Τρίτη 26 Ιουνίου 2018

Τι συμβαίνει με το υδατοδρόμιο στην Πάτρα ???

Προκηρύσσεται ο διαγωνισμός για τα υδροπλάνα στο λιμάνι της Πάτρας


Ο πρόεδρος του ΟΛΠΑ Ν. Κοντοές επιβεβαίωσε προς την «ΠτΔ» την πληροφορία του χθεσινού «Βήματος» ότι επίκειται η έγκριση της προκήρυξης διαγωνισμού για την εκμετάλλευση του υδατοδρομίου.


 Εχει προηγηθεί λεπτομερής διαβούλευση με τους εμπλεκόμενους εταίρους, η οποία είχε και τις δυσκολίες της. Ο κ. Κοντοές εκτιμά ότι άνοιξε ο δρόμος προκειμένου ο Οργανισμός να προχωρήσει. 

Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα έχουμε και εξασφαλισμένη σύνδεση με δίκτυο υδροπλάνων. Θα πρέπει να εκδηλωθεί ενδιαφέρον και να αποδειχθεί το πρόγραμμα βιώσιμο.

 Σύμφωνα με όσα διαπίστωσε ο πρόεδρος του ΟΛΠΑ κατά τις επαφές που είχε με τον εμπορικό ακόλουθο του Καναδά, είναι πιθανό να έρθει επενδυτικό ενδιαφέρον από τουριστικό σχήμα της χώρας. 

Ο ίδιος, πάντως, αποφεύγει τα μεγάλα λόγια και περιμένει «να μιλήσει» η αγορά, επενδυτές και κοινό. Εμμέσως συνιστά να κρατάμε μικρό καλάθι, με την έννοια ότι τα υδατοδρόμια δεν απογειώνουν οικονομικά μια πόλη, αλλά οπωσδήποτε θα είναι μια τόνωση. 

Δεν θα έχει μόνο τουριστικό ενδιαφέρον. Τα υδροπλάνα είναι ένα μέσο μεταφοράς με κοινωνική χρησιμότητα, αφού μπορεί να δώσουν γρήγορες λύσεις μεταφοράς, σε επείγουσες περιπτώσεις, για την κοινωνία των Ιονίων και της Δυτικής Ελλάδας.

Θυμίζουμε ότι η υποδομή στο λιμάνι της Πάτρας είναι έτοιμη εδώ και μια τετραετία σχεδόν, αλλά δεν είχε προχωρήσει το δίκτυο και η γραφειοκρατία.

Πηγή : Βήμα 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Καταρρέουν οι μύθοι των ΑΠΕ

  ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΚΑΙ ΦΟΡΕΩΝ ΜΑΙΝΑΛΟΥ «Όταν ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Συνασπισμός ψήφιζαν το Μάαστριχτ για την απελευθέρωση των αγορών, μας έλεγαν...