Πέμπτη 2 Απριλίου 2020

Τεράστια ερωτήματα

Από τα μηδενικά αποτελέσματα


Απορίες προκαλεί και το εξώφυλλο του Economist : προσπαθεί να μας πει κάτι ;


Το «θανατικό» σε Ιταλία, Γαλλία & Ισπανία αποδεικνύει το διάτρητο της τακτικής του «κοινωνικού απομονωτισμού» (upd)


Τεράστια ερωτήματα προκύπτουν από τα μηδενικά αποτελέσματα της απαγόρευσης κυκλοφορίας σε Ιταλία, Ισπανία και Γαλλία (η οποία προχώρησε σε αυτό το περιοριστικό μέτρο μία εβδομάδα πριν την Ελλάδα) καθώς οι τρεις αυτές χώρες μετράνε καθημερινά εκατόμβες νεκρών και δεν φαίνεται να υπάρχει καμία βελτίωση.

(Επίσης 15.000 νεκροί από τον καύσωνα το 2003 στην Γαλλία - βλ. ΕΔΩ - μπήκε η χώρα σε καραντίνα; Όχι βέβαια....)

Και στις τρεις αυτές χώρες κάποια στιγμή οι νεκροί θα σταματήσουν αλλά όχι λόγω περιορισμών και αναστολής ατομικών ελευθεριών αλλά επειδή ο «κύκλος» απλά θα τελειώσει όπως και οι «πιθανοί» νεκροί.
Γιατί συμβαίνει αυτό; Βασικός λόγος είναι ότι η θεωρία του «κοινωνικού απομωνοτισμού» και τον απαγορεύσεων κυκλοφορίας ότι θα συντείνει στον περιορισμό της εξάπλωσης της πανδημίας αποδεικνύεται πανηγυρικά ανεπαρκής για τον απλούστατο λόγο ότι η βασική αιτία είναι οι κλιματικοί λόγοι, δηλαδή το περιβάλλον στο οποίο ανθεί ο κορωνοϊός.
Η Ελλάδα σώζεται από το κλίμα της (θερμοκρασία και υγρασία) και όχι από τα κωμικοτραγικά μέτρα απαγορεύσεως κυκλοφορίας και κοινωνικής αποστασιοποίησης, που το μόνο που καταφέρνουν είναι να «υπόσχονται» δεκάδες χιλιάδες θανάτους μετά την άρση τους.

Καλά για το τελευταίο "εφεύρημα" του ενός ατόμου ανά αυτοκίνητο, τι να σχολιάσει κανείς; Απαγορεύεται ξέρω γω να βάλεις την γυναίκα σου στο αυτοκίνητο !!! 

Για επίταξη όμως ιδιωτικών κλινικών και ΜΕΘ, ούτε λόγος. Μάλλον η κατάσταση έκτακτης ανάγκης περιορίζεται στην στοχοποίηση του παππού που πάει στην τράπεζα και την σύνθεση των ατόμων στο εσωτερικό των αυτοκινήτων. 

Βέβαια στα τραμ και λεωφορεία ακόμη και -50% είναι ... περισσότεροι μέσα !!! Τι δεν καταλαβαίνεις ρε φίλε ;;; Αν θες να πας κάπου με την γυναίκα σου, τραβά με το τραμ όπου θα κολλήσεις σίγουρα και όχι στην ασφάλεια του ιδιωτικού αυτοκινήτου !!!!!!!!!!!!

Ούτε στο .... Contagion δεν γινόταν έτσι. Ξεπέρασαν και το cinema αυτοί.

(βλ. ολόκληρο το άρθρο ΕΔΩ)


Ας θυμηθούμε κι αυτούς που θα ... έχτιζαν ένα νοσοκομείο το μήνα (βλ.ΕΔΩ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Καταρρέουν οι μύθοι των ΑΠΕ

  ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΚΑΙ ΦΟΡΕΩΝ ΜΑΙΝΑΛΟΥ «Όταν ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Συνασπισμός ψήφιζαν το Μάαστριχτ για την απελευθέρωση των αγορών, μας έλεγαν...