Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2022

Η μάχη της Αράχοβας λοιπόν

 Για τους τουρίστες Arachova ή μήπως Arahova ???




Και το #hashtag και η ταινία είναι υπό την αιγίδα του δήμου Αράχοβας.


Κανόνας δεν υπάρχει. Εν δυνάμει είναι και τα δύο σωστά. Αλλά άμα ξεκινάς με ένα τύπο γραφής, μετά τον κρατάς. Δεν τα κάνεις αχταρμά.


Αλλά βέβαια δεν είναι αυτό το σημαντικό.


Δεν έτυχε κανείς από τους συντελεστές, να διαβάσει πως την τελευταία ημέρα  ΔΕΝ έπεσε ούτε μια τουφεκιά, ούτε απο τη μια μεριά ούτε απο την άλλη, γιατί το μπαρούτι ήταν νοτισμένο απο το δρουλαπόχιονο !!!


"Χορτάσαν οἱ κοράκοι… ῾Στὴ Ράχοβα, ῾ς τὸ Δίστομο μὲ τὸν Καραϊσκάκη Ἀδελφωμένο πολεμᾷ τῆς Λιάκουρας τὸ χιόνι... Θερίζει τ᾿ ἄσπλαχνο σπαθὶ κι᾿ ο πάγος σαβανώνει."


Βαλαωρίτης (!!!) τεράστιος στίχος που αποδίδει αυτό ακριβώς, την μάχη ΜΟΝΟ με τα σπαθιά !!! Ρε καρντάσια δεν το διαβάσατε, δεν ρωτάγατε και κανέναν που να ξέρει ???


🤔🤔🤔🤔🤔


Κάποιον ιστορικό βέβαια και όχι ... βιολόγο, να τα λέμε κι αυτά !!!


😁😁😁😁😁


Η σκηνή στην αρχή που καθόταν ο Καραϊσκάκης στη φωτιά, έχει ένα τζάκι πετρόχτιστο και .... μοντέρνο χωριάτικο !!!! 


😮😮😮😮😮


 Τη σκηνή αυτή την περιγράφει ο Φωτιάδης στον Καραϊσκάκη του  τελείως διαφορετικά! περιγράφει ένα σπίτι ερειπωμένο, χαλάσματα, που σε μια άκρη του η φωτιά που καίει  είναι απο τα τελευταία ξύλα της σκεπής !!!


Δε συζητάμε που σε κάποιο σημείο ο Καραϊσκάκης ξετρουπώνει απο κάτι ξύλα λές και βγήκε απο το χαλέ που ..... αφόδευε και φωνάζει  τους οπλαρχηγούς σαν να τανιέται για να "αεριστεί"! Έλεος!!!!!


Ύστερα, ο Σταθάς πρέπει να στείλει τους ηθοποιούς για ....κατασκήνωση, γιατί όπως τους "κόβουμε" από την αδυναμία ΔΕΝ τον βγάζουν τον Χειμώνα! Και μάλιστα στη βρύση στον Μανώλη στα έλατα, για να μην μετακινούνται καθόλου και χάσουν το κρέας τους!


Καλοταϊσμένοι και καλοσιδερωμένοι εν έτει 1826 ???


Πρόκειται για κάποιο είδος απαίσιου χιούμορ ???


Γενικά η ταινία ΔΕΝ αποδίδει πουθενά το κλίμα της εποχής και εξ αιτίας αυτού την χαρακτηρίσαμε ανιστόρητο έκτρωμ@ !!!


Ίσως μια επόμενη δημοτική αρχή, να ζητήσει από τον δημιουργό την απόσυρσή της από το YouTube και όπου αλλού υπάρχει.


"Ευχαριστούμε" πολύ για την προσπάθεια κύριοι, σας πληρώσαμε, δεν ζητάμε τα λεφτά πίσω αλλά καλύτερα να αποσυρθεί.


Την βλέπουν κι άνθρωποι που δικαίως δεν γνωρίζουν τα γεγονότα και βγάζουν λάθος συμπεράσματα.


1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Νικόλα καλημέρα

τι περίμενες από ιστορικά αμόρφωτους ανθρώπους,

ενώ ο βοιδοβοσκός όπως τον αποκαλείς, μαζί με τους άλλους ακατονόμαστους εκ Διστόμου, δεν σέβονται- κλέβουν τους νεκρούς μας...

τους σκότωσαν οι Γερμανοί, τους σκοτώνουν και ορισμένοι Διστομίτες καθημερινά με το να παραχαράζουν και να διαστρεβλώνουν τα ιστορικά γεγονότα της 10ης Ιουνίου 1944.

Καταρρέουν οι μύθοι των ΑΠΕ

  ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΚΑΙ ΦΟΡΕΩΝ ΜΑΙΝΑΛΟΥ «Όταν ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Συνασπισμός ψήφιζαν το Μάαστριχτ για την απελευθέρωση των αγορών, μας έλεγαν...