# Ειδικά δίχτυα-κουρτίνες είναι έτοιμα να μπουν στις θάλασσες.
# Κορινθιακός: Προμηθεύονται ειδικά αντιηλιακά για να γλιτώσουν από τις τσούχτρες.
Σε παραγγελίες ειδικών αντιηλιακών που διώχνουν τις μέδουσες προχωρούν φαρμακοποιοί και ιδιοκτήτες των μπιτς μπαρ που ψάχνουν κάθε πιθανό και απίθανο τρόπο για να προστατέψουν τις επιχειρήσεις από το φαινόμενο της επέλασης των μεδουσών ενόψει της καλοκαιρινής σεζόν.
Το συγκεκριμένο αντιηλιακό προϊόν κυκλοφορεί σε Γαλλία, Ισπανία, Ισραήλ και Ιαπωνία με διαφορετικές ονομασίες και πρόκειται για ισραηλινή πατέντα.
Σύμφωνα με τους φαρμακοποιούς, τα συστατικά του προϊόντος θεωρητικά αλλάζουν το ph της επιδερμίδας ώστε βρισκόμενος μέσα στο νερό να μην αποτελείς απειλή για την μέδουσα ώστε να δεχθείς το επώδυνο τσίμπημα της.
Για να μην παρεξηγηθούμε, φυσικά και το συγκεκριμένο προϊόν δεν απωθεί τις μέδουσες, ούτε βέβαια έχεις ελπίδες εάν πέσεις πάνω σε κοπάδι.
« Το φέραμε πέρυσι το καλοκαίρι και το προσφέραμε δωρεάν στους πελάτες ώστε να έχουν μεγαλύτερη αίσθηση ασφάλειας και προστασίας στη θάλασσα» αναφέρει ο ιδιοκτήτης του μπιτς μπαρ «Waves» στο Λουτράκι, Παύλος Αθανασούλας.
Το παράδειγμα του κ. Αθανασούλα ακολουθούν φέτος και τα περισσότερα φαρμακεία της λουτρόπολης καθώς σπεύδουν να παραγγείλουν από εταιρίες του εξωτερικού τα συγκεκριμένα αντιηλιακά προϊόντα.
Το παράδειγμα του κ. Αθανασούλα ακολουθούν φέτος και τα περισσότερα φαρμακεία της λουτρόπολης καθώς σπεύδουν να παραγγείλουν από εταιρίες του εξωτερικού τα συγκεκριμένα αντιηλιακά προϊόντα.
Την ίδια στιγμή ειδικά δίχτυα-κουρτίνες είναι έτοιμα να μπουν στις θάλασσες του Κορινθιακού καθώς απομένουν να ολοκληρωθούν και οι τελευταίες διαδικασίες από την Περιφέρεια Πελοποννήσου που θα εγκρίνει το απαραίτητο κονδύλι.
Πρόκειται για δίχτυα κατασκευασμένα από ειδικό ανθεκτικό υλικό, λεπτής ύφανσης, ώστε να κρατούν μακριά τις μέδουσες, όπως έχει αποδειχθεί σε άλλα παραθαλάσσια μέρη του κόσμου που αντιμετωπίζουν παρόμοιο πρόβλημα, για παράδειγμα, στο Γιβραλτάρ και στο Ντουμπάι.
Οι περσινές κωμικοτραγικές εικόνες με τους τουρίστες να κρατούν απόχες καθώς έμπαιναν στο νερό κοιτώντας προσεκτικά γύρω τους για την ύπαρξη των αποκρουστικών ασπόνδυλων πλασμάτων, ήταν ενδεικτικές για το τι συνέβαινε στις ακτές του Κορινθιακού και που είχε ως αποτέλεσμα την κάθετη πτώση στους τζίρους των τουριστικών επιχειρήσεων, πράγμα που δεν πρέπει να επαναληφθεί και φέτος καθώς θα προκαλέσει ανεπανόρθωτη ζημιά στις τοπικές κοινωνίες που ζουν από τον τουρισμό.
http://www.protothema.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου