Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2017

1952 - 2017 τέσσερα.... μνημόνια δρόμος !!!

Η φονική αιθαλομίχλη του 1952.


Λονδίνο 1952
Εξήντα πέντε χρόνια πριν, μια παχιά αιθαλομίχλη(νέφος) κατέβηκε στο Λονδίνο, συμβάλλοντας στο θάνατο, κατ 'εκτίμηση 4.000 ατόμων(κατά άλλους 12.000). Η ορατότητα ήταν τόσο κακή στα λεωφορεία και στα ταξί ώστε σταμάτησαν, αναγκάζοντας τους μετακινούμενους να χρησιμοποιήσουν το μετρό. Η κληρονομιά της Μεγάλης αιθαλομίχλης ήταν οι κανονισμοί της Clean Air Act του 1956 που εισήγαγαν μια σειρά μέτρων για τη μείωση της ρύπανσης.


Ολόκληρο το κείμενο ΕΔΩ

Βόλος 2017

Ξεκινά επιστημονική μελέτη του φαινομένου

Βόλος - 2017 Στα ύψη η αιθαλομίχλη - Συστάσεις προστασίας της υγείας. 


Στα ύψη έχει φθάσει για άλλη μια φορά η ατμοσφαιρική ρύπανση στον Βόλο. Αίτιο του προβλήματος θεωρείται το γεγονός ότι οι πολίτες χρησιμοποιούν κυρίως τζάκια και ξυλόσμπες για να ζεσταθούν.
Την τρέχουσα εβδομάδα, οι συγκεντρώσεις των αιωρούμενων σωματιδίων στον σταθμό του Βόλου έφθασαν μέχρι και τρεις φορές πάνω από τα ανώτατα επιτρεπόμενα όρια και μάλιστα ο ημερήσιος μέσος όρος την Τετάρτη, έσπασε το φράγμα των 50μgr/m3 για πρώτη φορά τη φετινή περίοδο.
Ο Βόλος τις νύχτες, μόλις πέφτει η θερμοκρασία, θυμίζει βρετανική πόλη από την αιθαλομίχλη και η μυρωδιά καμένου ξύλου είναι ιδιαίτερα έντονη, με αποτέλεσμα στον σταθμό μέτρησης ο δείκτης να καταγράφει διαρκείς υπερβάσεις των ανώτατων ορίων συγκεντρώσεων ΡΜ10.

Ολόκληρο το κείμενο ΕΔΩ

Pafsilipon : Αντί σχολίου.......



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αράχωβα

  Οι προτάσεις του diakopes.gr  για δραστηριότητες, διαμονή και φαγητό έξω από τα συνηθισμένα