Δευτέρα 30 Μαρτίου 2020

Σεισάχθεια προτείνει ο Ντράγκι !!!

Νεοφιλελεύθεροι σε...απόγνωση !!!


Αν υποψιαστώ ότι στο τέλος θα...  ασπαστούνε και τον Marx !!!
   

Σε πολλά site αναπαράγεται η είδηση βλ. και ΕΔΩ, όπου ο "πολύς" Μάριο Ντράγκι,  προτείνει ως μοναδική λύση, την πλήρη διαγραφή ιδιωτικών χρεών, δηλαδή ΣΕΙΣΑΧΘΕΙΑ * !!! 


* Το πρώτο γνωστό “κούρεμα” χρεών στην ιστορία πιστώνεται στον Αθηναίο νομοθέτη και ποιητή Σόλωνα, έναν από τους επτά σοφούς της Αρχαίας Ελλάδας. Ονομάστηκε “σεισάχθεια”, από τις λέξεις “σείω”, που σημαίνει ταρακουνώ και “άχθος”, που σημαίνει βάρος, αλλά και χρέος. Ουσιαστικά, η σύνθετη λέξη σεισάχθεια σημαίνει την αποτίναξη των χρεών.
Ο Σόλων ο Αθηναίος, με καταγωγή από πλούσια οικογένεια ευγενών, περιεβλήθη με έκτακτες εξουσίες από την Αθηναϊκή Πολιτεία γύρω στο 594 π.Χ, προκειμένου να λύσει τη διαμάχη πολιτών και ευγενών. Ανάμεσα στα οικονομικά μέτρα που πήρε εντασσόταν και η σεισάχθεια. Στο πλαίσιο, λοιπόν, της σεισάχθειας ο Σόλων:
  • Κατάργησε τα υφιστάμενα χρέη ιδιωτών προς ιδιώτες και προς το δημόσιο.
  • Απελευθέρωσε όσους Αθηναίους είχαν γίνει δούλοι λόγω χρεών στην ίδια τους την πατρίδα και επανέφερε στην πόλη όσους εν τω μεταξύ είχαν μεταπωληθεί στο εξωτερικό ως δούλοι.
  • Κατάργησε το δανεισμό με εγγύηση την προσωπική ελευθερία του δανειολήπτη και των μελών της οικογένειάς του.)

Πλην όμως ήδη από τα πρώτα μνημόνια είχαν γίνει ατέρμονες συζητήσεις στην Ελλάδα γι' αυτό το θέμα (πχ βλ. παραπάνω φωτο). 

Τότε οι υποστηρικτές είχαν χαρακτηριστεί γραφικοί. Σε αυτό βοήθησαν βέβαια τα "αγαπημένα" μας Μέσα Μαζικής Προπαγάνδας, πιο γνωστά ως ΜΜΕ. 

Η Ιστορία πάντα "εκδικείται" βέβαια και έτσι ήρθε ο καιρός να το ακούσουμε από τα πιο έγκυρα χείλη !!! 


Δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία βέβαια πως το 1% του πλανήτη, αυτοί ντε που αγοράζουν πυρηνικά καταφύγια και ζουν μέσα στην απόλυτη χλιδή, μόλις τελειώσει αυτή η ιστορία θα "επιτεθούν" πάλι με μένος σε οποιαδήποτε λαϊκή κατάκτηση. 

Αλλά τι λέω;

 Τι μόλις τελείωσει; 

ΗΔΗ τα νομοθετήματα του παθολογικού ψεύτη Βρούτση προϊδεάζουν για το τι έρχεται. 

Εμείς άραγε, διδαχθηκαμε κάτι από αυτή την ιστορία ;;;

Ένα φάντασμα πλανιέται πάνω από την Ευρώπη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το χωριό έχει 10 καθάρματα

Που καθορίζουν τις ζωές των άλλων Αυτοί οι δέκα, με το νόμο του ισχυρού, οι φεουδάρχες, οι τσιφλικάδες, αποφασίζουν την ζωή του καθενός. 🤬...