Σάββατο 4 Απριλίου 2020

Ασφαλώς και είναι επιστήμονας.....

ΔΕΝ είναι ο μόνος επιστήμονας σε αυτόν τον πλανήτη όμως !!!

"Stop, καμμία κριτική και καμμία ερώτηση", μοιάζει να λέει ο "εκλεκτός" ....

Την στιγμή όπου έχουν εκφραστεί πολύ σοβαροί επιστήμονες, με πολύ εύλογα ερωτήματα για την τακτική που ακολουθεί, για το αν έπρεπε να γίνουν μαζικά τεστ στον πλυθησμό κλπ κλπ


Οι έγκριτοι συνάδελφοι του τα λένε, όχι εμείς. Αλλά φαίνεται ενοχλήθηκε σφόδρα όταν του είπαν πως ο σχετικά χαμηλός αριθμός κρουσμάτων και θυμάτων (σε σχέση πάντα με άλλες χώρες), ΔΕΝ οφείλεται στο περίφημο "εγκαίρως" που πήραν τα μέτρα, αλλά σε άλλους παράγοντες (κλιματολογικους κλπ). 

Άποψη που ενισχύεται από το γεγονός πως η Γαλλία πήρε τα μέτρα καταστολής μια εβδομάδα ΠΡΙΝ την Ελλάδα, αλλά δυστυχώς μετράει εκατόμβες θυμάτων.

Και τι απάντησε ο κατά τα άλλα σοβαρός Τσιοδρας : "Θα είχαμε λέει 2.265 νεκρούς, αν δεν είχαν ληφθεί μέτρα" !!!!!

Ακριβή αριθμό !!! Σε πανδημία !!! Ποιος, ποιός, ποιός ο Τσιοδρας ο Θεός !!!

Ρε παιδιά αυτό χρειάζεται επιστημονική γνώση, για να καταλάβει κανείς ότι λέει ασυναρτησίες ή απλή λογική ???

Προφανώς έχουν κάποια μαθηματικά μοντέλα, που υπολογίζουν βάση κάποιων στοιχείων (πχ αριθμό κρουσμάτων, ποσοστό θνησιμότητας και ότι άλλο χρειάζεται).

Παρόλα αυτά τα μοντέλα αυτά ΔΕΝ είναι δυνατόν να δώσουν ακριβή αριθμό. Προφανώς δίνουν ΕΚΤΙΜΗΣΗ αριθμού θυμάτων.

Είναι δυνατόν να υπολογίσουν με ακρίβεια του ... ενός, πχ πως θα είχε συμπεριφερθεί το κάθε κρούσμα, αν θα είχε πάει σε πολυσύχναστο μέρος ή σε καμμιά ερημιά, πως θα συμπεριφερόταν ο οργανισμός αυτού που κόλλησε κλπ κλπ ??? Ούτε ο Θεός δεν το ξέρει. Και το ξέρει ο Τσιοδρας !!!

Θα μπορούσε να πει ότι η εκτίμηση δίνει πχ  από 2.000 έως 2.500 θύματα. Αυτό θα ήταν πιο πιστευτό. Μαθηματικό μοντέλο που δίνει μια εκτίμηση, με απόκλιση μερικές εκατοντάδες ή έστω δεκάδες. Έτσι δουλεύει η στατιστική ανέκαθεν και ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ.

Ο Σωτήρης βρήκε ακριβή αριθμό !!! Πήγα σε μάγισσες σε χαρτορίχτρες, αλλά αυτά που βρίσκει ο Τσιοδρας ούτε το ... φλιτζάνι δεν τα λέει....

Περαστικά μας.......

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αράχωβα

  Οι προτάσεις του diakopes.gr  για δραστηριότητες, διαμονή και φαγητό έξω από τα συνηθισμένα