Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου 2017

Κάτι κινείται αφού ανησυχεί η μαφία των τραπεζών........

Το κύμα της αντιπαγκοσμιοποίησης ανησυχεί τους τραπεζίτες.......

Καθώς όμως συγκεντρώνονται στο ετήσιο οικονομικό συνέδριο της αμερικανικής Ομοσπονδιακής Τράπεζας (Fed), αναγνωρίζουν όλο και πιο πολύ πως η παγκόσμια οικονομική τάξη, στη δημιουργία της οποίας συνέβαλαν, θα μπορούσε να καταρρεύσει αν τα οφέλη της παγκοσμιοποίησης δεν φτάσουν σε όσους έχουν μείνει πίσω.

Περισσότερα στο :



Συνεργάτης Pafsilipon : Το τελευταίο δεκαήμερο του Αυγούστου σε συνέδριο των κεφαλαιοκρατων στην Αμερική με συμμετοχή και των κεντρικών τραπεζών του καπιταλιστικού κόσμου, αφού ανέλυσαν την κατάσταση 10 χρόνων κρίσης και διαπίστωσαν πως ότι έκαναν μέχρι σήμερα για να την ξεπεράσουν απέτυχε, πρότειναν να προχωρήσουν στην αύξηση της παραγωγικότητας της εργασίας σαν της μόνης προοπτικής να υπεραξιωθουν τα πλασματικά κεφάλαια που υπάρχουν και δημιουργούν το πρόβλημα. Και μάλιστα αυτό σε συνθήκες που η παγκόσμια παραγωγική βάση (παραγωγή εμπορευμάτων με εκμετάλλευση εργατικής δύναμης) συμπιέζεται. Γι αυτό και αυτό είναι δυνατόν να γίνει μόνο φτηνευοντας την εργατική δύναμη για να αυξήσουν την υπεραξία που καρπονονται. 
Από οικονομικές μελέτες έχει προκύψει πως για να υπεραξιωθουν οι φούσκες που έχουν δημιουργηθεί οι εργάτες πρέπει να δουλέψουν με συνθήκες στρατοπέδων συγκέντρωσης. Και πάλι είναι αμφίβολη η επιτυχία του στόχου. Το Αυγανισταν λοιπόν (περί συμφωνιών) είναι το αύριο των εργαζομένων σε όλο το καπιταλιστικό κόσμο. Ο Μαρξ το ανέλυσε σαν προοπτική στο κεφάλαιο και γι αυτό είχε πει την περίφημη φράση "σοσιαλισμός η βαρβαρότητα".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Καταρρέουν οι μύθοι των ΑΠΕ

  ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΚΑΙ ΦΟΡΕΩΝ ΜΑΙΝΑΛΟΥ «Όταν ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Συνασπισμός ψήφιζαν το Μάαστριχτ για την απελευθέρωση των αγορών, μας έλεγαν...