Πέμπτη 19 Απριλίου 2018

Στη Γαλλία ο αγώνας συνεχίζεται....

Στην Ελλάδα, ως γνωστόν, τα έχουμε... λύσει τα προβλήματά μας !!!



Χιλιάδες Γάλλοι, εργαζόμενοι στους σιδηροδρόμους, φοιτητές, δημόσιοι υπάλληλοι αλλά και εργαζόμενοι από άλλους τομείς της οικονομίας, βγήκαν ακόμη μία φορά στους δρόμους στο πλαίσιο των απεργιακών κινητοποιήσεων διαρκείας που έχουν προκηρυχθεί ενάντια στις μεταρρυθμίσεις που προωθεί η κυβέρνηση Μακρόν.

Τα συνδικάτα έχουν καλέσει σε μαζική συμμετοχή στις κινητοποιήσεις ώστε να ασκηθεί όσο το δυνατόν μεγαλύτερη πίεση προς την κυβέρνηση.
Ο πρόεδρος Μακρόν δηλώνει διαρκώς ότι δεν πρόκειται να υποκύψει στους απεργούς, υποστηρίζοντας ότι έχει εκλεγεί για να μεταρρυθμίσει τη χώρα.
 ( Pafsilipon : από... ποιούς άραγε  ???
Οι σιδηροδρομικοί πραγματοποιούν μία από τις 48ωρες κυλιόμενες απεργίες που έχουν προκηρύξει έως τον Ιούνιο, στην προσπάθειά τους να αποτρέψουν την ιδιωτικοποίηση των δημόσιων σιδηροδρόμων που επιθυμεί ο Εμανουέλ Μακρόν με το επιχείρημα ότι δεν είναι αρκετά ανταγωνιστικοί για τα ευρωπαϊκά δεδομένα.
Τα συνδικάτα των εργαζομένων στους σιδηροδρόμους (SNCF) ακύρωσαν τις συνομιλίες που είχαν προγραμματιστεί με την υπουργό Μεταφορών, Ελιζαμπέτ Μπορν, και ζητούν συνάντηση με τον πρωθυπουργό Εντουάρ Φιλίπ.
Παρίσι, Σχολή Πολιτικών Επιστημών: τα πανό των φοιτητών γράφουν: «Ενάντια στον μεταναστευτικό νόμο» και «Ακόμη μία σχολή στον αγώνα»
Ταυτόχρονα, οι φοιτητές διαμαρτύρονται για την αλλαγή του συστήματος εισαγωγής στα πανεπιστήμια, που έως τώρα είναι ελεύθερη για όσους έχουν πάρει το εθνικό απολυτήριο. Στο πλαίσιο της διαμαρτυρίας των φοιτητών έχουν γίνει καταλήψεις σε πολλές σχολές, πολλές από τις οποίες διαλύθηκαν με την παρέμβαση της αστυνομίας.
Στις σημερινές πορείες, που πραγματοποιούνται σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας, οι διαδηλωτές συμμετέχουν κατά χιλιάδες, με μεγάλες κινητοποιήσεις κυρίως στη Μασσαλία και το Παρίσι.
http://www.efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Καταρρέουν οι μύθοι των ΑΠΕ

  ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΚΑΙ ΦΟΡΕΩΝ ΜΑΙΝΑΛΟΥ «Όταν ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Συνασπισμός ψήφιζαν το Μάαστριχτ για την απελευθέρωση των αγορών, μας έλεγαν...