Σάββατο 24 Μαρτίου 2018

Πολιτικοί κρατούμενοι στην ΕΕ του 2020, αλλά ουδείς ασχολείται......

Κοινοβούλιο της κατεχόμενης Καταλονίας. 

Κίτρινες κορδέλες στις θέσεις των Καταλανών πολιτικών που βρίσκονται στη φυλακή | AP Photo/Manu Fernandez


Συνεχίζεται το παιχνίδι της γάτας και του ποντικιού ανάμεσα στον αυτονομιστή πρώην ηγέτη της Καταλονίας και τις δυνάμεις της ισπανικής δικτατορίας του Ραχόι 
( Φράνκο..... ζεις, εσύ μας οδηγείς  !!! ). 

Μετά την επανενεργοποίηση του ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης του Κάρλες Πουτζντεμόν από την Ισπανία και αφότου οι φινλανδικές αρχές έλαβαν από την Ισπανία τις πληροφορίες που είχαν ζητήσει για το ένταλμα, το Ελσίνκι ενημέρωσε τη Μαδρίτη ότι ο Κάρλες Πουτζντεμόν έφυγε από τη χώρα.
Σύμφωνα μάλιστα με ένα από τους οικοδεσπότες του Πουτζντεμόν, τον Φινλανδό βουλευτή Μίκο Κάρνα, «ο Πουτζντεμόν αναχώρησε για το Βέλγιο το βράδυ της Παρασκευής».
Την ίδια ώρα η φινλανδική αστυνομία δήλωνε ότι θα ενεργήσει σύμφωνα με το ισπανικό αίτημα για σύλληψη Πουτζντεμόν, αλλά δεν γνωρίζει πού βρίσκεται.

Χίτλερ & Φράνκο 

Μέρκελ  & Ραχόι 

Αδιέξοδο στην καταλανική Βουλή

Μετά τη χθεσινή ψηφοφορία, κατά την οποία δεν κατέστη δυνατό να εκλεγεί πρόεδρος, το περιφερειακό κοινοβούλιο στη Βαρκελώνη ανέστειλε σήμερα την εκλογή καθώς ο υποψήφιος για την προεδρία της Καταλονίας, Ζόρντι Τουρούλ, προφυλακίστηκε χθες κατηγορούμενος για εξέγερση και στάση.

Λίγο νωρίτερα το Συνταγματικό "Δικαστήριο" της ισπανικής χούντας στη Μαδρίτη αποφαινόταν ότι ο υποψήφιος για την προεδρία θα πρέπει να είναι «παρών» στην ψηφοφορία στο κοινοβούλιο προκειμένου να αναλάβει τον θώκο ( η κοροϊδία σ' άλλα χέρια, πρέπει να είναι «παρών», αλλά αν εμφανιστεί θα τον.... συλλάβουμε και θα είναι πάλι απών!!!). 
Ο πρόεδρος του κοινοβουλίου της Καταλονίας Ρότζερ Τόρεντ δεσμεύτηκε να αψηφήσει την κεντρική κυβέρνηση στη Μαδρίτη.
 «Δεν θα ησυχάσω μέχρι να αφεθείτε ελεύθεροι», 
είπε σήμερα στο κοινοβούλιο απευθυνόμενος στους συλληφθέντες συναδέλφους του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Καταρρέουν οι μύθοι των ΑΠΕ

  ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΚΑΙ ΦΟΡΕΩΝ ΜΑΙΝΑΛΟΥ «Όταν ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Συνασπισμός ψήφιζαν το Μάαστριχτ για την απελευθέρωση των αγορών, μας έλεγαν...