Παρασκευή 27 Απριλίου 2018

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛIΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ : Ανακοίνωση

ΤΜΗΜΑ: ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΡΓΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Δημάρχου  Ι. Ανδρεαδάκη  - 321 31  ΛΙΒΑΔΕΙΑ  ΤΗΛ. {22610} 28344-23912
FAX 22610-28344 -  MAIL  : ergkliv@otenet.gr
WORKERS’ UNION OF LEVADIA
SECTION: GENERAL WORKERS’ UNION OF GREECE



AΡΙΘΜ.ΠΡΩΤ  :  /2018                      Λιβαδειά 27/4/2018

Όχι στο ιμπεριαλιστικό μακελειό. 
Ψωµί - Δουλειά - Ελευθερία

Αφού μας ήπιαν το αίμα, εδώ και οχτώ χρόνια με τα Μνημόνια τους, τώρα θέλουν να μας κάνουν ''κρέας'' για τα κανόνια τους. 

O εχθρός είναι ταξικός, είναι ο ιμπεριαλισμός και οι καπιταλιστικές κυβερνήσεις. Αυτοί που μας έχουν κηρύξει τον ταξικό πόλεμο με τα μνημόνια, την ανεργία την φτώχεια, τον ENΦIA και τους πλειστηριασμούς. Είναι οι ίδιοι, που τώρα θέλουν να μας οδηγήσουν σ’ ένα αιματηρό σφαγείο. 


Την φετινή πρωτομαγιά την σκιάζει η επίθεση του αμερικάνικου και ευρωπαϊκού ιμπεριαλισμού στη Μέση Ανατολή. Η επίθεση του Τραμπ και των υποτακτικών του δεν είναι περιορισμένο τοπικό συμβάν.

 Είναι μέρος της πολεμικής εκστρατείας του ιμπεριαλισμού για την επαν-αποικιοποίηση του χώρου της πρώην EΣΣΔ, της Aνατ. Ευρώπης και της Κίνας. Είναι η αρχή στην πάλη για την κατάκτηση στρατηγικών σημείων στον πλανήτη, στην προετοιμασία ενός «νέου μεγάλου πολέμου». 

Ένας «νέος μεγάλος πόλεμος», που έρχεται σαν συνέχεια στον εμπορικό πόλεμο που εξαγγέλλει ο Τραμπ, στην προσπάθεια να επιβάλει την κυριαρχία του Αμερικανικού καπιταλισμού, ενώ κλονίζετε λόγο της διεθνούς καπιταλιστικής κρίσης που ασίγαστα αναπτύσσετε μέχρι σήμερα, χωρίς να έχει βρει θεραπεία, 10 χρόνια μετά την κατάρρευση της «Λιμαν Μπραδερς». 

Είναι αυτή η κρίση που αναδιατάσσει το γεω-στρατηγικό στάτους και στην περιοχή μας. Είναι αυτή που δημιουργεί τις ονειρώξεις στην ελληνική και τουρκική αστική τάξη που είδη πολεμούν για να αποδείξουν στους πατρόνες τους, Αμερικανικό και Ευρωπαϊκό κεφάλαιο, ποια είναι καλύτερο παιδί  ώστε να γίνει ο μεταπράτης των κοιτασμάτων πετρελαίου του Αιγαίου προς τις εταιρίες πετρελαίου. 

Τις ονειρώξεις της αστικής τάξης υπηρετούσαν όλες οι αστικές κυβερνήσεις που κυβέρνησαν την χώρα. Αλλά η κυβέρνηση Τσίπρα, Καμένου δείχνει να τις ξεπερνά. Στην σύνδεση με τον Αμερικανικό ιμπεριαλισμό προσφέρει γη και ύδωρ στο ΝΑΤΟ, προσπαθώντας να κερδίσει για την χώρα του, τον «τιμητικό» ρόλο του ιμπεριαλιστικού χωροφύλακα στην περιοχή των Βαλκανίων και της Ν.Α. Ασίας. Όμως έτσι κινδυνεύει να αντιμετωπίσει μια νέα καταστροφή σαν του 1922. 

H διαμάχη για την AOZ και τον έλεγχο των ενεργειακών οδών προκάλεσε είδη τον τραγικό θάνατο ενός Έλληνα πιλότου, μαχητικού αεροσκάφους.

Καλούμε το εργατικό και λαϊκό κίνημα, τη νεολαία και τα συνδικάτα να αντιπαλέψουμε τους καλλιεργούμενους εθνικισμούς, που οδηγούν στον πόλεμο και το φασισμό. 

Να καλέσουμε την εργατική τάξη της Ελλάδας και της Τουρκίας, σε κοινή δράση για την αποτροπή του πολέμου. Πρέπει στη φρίκη του πολέμου να αντιτάξουμε το «προλετάριοι όλων των χωρών ενωθείτε» για τον δικό μας ταξικό πόλεμο, ενάντια στους ιμπεριαλιστές, τα αφεντικά και τα εγχώρια κράτη – χωροφύλακες με τις κυβερνήσεις τους. 

Να ανατρέψουμε τις καπιταλιστικές κυβερνήσεις των χωρών μας, που δρουν σαν μαντρόσκυλα, των ιμπεριαλιστικών επιδιώξεων.

Απαιτούμε: 

  • Καμιά συμμετοχή της Ελλάδας στη ναυτική πολεμική επιτήρηση της ανατ. Μεσόγειου. 
  • Να κλείσει αμέσως η Σούδα, το Άκτιο και όλες οι Αμερικανό-νατοϊκές βάσεις. 
  • Έξω τώρα από το NATO και την ΕΕ. 
  • Έξω όλοι οι πολεμικοί στόλοι από τη Μεσόγειο.



                    Για       το       Δ.Σ.

 Ο       ΠΡΟΕΔΡΟΣ      Ο  ΓΕΝ.  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 ΨΙΛΟΠΟΥΛΟΣ               ΣΤΑΘΑΣ    ΙΩΑΝΝΗΣ
  ΘΕΟΦΑΝΗΣ  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Καταρρέουν οι μύθοι των ΑΠΕ

  ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΚΑΙ ΦΟΡΕΩΝ ΜΑΙΝΑΛΟΥ «Όταν ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Συνασπισμός ψήφιζαν το Μάαστριχτ για την απελευθέρωση των αγορών, μας έλεγαν...