Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2017

Σε... Ράλι η τιμή του αλουμινίου !!!

Μυτιληναίος: Θα οριστικοποιήσει επένδυση €400 εκατ. για την παραγωγή αλουμίνας. 



Ο όμιλος Μυτιληναίος θα οριστικοποιήσει επένδυση 400 εκατ. ευρώ στην Ελλάδα τον επόμενο μήνα, η οποία, όπως λέει, θα τον καταστήσει τον μεγαλύτερο παραγωγό αλουμίνας στην Ευρώπη.
"Ευελπιστούμε να αρχίσουμε την κατασκευή του νέου εργοστασίου αλουμίνας... με (ετήσια) παραγωγική δυναμικότητα 1 εκατομμυρίου τόνων το 2018", δήλωσε στο Reuters ο CEO του ομίλου Ευάγγελος Mυτιληναίος.
Σημειώνεται ότι ο όμιλος Μυτιληναίος διαχειρίζεται ήδη μία μονάδα επεξεργασίας αλουμίνας με ετήσια παραγωγή 820.000 τόνων.
O κ. Mυτιληναίος ανέφερε πως η εταιρεία θα επιχειρήσει να οριστικοποιήσει την απόφαση για την επένδυση στις 22 Δεκεμβρίου, με την υπογραφή του CEO και της 12μελούς εκτελεστικής επιτροπής.
"Θα είναι μια επένδυση ορόσημο που θα μας κάνει τον κορυφαίο παραγωγό αλουμίνας στην Ευρώπη", σημείωσε.

Ο όμιλος άντλησε 300 εκατ. ευρώ από 5ετές ομόλογο τον Ιούνιο και ο κ. Mυτιληναίος διευκρίνισε πως μέρος των εσόδων θα χρησιμοποιηθεί για να χρηματοδοτηθεί το νέο εργοστάσιο παραγωγής αλουμίνας.
Ο όμιλος Μυτιληναίος εξάγει το σύνολο της αλουμίνας που παράγει. Το 2008 υπέγραψε 10ετές συμβόλαιο για να πουλήσει πάνω από 5 εκατομμύρια τόνους στην ελβετική Glencore, σε ένα deal αξίας περίπου 2 δισ. δολαρίων.

Το συμβόλαιο αναμενόταν να λήξει φέτος, αλλά η εταιρεία το επέκτεινε έως το 2025, επισήμανε ο κ. Mυτιληναίος χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.
Το Reuters σημειώνει ότι η τιμή του αλουμινίου έχει επιδοθεί σε ράλι φέτος, λαμβάνοντας ώθηση από τις περικοπές παραγωγής που εφαρμόζονται στην Κίνα λόγω ατμοσφαιρικής ρύπανσης.

Ο όμιλος Mυτιληναίος αναμένει ότι οι πωλήσεις φέτος θα ξεπεράσουν το 1,5 δισ. ευρώ και ότι τα προ φόρων κέρδη θα ανέλθουν στα 200 εκατ. ευρώ.
"Θα επαληθεύσουμε τις προβλέψεις μας" είπε ο κ. Mυτιληναίος.

"Μετά την αφαίρεση των φόρων, θα έχουμε καθαρά κέρδη 160 με 170 εκατ. ευρώ",

 πρόσθεσε. Υπενθυμίζεται ότι πέρυσι ο όμιλος ανακοίνωσε κέρδη 34,2 εκατ. ευρώ.

Πηγή : Capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αράχωβα

  Οι προτάσεις του diakopes.gr  για δραστηριότητες, διαμονή και φαγητό έξω από τα συνηθισμένα