Σάββατο 23 Ιουνίου 2018

«Διεθνής Συνομοσπονδία Εργασίας» - Ένα διεθνές κίνημα αντίστασης.......

Ανεξάρτητα συνδικάτα βρήκαν NEA παγκόσμια ομοσπονδία συνδικάτων.

Για την αντιμετώπιση της έλλειψης αντίδρασης από τις επίσημες συνδικαλιστικές οργανώσεις


Τον Μάιο του 2018 ιδρύθηκε στην Ιταλία η «Διεθνής Συνομοσπονδία Εργασίας» για να ενώσει ανεξάρτητα σωματεία και οργανώσεις εργαζομένων πέρα ​​από τα σύνορα. Διεξήγαμε συνέντευξη από τους εκπροσώπους στο συνέδριο για να ακούσουμε για τις συνδικαλιστικές τους δραστηριότητες στο σπίτι και αυτό που ελπίζουν ότι θα βγει από τη νέα συνομοσπονδία.

Οι Ηνωμένες Φωνές της παγκόσμιας ένωσης από το Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο έγραψαν μια έκθεση σχετικά με την εμπειρία τους από τη διάσκεψη:
"Αποστολείς και παρατηρητές από την Ελλάδα, τη Βραζιλία, το Μαρόκο, τη Βουλγαρία, τις Κάτω Χώρες, το Βέλγιο, τη Γερμανία, την Ιταλία, την Καταλονία, την Ισπανία, την Πολωνία, τις Ηνωμένες Πολιτείες, τον Καναδά, τη Γαλλία, την Αυστρία και την Αργεντινή έστειλαν μηνύματα αλληλεγγύης στην έδρα της ιταλικής ανεξάρτητης ένωσης USI.
Η ιδέα πίσω από τη συνδικαλιστική συνομοσπονδία είναι να αναζωογονήσει την πρακτική διεθνή αλληλεγγύη μεταξύ των εργαζομένων σε αγώνα που, όπως λέει ο ισπανός διοργανωτής του σωματείου CNT Miguel Pérez, «πρέπει να αποδειχθεί σε πράξεις που υπερβαίνουν την έκδοση ανακοινωθέντων ή κρατώντας αλληλεγγύη».
Οι Ιταλοί εκπρόσωποι του USI υπογράμμισαν την ιστορική αναρχοσυνδικαλιστική και επαναστατική-συνδικαλιστική προέλευση πολλών από τις συνδικαλιστικές οργανώσεις και συλλόγους που συμμετέχουν: «Σήμερα, και ακόμη περισσότερο αύριο, απαιτείται μια μαχητική διεθνής συνδικαλιστική οργάνωση για να υπερασπιστεί αποτελεσματικά τους εργαζόμενους και να οικοδομήσει νέα, ελεύθερη και ισότιμη κοινωνία ανεξάρτητα από το παραδοσιακό πολιτικό κόμμα και τις συνδικαλιστικές δομές ».
Η Anna Baum, διοργανωτής της Γερμανικής Ένωσης Ελεύθερων Εργατών στο Βερολίνο, εξήγησε ότι η νέα συνομοσπονδία σκόπευε να μοιράσει τους πόρους και την πληροφόρηση πέρα ​​από τα σύνορα μεταξύ ανεξάρτητων συνδικάτων, εστιάζοντας στους εργαζομένους που εργάζονται για την ίδια εταιρεία, αλλά σε διάφορες χώρες.
«Θα δοθεί έμφαση στην ανταλλαγή στόχων καμπάνιας, για παράδειγμα στην καταπολέμηση μιας συλλογικής συμφωνίας μεταξύ τομέων που περιλαμβάνει την προστασία των μεταναστών εργαζομένων από ελέγχους μετανάστευσης» ανέφερε η Άννα.
Η εκστρατεία και η οργάνωση των πόρων θα μοιραστούν σε έναν κοινό ιστότοπο ή πλατφόρμα και θα διοργανωθούν επίσης εργαστήρια και διασκέψεις που θα φέρουν τους εργαζόμενους σε αγώνα σε άλλες χώρες, όπως η Κίνα και η Ινδονησία, μαζί με Ιταλούς, Γερμανούς και Πολωνούς εργαζόμενους. συνδικάτα από τα πλουσιότερα έθνη που υποστηρίζουν οικονομικά εργαζόμενους από χώρες χαμηλού εισοδήματος για να παρακολουθήσουν ».
Διεξήχθη συζήτηση για το συντονισμό της έρευνας σχετικά με τη διεθνή εργατική νομοθεσία και μια ιδέα για την καταχώριση της συνομοσπονδίας με τη Διεθνή Οργάνωση Εργασίας, ώστε να είναι σε θέση να λαμβάνει υποθέσεις κατάχρησης των δικαιωμάτων των εργαζομένων από πολυεθνικές εταιρείες σε διεθνή δικαστήρια.
Αρκετοί ακτιβιστές από την Καταλονία, τη Βραζιλία και την Ελλάδα τόνισαν τον τρόπο με τον οποίο οι εργαζόμενοι οργανώνουν συχνότερα απεργίες αγρίων αγαθών, οδοφράγματα και άλλες φανταστικές πράξεις αντίστασης για την αντιμετώπιση της έλλειψης αντίδρασης από τις επίσημες συνδικαλιστικές οργανώσεις και τα παραδοσιακά πολιτικά κόμματα που δεν υπερασπίζουν τα συμφέροντα των εργαζομένων.
Η μαζική μετανάστευση των εργαζομένων πέρα ​​από τα σύνορα, σε συνδυασμό με την αυξανόμενη ευκολία επικοινωνιακής τεχνολογίας που επιτρέπει στους εργαζόμενους αυτούς να παραμείνουν σε επαφή με αγώνες στο σπίτι και να συνδεθούν με αγώνες στη χώρα προορισμού, σημαίνει ότι ανεξάρτητα σωματεία και συλλογικές οργανώσεις θα πρέπει να εντείνουν τη συνεργασία τους και, σύμφωνα με τα λεγόμενα των διοργανωτών της Ένωσης Βουλγάρων Αυτόνομων Εργαζομένων, «να φτιάξουμε ένα διεθνές κίνημα αντίστασης».
Η οργανωμένη οργάνωση United Voices of the World Claudia Turbet-Delof κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το συνέδριο ήταν «μια εμπλουτιστική εμπειρία, ειδικά για μένα ως φεμινίστρια, μεταναστευτική συνδικαλιστική οργάνωση, και ανακάλεσε βαθύ προβληματισμό σχετικά με το ποια οργάνωση σημαίνει για εμένα και τι εμείς, , ελπίζω να επιτευχθεί ». "



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Καταρρέουν οι μύθοι των ΑΠΕ

  ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΚΑΙ ΦΟΡΕΩΝ ΜΑΙΝΑΛΟΥ «Όταν ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Συνασπισμός ψήφιζαν το Μάαστριχτ για την απελευθέρωση των αγορών, μας έλεγαν...