Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2017

ΕΝΑ Ινστιτούτο Εναλλακτικών Πολιτικών βάζει το 'νέο" απέναντι στο "παλιό'.....

Νέο και παλιό. Πρόοδος και Συντήρηση. Συμμετοχή και αποχή. Τι αναζητούν οι πολίτες για την επόμενη μέρα; Το Ινστιτούτο Εναλλακτικών Πολιτικών ΕΝΑ μας συστήνεται.
Ερώτημα: Πώς φαντάζεται τον εαυτό της η ελληνική κοινωνία έπειτα από λίγους μήνες; Θέλει να παραμείνει στα παλιά μοτίβα, που ευθύνονται εν πολλοίς για τη διάρκεια και την ένταση της κρίσης; Ή θέλει να βρεθεί σε μια νέα φάση; Κι αν ναι, υπό ποιους όρους;
Τα παραπάνω και πολλά ακόμη διερευνά το νεοσύστατο Ινστιτούτο Εναλλακτικών Πολιτικών ENA, που ξεκίνησε τη δράση του τον περασμένο Μάιο φιλοδοξώντας να καλύψει ένα ερευνητικό κενό στο χώρο της ριζοσπαστικής αριστερής και προοδευτικής σκέψης.
Για το ΕΝΑ μιλήσαμε με τον επιστημονικό του υπεύθυνο Νίκο Ερηνάκη.
(Ο Νίκος Ερηνάκης είναι οικονομολόγος και Δρ. Φιλοσοφίας των Πανεπιστημίων του Λονδίνου και της Οξφόρδης) 

Τόσο η Ελλάδα όσο και η Ευρώπη βρίσκονται σήμερα σε μια κρίσιμη καμπή. Καθώς η εποχή είναι ρευστή και χαρακτηρίζεται από μεγάλες αλλαγές, διατυπώνονται ποικίλες ιδέες και σκέψεις για το παρόν και το μέλλον μας, απουσιάζει όμως ένας οργανωμένος, συγκροτημένος και επιστημονικά τεκμηριωμένος δημόσιος διάλογος που να ανιχνεύει τις διαφορές παλιού και νέου, συντήρησης και προόδου, με γνώμονα τη συνδιαμόρφωση ενός ανανεωμένου τρόπου συλλογικής συνύπαρξής μας, στο επίπεδο της κοινωνίας, της οικονομίας και της πολιτικής. Θελήσαμε λοιπόν να διερευνήσουμε το πώς φαντάζεται η ελληνική κοινωνία τον εαυτό της στο μέλλον. Πώς ακριβώς οραματιζόμαστε την κοινωνικοπολιτική μας πραγματικότητα από τον Σεπτέμβριο του '18 και μετά ???
Ποιος είναι ο στόχος του Ινστιτούτου;
Στόχος μας είναι να λειτουργήσουμε ως ένα αριστερό προοδευτικό think tank στον ελλαδικό και τον ευρωπαϊκό χώρο, φιλοδοξώντας να καλύψουμε το κενό τεκμηριωμένης επιστημονικής ανάλυσης που θεωρούμε ότι υπάρχει στην εκπροσώπηση του ευρύτερου χώρου της Αριστεράς.
Περισσότερα ΕΔΩ
Το link του Ινστιτούτου ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το χωριό έχει 10 καθάρματα

Που καθορίζουν τις ζωές των άλλων Αυτοί οι δέκα, με το νόμο του ισχυρού, οι φεουδάρχες, οι τσιφλικάδες, αποφασίζουν την ζωή του καθενός. 🤬...