Τετάρτη 25 Μαρτίου 2020

Παραμύθια της Χαλιμάς !!!

Σερβία & Ιταλία γκρεμίζουν τον μύθο της Ευρωπαϊκής ''αλληλεγγύης''


Νετά σκέτα τα είπε ο Σέρβος πρόεδρος 

«Η ευρωπαϊκή αλληλεγγύη δεν υπάρχει, είναι παραμύθι», είπε νέτα σκέτα ο Σέρβος πρόεδρος Βούτσιτς, καθώς η βαλκάνια χώρα του παραλάμβανε και αυτή προ ημερών την κινεζική βοήθεια. 

«Η μοναδική χώρα που μπορεί να μας βοηθήσει είναι η Κίνα», διακήρυξε. 



«Για τους υπόλοιπους, ευχαριστούμε για το τίποτα».


Στην ίδια κατεύθυνση και οι Ιταλοί. Ελπίδες ότι γκρεμίζεται η Γερμανική  ηγεμονία στην Ευρώπη και όλα τα δεινά που έφεραν οι Γερμανοί με το Δ' Ράιχ.






Η φωτογραφία που συνοδεύει το ρεπορτάζ μας δείχνει Ιταλό να υποστέλλει την σημαία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και να υψώνει στη θέση της αυτή της Κίνας.

Η φωτο ελήφθη στον προαύλιο χώρο της εταιρείας SVECOMπου δραστηριοποιείται εδώ και 60 χρόνια στον τομέα των αντλιών στην Ιταλία.

Η φωτο παραπέμπει προφανώς στα αισθήματα με τα οποία διακατέχονται οι Ιταλοί φίλοι μας, όταν ο θάνατος θερίζει από τον κορονοϊό και η βοήθεια από την Ευρωπαϊκή Ένωση είναι υποτονική έως ανύπαρκτη.

Η αλληλεγγύη έχει έρθει από κατευθύνσεις που δεν αναμένονταν.

Αυτοί που προσέτρεξαν να βοηθήσουν παραδόξως είναι οι Ρώσοι, οι Κουβανοί και οι Κινέζοι.

Τόννους υγειονομικού υλικού έστειλε η Κίνα με συνοδεία κλιμακίων εξειδικευμένων στην αντιμετώπισου του Covd19, γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού.

Μεγάλη στήριξη έλαβε η Ιταλία μετά από συνομιλία του Ιταλού πρωθυπουργού Γκιουζέπε Κόντε με τον Πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν.

Η βοήθεια περιλαμβάνει οκτώ ταξιαρχίες στρατιωτικών ιατρών και νοσηλευτών(100 άτομα), νοσηλευτικά εφόδια και οχήματα απολύμανσης. Κορυφαίοι Ρώσοι στρατιωτικοί ειδικοί επιδημιολόγοι και βιολόγοι γιατροί με διεθνή πείρα και ειδικό εξοπλισμό θα αναπτυχτούν στις βαρύτερα πληγείσες περιοχές της Ιταλίας.

Γιατροί και ειδικός νοσηλευτικός εξοπλισμός μεταφέρθηκαν προχθές με εννέα μεταγωγικά αεροπλάνα Ιλιούσιν79 από αεροδρόμιο πλησίον της Μόσχας.

Ενώ μεγάλη ελπίδα υπάρχει κι από το γκρουπ των 52 ατόμων (γιατροί & νοσηλευτές) που έστειλε η Κούβα, με το ανάλογο υγειονομικό υλικό βέβαια.

Βέβαια την ευρωπαϊκή ''αλληλεγγύη'' την νιώθουμε στο πετσί μας 10 χρόνια τώρα, αλλά παραδόξως δεν έχει γίνει ακόμη το αντιγερμανικό ξέσπασμα. Θα μου πεις οι απόγονοι του Γκέμπελς ''βομβαρδίζουν'' συνεχώς με τα Μέσα Μαζικής Προπαγάνδας, αλλά ίσως ήρθε η ώρα που η αλήθεια ούτε κρύβεται, ούτε καμουφλάρεται.

Οψόμεθα ...…………..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το χωριό έχει 10 καθάρματα

Που καθορίζουν τις ζωές των άλλων Αυτοί οι δέκα, με το νόμο του ισχυρού, οι φεουδάρχες, οι τσιφλικάδες, αποφασίζουν την ζωή του καθενός. 🤬...