλημένων ατόμων εντοπίσθηκαν συστηματικά και πέρασαν διαγνωστικά τεστ. Σύσσωμος ο υγειονομικός μηχανισμός λειτούρησε σαν καλοκουρδισμένο ρολόι (εμάς .... απορρυθμιστηκε το ρολόι από τις αθλιότητες των μνημονίων) Η χώρα διαθέτει 500 κλινικές που έχουν την δυνατότητα να πραγματοποιήσουν τα τεστ ανίχνευσης, ανάμεσά τους περί τις 40 κινητές κλινικές (Drive-through centers), ώστε να περιορίζονται οι επαφές ανάμεσα σε εν δυνάμει ασθενείς και ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.
Η εκστρατεία διάγνωσης επέτρεψε την έγκαιρη φροντίδα των ασθενών και τον εντοπισμό προσβεβλημένων ατόμων ασυμπτωματικών ή με ελαφρά συμπτώματα, που δεν περνούν από τεστ στις άλλες χώρες. Η ανίχνευση περισσότερων ασθενών περιορίζει μαθηματικά τις πιθανότητες μετάδοσης, αφού ακόμα και οι ασθενείς με ήπια συμπτώματα τίθενται σε καραντίνα.
Αυτή η στρατηγική διαμορφώνει και τη συμπεριφορά του πληθυσμού – τον εκπαιδεύει σε ότι αφορά τη σοβαρότητα του προβλήματος και τον ενθαρρύνει να πάρει σοβαρά έννοιες όπως η κοινωνική απόσταση. Οι μαζικές δοκιμές ώθησαν τους ανθρώπους να αποκτήσουν υπευθυνότητα και να φροντίσουν αυτοβούλως για μέτρα προστασίας. «Αυτοί οι τύποι μέτρων σήμαιναν ότι οι Νοτιοκορεάτες ήταν πραγματικά σε θέση να καταλάβουν τι συνέβαινε με την επιδημία τους», λέει η Καρολάιν Μπάκι, καθηγήτρια Επιδημιολογίας στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ.

Αυτό που κάνει εντύπωση, είναι που ο ελληνικός πληθυσμός (για να επιστρέψουμε στα δικά μας) επικροτεί σε μεγάλο βαθμό τα μέτρα καταστολής τα οποία βέβαια πατροναρονται από τα ΜΜΜ (μέσα μαζικής προπαγάνδας, πιο γνωστά ως ΜΜΕ).

Και ερωτώ αγαπητοί αναγνώστες : ΠΟΤΕ είπαν αλήθεια άραγε τα κανάλια του αισχους ????????

Όταν έλεγαν ότι αν δεν κάνουμε ΟΛΟΙ το εμβόλιο για τον Η1Ν1, θα πεθάνουμε όλοι ;

Το εμβόλιο που πολύ σοφά και ώριμα πράττοντες του το πετάξαμε στην θάλασσα και δεν συνέβη απολύτως τίποτα.

Ή μήπως με τα μνημόνια που θα μας .... έσωναν και τελικά μόνοι τους είπαν ότι στόχο είχαν την διάσωση Γερμανό γαλλικών τραπεζών ;

Και να μην επεκταθουμε με τους απογόνους του Γκέμπελς, γιατί θα .... μπλοκάρει το blog !!!

Μα θα μου πεις, τι κάνουμε ; Να σπάσουμε την καραντίνα ; Ίσως όχι αφού ο μηχανισμός υγείας είναι διαλυμένος από τις απολύσεις που καμαρωνε ο Άδωνις το '12-'13, οπότε μπορεί και να είναι δύσκολο να ακολουθήσουμε το παράδειγμα της Νότιας Κορέας.

Και μπορεί και ναι. Που να βρούμε ειδικό που να μην ανήκει στο σύστημα να μας το πει.

Απλώς ας αμφιβάλλουμε για τις προθέσεις αυτών που έστειλαν τα ΜΑΤ στα νησιά, να χτυπήσουν γηγενή πληθυσμό. Κηρύχθηκε κανας εμφύλιος και δεν το ξέρουμε ;

Όχι, απλώς η δεξιά ένα θέμα (ίσως και ... δύο) με την καταστολή το έχει. Οπότε πολύ, μα πολύ δύσκολος έως αδύνατο να πιστέψουμε ότι τα μέτρα τα πήραν με .... βαριά καρδιά !!!

Αυτά...... 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το χωριό έχει 10 καθάρματα

Που καθορίζουν τις ζωές των άλλων Αυτοί οι δέκα, με το νόμο του ισχυρού, οι φεουδάρχες, οι τσιφλικάδες, αποφασίζουν την ζωή του καθενός. 🤬...