Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2017

Κλειστά εκλογικά τμήματα, δημοκρατία στο απόσπασμα........

Ισπανία: Η αστυνομία κλείνει εκλογικά τμήματα, οι αυτονομιστές δηλώνουν αποφασισμένοι.


Η ισπανική κυβέρνηση υποστήριξε σήμερα ότι διέλυσε την οργάνωση του απαγορευμένου δημοψηφίσματος για την αυτοδιάθεση στην Καταλονία κλείνοντας το εκλογικό κέντρο πληροφορικής και περισσότερα από τα μισά εκλογικά τμήματα, δεκάδες από τα οποία έχουν ωστόσο καταληφθεί από υποστηρικτές της ανεξαρτησίας. 
Οι καταλανικές αρχές παραμένουν αποφασισμένες να οργανώσουν αύριο αυτή την ψηφοφορία παρά την απαγόρευσή της από τη δικαιοσύνη, έπειτα από χρόνια σύγκρουσης με τη συντηρητική κυβένηση του Μαριάνο Ραχόι που αρνείται να αφήσει αυτή την πλούσια  περιφέρεια της βορειοανατολικής Ισπανία να αποφασίσει μόνη για το μέλλον της.


Pafsilipon : Κλείνουν τα εκλογικά τμήματα τώρα που το ναι στην ανεξαρτησία, θα έπιανε ένα άνετο 70%, επί του ΣΥΝΟΛΟΥ του πληθυσμού, ίσως και παραπάνω. Θα ξανανοίξουν όταν θα είναι να βγει ο Ραχόι με 28-32% επί του 45% των ψηφισαντων. Δηλαδή σκάρτο 12-14% στο σύνολο. 
Error 404, democracy not found. 

Η διαφορά μεταξύ δημοκρατίας και δικτατορίας είναι ότι στη δημοκρατία ψηφίζεις πρώτα και παίρνεις διαταγές μετά. Στη δικτατορία, δεν χρειάζεται να χάσεις τον καιρό σου ψηφίζοντας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Καταρρέουν οι μύθοι των ΑΠΕ

  ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΚΑΙ ΦΟΡΕΩΝ ΜΑΙΝΑΛΟΥ «Όταν ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Συνασπισμός ψήφιζαν το Μάαστριχτ για την απελευθέρωση των αγορών, μας έλεγαν...