Κυριακή 17 Ιουνίου 2018

Τρίτη 12 Ιουνίου, λίγο πριν από το μεσημέρι.

Αγριος καβγάς Μητσοτάκη  με Ντόρα και Δένδια
Τι ξέρω εγώ Ντόρα μου. Έτσι μου είπε ο Αντώνης (σ. σ. Σαμαράς) 

 Ο πρόεδρος της ΝΔ δέχεται στο γραφείο του την Ντ. Μπακογιάννη, τον Ν. Δένδια και τον Γιώργο Κουμουτσάκο, ύστερα από σχετικό αίτημα των τριών βουλευτών.

 Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Documento τα κορυφαία στελέχη της ΝΔ ζήτησαν από τον Κυρ. Μητσοτάκη να επανεξετάσει τη θέση του για το μακεδονικό και με κάποιον τρόπο να ταχθεί υπέρ της συμφωνίας που έφερε η ελληνική κυβέρνηση. 
Ο ίδιος –παρότι έδειξε να ξαφνιάζεται– τους ξεκαθάρισε ότι η απόφασή του είναι η ΝΔ να καταγγείλει και να καταψηφίσει την «κακή συμφωνία» όπως τη χαρακτήρισε. 
Κάπου εκεί άναψαν τα αίματα με την Ντόρα και τον Δένδια να του εξηγούν σε έντονο ύφος ότι κάτι τέτοιο θα επιφέρει βαρύτατο πλήγμα στην αξιοπιστία του κόμματος που μέχρι χθες δεχόταν τη διπλή ονομασία, αλλαγές στο σύνταγμα και erga omnes. 
«Τι θα λέμε στους ψηφοφόρους μας; Πώς θα ακυρώσουμε τη θέση που έχουμε από το 2008 μετά το Βουκουρέστι; Γιατί επιτρέπεις να εμφανίζεται το κόμμα ότι το σέρνει ο Σαμαράς και ο Αδωνης;» ήταν μόνο μερικές από τις ερωτήσεις που του έθεσαν, αλλά απάντηση ουδεμία έλαβαν. 
Το μόνο που τους είπε –κι αυτό σε αυστηρό τόνο– είναι ότι αυτή είναι η απόφασή του, καθώς και ότι θα θέσει και κομματική γραμμή όταν η συμφωνία για το μακεδονικό φτάσει στη Βουλή για επικύρωση. Η Ντ. Μπακογιάννη, σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, φέρεται να αποχώρησε οργισμένη από τη συνάντηση.
Πηγή : documento.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Καταρρέουν οι μύθοι των ΑΠΕ

  ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΚΑΙ ΦΟΡΕΩΝ ΜΑΙΝΑΛΟΥ «Όταν ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Συνασπισμός ψήφιζαν το Μάαστριχτ για την απελευθέρωση των αγορών, μας έλεγαν...