Πέμπτη 30 Απριλίου 2020

Τα "κοράκια" του μνημονίου και ο covid19.....

Οχι και "σωτήρες" οι οικονομικοί ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ  !!!


Σύμφωνα με το έγκυρο BBC (όπως είναι σε όλους γνωστό αλλά και μπορεί να δει κανείς εύκολα στο διαδίκτυο και ΕΔΩ) τα ποσοστά αυτοκτονιών εκτινάχθηκαν κατά 40% αμέσως μετά τα μνημόνια. 

Το ποσοστό αυτό μεταφράζεται δυστυχώς σε πολύ περισσότερες χιλιάδες νεκρούς από τους 2.265  που ΘΑ ΕΙΧΑΜΕ χωρίς τα μέτρα καταστολής (σύμφωνα με την μαντεψιά  Τσιόδρα) και βέβαια απείρως περισσότερους από τους 138 που έχουμε έως τώρα (υπολογίζονται σε πάνω από 10.000).

Και βέβαια ΔΕΝ είναι το μόνο τραγικό αποτέλεσμα,  αφού μεταφράζεται και σε χιλιάδες οικογένειες που οδηγήθηκαν στην εξαθλίωση,  ψυχολογικά προβλήματα κλπ. 

Το πρώτο ερώτημα που τίθεται αυτομάτως  είναι, πως γίνεται οι ΨΥΧΡΟΙ ΕΚΤΕΛΕΣΤΕΣ μιας ολόκληρης γενιάς (είτε λέγονται Μέρκελ στα "κεντρικά", είτε ΝΔ - ΠΑΣΟΚ στο εδώ "υποκατάστημα"), εντελώς ΞΑΦΝΙΚΑ να ενδιαφέρονται για το αγαθό της ανθρώπινης υγείας  ;;;;;;;;;

Πως γίνεται να θεωρήσουμε ειλικρινές το κλάμα του Τσιόδρα,  για τους παππούδες και πατεράδες μας,  όταν οι πολιτικές των αφεντικών του, τους ΕΚΤΕΛΟΥΣΑΝ χωρίς έλεος, μέχρι πρόσφατα ;;;;; 

Τότε δεν είχε σημασία η ανθρώπινη ζωή και η υγεία ;;;;;

ΤΩΡΑ τους έπιασε ο πόνος ;;; 

ΝΑΙ,  ΚΑΛΩΣ λήφθηκαν μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης,  ως ΥΣΤΑΤΟ μέτρο σε ένα διαλυμένο σύστημα υγείας, αλλά οι οικονομικοί δολοφόνοι που το διέλυσαν, είναι οι τελευταίοι που δικαιούνται να παριστάνουν τους....  "σωτήρες".

Πέραν από εκεί, η ουσιαστική αποδοχή 5ου μνημονίου στο τελευταίο eurogroup, απειλεί να ξανανοίξει τον καταστροφικό κύκλο του 2010 - 2015.


Δηλαδή τι κάνουμε τώρα ;;;
 Σώζουμε από τον κοροναϊό, για να τους οδηγήσουμε στην αυτοκτονία, για οικονομικούς λόγους ;;;

Ποιο είναι το σχέδιο ;;;

Η σωματική υγεία ΔΕΝ είναι το μόνο αγαθό που θα πρέπει να παλέψει κάνεις. Η ψυχολογική υγεία που απειλείται έντονα με το lockdown, είναι ένα ακόμη. Η ελευθερία επίσης. Η αξιοπρεπής διαβίωση. Και τόσα άλλα.

Ο αγώνας λοιπόν που δίνει ο άνθρωπος είναι πολυεπίπεδος και όχι κάθομαι μέσα σαν καλό παιδάκι, μην με μαλώσει ο Χαρδαλουπας. Αρκεί να ζήσω δηλαδή. Έστω και ραγιάς ;;;;; Δεν θέλω να το πιστέψω, ειδικά για Έλληνες.

Αντί να αποθεώνουμε τους όψιμους "σωτήρες", θα έπρεπε να τους υποβάλλουμε σε ΟΡΓΙΣΜΕΝΑ ερωτήματα. Πχ :

1. Είναι αλήθεια ότι με ένα άρτιο υγειονομικό σύστημα, ΔΕΝ θα έπρεπε να γίνει lockdown όπως Ν. Κορέα και Ταϊβάν ;

2. Ακόμη κι αν δεν ήταν δυνατή η αποφυγή εντελώς του lockdown, μήπως ήταν δυνατή η μερική ή ήπια χρήση του (πχ μόνο ευπαθείς ομάδες) ;

3. Τι σχέδιο υπάρχει για το μετά ; 

4. Πως θα επιβιώσουν τα καταστήματα εστίασης με περιορισμό στην χωρητικότητα ;

5. Τι άλλαξε και αίρονται οι περιορισμοί από 04 Μαϊου ;

6. Αν δεν έχει αλλάξει τίποτα (πχ αύξηση ΜΕΘ, προσλήψεις στην υγεία, μαζικά τεστ στον πληθυσμό κτλ) μήπως όντως τα περίφημα "μέτρα" ήταν υπερβολικά και αποσκοπούν άλλου ;

Τα ερωτήματα μπορεί να είναι χιλιάδες και η κυβέρνηση είναι ΥΠΟΛΟΓΗ απέναντι στον πλυθησμό (πλην ... άρχουσας τάξης !!!) και όχι "σωτήρας" .....


Κι επειδή ο λύκος ΔΕΝ αλλάζει τομάρι, μια ματιά στο διαδίκτυο για το τι γίνεται στην ΛΑΡΚΟ  εν μέσω πανδημίας, αρκεί. Ο πρόεδρος και εκλεκτός του Κούλη, επιχειρεί μείωσεις μισθών και ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ δώρων Πάσχα και Χριστουγέννων, η οποία αν περάσει μάντεψτε τι ακολουθεί στους υπόλοιπους. Εν μέσω πανδημίας βέβαια.  Αφού οι κρίσεις ως γνωστόν δημιουργούν...  κροίσους !!! 

Να αφήσουμε τον εμετικό Άδωνι που είπε πως δεν ενισχύουμε τον κόσμο οικονομικά, γιατί θα ... φάνε πολύ και θα γίνουν 300 κιλά !!!!!!!

Να αφήσουμε ότι έχουν γίνει ΗΔΗ πολλές χιλιάδες απολύσεις, ενώ κι αυτοί που δουλεύουν κάθε μέρα οδηγούνται σε χειρότερες συνθήκες.

Αυτοί που πανηγυρίζουν για τον ... "σωτήρα" Κούλη, που πήρε τα μέτρα "νωρίς", ας κάνουν λίγο υπομονή. Κάποια στιγμή το lockdown έστω και σταδιακά λήγει. 

Και τότε θα βρεθούν προ δυσάρεστων εκπλήξεων........

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αράχωβα

  Οι προτάσεις του diakopes.gr  για δραστηριότητες, διαμονή και φαγητό έξω από τα συνηθισμένα