Παρασκευή 27 Απριλίου 2018

Λίστα Forbes: Ανεξέλεγκτος πλουτισμός και παγκοσμιοποίηση.

Ιδού η αιτία των πολέμων, των ανισοτήτων, της παγκόσμιας κρίσης!


Η ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ ΑΠΕΙΛΕΙ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Τα τελευταία στοιχεία της λιστας Forbes αποδεικνύουν περίτρανα αυτο που γίνεται τάση τα τελευταία χρόνια, να βαθαίνουν οι τσέπες των πλουσίων και να κονταίνουν των φτωχών. Η ανεξέλεγκτη διεύρυνση αυτού του χάσματος και η συνεχώς αυξανόμενη και επικίνδυνη συγκέντρωση του πλούτου στα χέρια μιας ολιγάριθμης ελίτ, οδηγεί την ανθρωπότητα σε όλεθρο. 

Καθώς οι περιουσίες των δισεκατομμυριούχων φτάνουν σε νέα ύψη, το χάσμα πλούτου μεταξύ πλούσιων και φτωχών διευρύνεται επικίνδυνα.
Είναι προφανές οτι παγκοσμιοποίηση και οι κυβερνητικές πολιτικές απορρύθμισης των τελευταίων τεσσάρων δεκαετιών έχουν ωφελήσει τους πλούσιους, αλλά δεν έχουν ακόμη καταφέρει να ωφελήσουν τους φτωχούς.
Η παγκοσμιοποίηση ανέδειξε νέες, υπέρμετρα πλούσιες ελίτ, τους προσέδωσε πολιτική ισχύ και αυτοί τη χρησιμοποίησαν για να αυξάνουν συνεχώς τα κέρδη και την παγκόσμια επιρροή τους.
Αυτή ακριβώς η παγκοσμιοποίηση από την άλλη γέννησε ανισότητες, κοινωνικές συγκρούσεις, κρίσεις, πολέμους.
Αυτή η ανεξέλεγκτη παγκοσμιοποίηση, απειλεί ευθέως τη δημοκρατία, σπρώχνοντας την ανθρωπότητα προς τον όλεθρο.

Τα στοιχεία σοκάρουν:
Συνολικά 2.000 δισεκατομμυριούχοι έχουν περιουσία-ρεκόρ ύψους 9,1 τρισ. δολ.
Κατάφεραν μάλιστα να την αυξήσουν κατά ένα ποσοστό ρεκόρ 18%,
μέσα σε ένα μόλις χρόνο!

Η περιουσία των 20 πλουσιότερων ανθρώπων στον πλανήτη αγγίζει το εκπληκτικό ποσό ύψους 1,2 τρισ. δολ., ένα ποσό που αντιστοιχεί περίπου στην ετήσια οικονομική παραγωγή του Μεξικού.
Συνολικά, ίσως αντιπροσωπεύουν λιγότερο από το 1% του συνόλου των δισεκατομμυριούχων, αλλά τα πλούτη τους ανέρχονται στο 13% της συνολικής περιουσίας όλων των δισεκατομμυριούχων παγκοσμίως.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Καταρρέουν οι μύθοι των ΑΠΕ

  ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΚΑΙ ΦΟΡΕΩΝ ΜΑΙΝΑΛΟΥ «Όταν ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Συνασπισμός ψήφιζαν το Μάαστριχτ για την απελευθέρωση των αγορών, μας έλεγαν...