Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2018

Για λόγους δεοντολογίας, η απάντηση της Δημάρχου......

Απάντηση Δημάρχου Λεβαδέων στον Σύλλογο Πολυτέκνων Λιβαδειάς.


Προς: Πρόεδρο του Συλλόγου Πολυτέκνων Λιβαδειάς
κ. Νικόλαο Σανιδά

Αξιότιμε κύριε πρόεδρε
μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου λάβαμε την με Α.Π.: 6/22.1.2018 επιστολή του Συλλόγου Πολυτέκνων Λιβαδειάς και με έκπληξη διαβάσαμε τα όσα αναφέρετε στη δισέλιδη αυτή επιστολή σας.

Για την αποκατάσταση της αλήθειας οφείλω να σας ενημερώσω για τα ακόλουθα:

1. Ουδέποτε αρνήθηκα να συναντηθώ με το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου σας, καθώς ποτέ οι συνεργάτες μου δεν με ενημέρωσαν ότι είχατε αιτηθεί κάποια συνάντηση μαζί μου.  Άλλωστε, έχω ήδη συναντηθεί δύο φορές με εκπροσώπους του Συλλόγου Τριτέκνων Λιβαδειάς, οι οποίοι είχαν ζητήσει συνάντηση μαζί μου και έχουμε συζητήσει θέματα που απασχολούν την πολύτεκνη οικογένεια, καθώς και τρόπους με τους οποίους ο Δήμος μπορεί να προσφέρει την βοήθεια του.

2. Η Δημοτική Αρχή έχει καταφέρει να υλοποιήσει την προεκλογική δέσμευσή της, με την οποία έθετε ως πρώτο άξονα της πολιτικής της, τις κοινωνικές υπηρεσίες με την δημιουργία και λειτουργία κοινωνικών δομών του Δήμου, για την στήριξη των αδύναμων και ευάλωτων δημοτών μας, κάτι που και εσείς επιβεβαιώνετε στην επιστολή σας.

3. Ο Δήμος Λεβαδέων αποτελεί τον πρώτο Δήμο της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας που έχει υλοποιήσει όλες τις κοινωνικές δομές (Κοινωνικό Παντοπωλείο, Κοινωνικό Φαρμακείο, Κοινωνικό Συσσίτιο, Ιατρείο, Κατασκηνώσεις, ΚΑΠΗ, πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι, Βρεφονηπιακοί Σταθμοί, κλπ), οι οποίες χρηματοδοτούνται είτε μέσω του ΕΣΠΑ είτε μέσω άλλων εθνικών προγραμμάτων, αλλά και με τον προϋπολογισμό του Δήμου Λεβαδέων.

4. Με μέριμνα της Δημοτικής Αρχής και με αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου έχει προχωρήσει στη μείωση των ανταποδοτικών τελών σε όλες τις παρεχόμενες από τον Δήμο υπηρεσίες, βάσει κοινωνικών κριτηρίων.

5. Σας ενημερώνουμε ότι η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Λεβαδέων (ΚΕΔΗΛ) πέραν της στήριξης που προσφέρει εδώ και (1) χρόνο στις οικογένειες προσφύγων, κυρίως προσφέρει μεγάλο και σημαντικό κοινωνικό έργο, στους ηλικιωμένους δημότες μας με το πρόγραμμα “Βοήθεια στο Σπίτι”
Επειδή, δεν αντιλαμβανόμαστε την έλλειψη ενημέρωσής για όλα τα παραπάνω, αλλά κυρίως δεν αντιλαμβανόμαστε το πνεύμα της επιστολής σας, θα σας ζητούσαμε να διαβάσετε ξανά την πρόσκληση που σας αποστείλαμε για να διαπιστώσετε ότι στόχος της σημερινής συνάντησης είναι η ενεργοποίηση όλων μας σε θέματα Αλληλεγγύης προς όλους τους δημότες, όλων των ηλικιών.

Άλλωστε, οι πρόσφυγες προστατεύονται από Διεθνείς Οργανισμούς και Διεθνείς Συμβάσεις και ο Δήμος Λεβαδέων δεν χρηματοδοτεί αυτό το πρόγραμμα.  Αντιθέτως επωφελείται από την λειτουργία του, καθώς διαμέσου αυτού προσφέρονται θέσεις εργασίας σε 26 νέους επιστήμονες της πόλης μας, ενώ η μίσθωση κατοικιών για αυτούς και γενικά η διαβίωσή τους στην πόλη έχει ως αποτέλεσμα να απορρέουν σημαντικά οφέλη για την τοπική οικονομία.

Οι απόψεις σας, όπως αυτές καταγράφονται στην επιστολή σας για το Δίκτυο Αλληλεγγύης, το οποίο έχει κριθεί για την προσφορά του στην πράξη, δεν μας αγγίζουν.
Ο καθένας μας κρίνεται από την παρουσία του, τη συμμετοχή του και τις ιδέες που προβάλλει στην τοπική κοινωνία.  Οι απόψεις σας αυτές θα μπορούσαν να θεωρηθούν ως και διχαστικές, αλλά κυρίως δεν προάγουν τις ανθρώπινες αξίες που όλοι μας υπηρετούμε.

    Με εκτίμηση
                            Η Δήμαρχος Λεβαδέων
             Γιώτα Πούλου 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αράχωβα

  Οι προτάσεις του diakopes.gr  για δραστηριότητες, διαμονή και φαγητό έξω από τα συνηθισμένα