Τετάρτη 18 Απριλίου 2018

Η Αθήνα Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου για το 2018

Θα γεμίσει η Αθήνα γωνιές βιβλίου και ανάλογες εκδηλώσεις.... 


Aθήνα παγκόσμιος προορισμός κουλτούρας, γνώσης, ιστορίας και γραμμάτων: αυτό σημαίνει Αθήνα Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου 2018 και αυτό θα ζήσει η πόλη, καθώς από τη Δευτέρα 23 Απριλίου και για έναν ολόκληρο χρόνο θα βρεθούμε στο επίκεντρο του πλανητικού πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Μια ευρωπαϊκή πρωτιά, μιας και ο φάκελος-υποψηφιότητα της Αθήνας, με το μήνυμα «Βιβλίο Παντού», κατάφερε να υποσκελίσει τις άλλες ανταγωνιστικές υποψηφιότητες. 
Το σηκώσαμε! Η UNESCO έδωσε το πράσινο φως, και ας αρχίσουν οι βιβλιοχοροί, καθώς ο χρόνος επιτέλεσης ήρθε! 

Περισσότερα από τριάντα ιδρύματα, ινστιτούτα, βιβλιοθήκες, γειτονιές φανερές αλλά και υπαίθρια σποτ, ειδικά διαμορφωμένα, θα συμπράξουν σε μια ανεπανάληπτη εμπειρία για τους ανθρώπους και τα γράμματα. 

Επιθυμία ανάγνωσης αλλά και απόλαυσης, λογοτεχνικοί θησαυροί και πυξίδες εξερεύνησης πολιτισμών, δημιουργικά ταξίδια - παραστάσεις, σεμινάρια, αφηγήσεις, συζητήσεις θα συνομολογήσουν μια δράση - προσκλητήριο για το άστυ. Κοινώς, μια μεγάλη γιορτή. 

Αναγνώσεις σε απρόσμενες τοποθεσίες για τους περαστικούς, ντόπιους ή ξένους τουρίστες- επισκέπτες, μετακλήσεις καλεσμένων συγγραφέων και εμπλεκόμενων με το βιβλίο υψηλού βολτάζ, ενθουσιασμός και… όλη η πόλη πολλές σελίδες. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Καταρρέουν οι μύθοι των ΑΠΕ

  ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΚΑΙ ΦΟΡΕΩΝ ΜΑΙΝΑΛΟΥ «Όταν ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Συνασπισμός ψήφιζαν το Μάαστριχτ για την απελευθέρωση των αγορών, μας έλεγαν...