Τετάρτη 17 Ιανουαρίου 2018

Ρε που πάμε, ρεεεεε ???

Li-Fi ( Light Fidelity ) είναι μια τεχνολογία για ασύρματη επικοινωνία μεταξύ συσκευών χρησιμοποιώντας το φως για τη μετάδοση δεδομένων. Στην παρούσα κατάσταση, μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο λαμπτήρες LED για τη μετάδοση ορατού φωτός.
 [1] Ο όρος εισήχθη για πρώτη φορά από τον Harald Haas κατά τη διάρκεια μιας ομιλίας του TEDGlobal του 2011 στο Εδιμβούργο [2] . 

Από τεχνική άποψη, το Li-Fi είναι ένα σύστημα επικοινωνιών ορατού φωτός που είναι ικανό να μεταδίδει δεδομένα σε υψηλές ταχύτητες πάνω από το φάσμα του ορατού φωτός , υπεριώδους και υπερύθρου 
ακτινοβολίας. 

Όσον αφορά την τελική χρήση της, η τεχνολογία είναι παρόμοια με το Wi-Fi . Η βασική τεχνική διαφορά είναι ότι το Wi-Fi χρησιμοποιεί ραδιοσυχνότητα για τη μετάδοση δεδομένων. Χρησιμοποιώντας το φως για τη μετάδοση δεδομένων, η Li-Fi μπορεί να προσφέρει πολλά πλεονεκτήματα, όπως το να εργάζεται σε μεγαλύτερο εύρος ζώνης , να εργάζεται σε περιοχές ευαίσθητες σε ηλεκτρομαγνητικές παρεμβολές (π.χ. καμπίνες αεροσκαφών , νοσοκομεία κλπ.) Και να προσφέρει υψηλότερες ταχύτητες μετάδοσης. [3] Η τεχνολογία αναπτύσσεται ενεργά από αρκετούς οργανισμούς ανά τον κόσμο.

Μια... ακριβή λύση, περισσότερα ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το χωριό έχει 10 καθάρματα

Που καθορίζουν τις ζωές των άλλων Αυτοί οι δέκα, με το νόμο του ισχυρού, οι φεουδάρχες, οι τσιφλικάδες, αποφασίζουν την ζωή του καθενός. 🤬...