Τρίτη 31 Μαΐου 2022

Τους "έζωσαν τα φίδια" !!!

 Ο πόλεμος στην Ουκρανία γίνεται πλέον περίπλοκος




 και η Αμερική δεν είναι έτοιμη !!!


Το antapocrisis αναδημοσιεύει ένα σημαντικό άρθρο της Συντακτικής Επιτροπής των

 New York Times.

 


Αν και προφανώς οι εκτιμήσεις της Συντακτικής Επιτροπής των NY Times στηρίζονται στο Αμερικανικό αφήγημα περί Ρωσικής επιθετικότητας, “χασάπη” και “ασταθή” Πούτιν, κ.λπ., κ.λπ. αποτελούν μια σημαντική στιγμή όσο αφορά την Αμερικανική πολιτική επειδή είναι η πρώτη φορά που ένας από τους σημαντικότερους εκπροσώπους του “βαθέως κράτους” των ΗΠΑ ζητά καθαρά να τεθεί έλεγχος στον κατήφορο της Αμερικανικής εμπλοκής.


Η Συντακτική Επιτροπή των NY Times επισημαίνει ότι αυτή η Αμερικανική εμπλοκή βαθαίνει συνεχώς με την πάροδο του χρόνου οδηγώντας σε εξαιρετικά επικίνδυνες εκδοχές άμεσης αντιπαράθεσης με τη Ρωσία, προειδοποιεί ότι οι εξελίξεις θα φέρουν την κυβέρνηση σε αντιπαράθεση με τον λαό των ΗΠΑ και επισημαίνει τις οικονομικές συνέπειες τόσο για τις ΗΠΑ όσο και για τον κόσμο συνολικά, όπως και τις εξαιρετικά σοβαρές συνέπειες για την ασφάλεια στην Ευρώπη.


Ιδιαίτερα επισημαίνει την πλήρη έλλειψη καθαρότητας στους στόχους που διέπουν την Αμερικανική εμπλοκή στο Ουκρανικό (!!!) και τη σύγχυση που διακατέχει την κυβέρνηση των ΗΠΑ σχετικά. Ζητά άμεσα από τον πρόεδρο Μπάιντεν να ξεκαθαρίσει αυτούς τους στόχους και να πιέσει τους Ουκρανούς προς έναν, ενδεχομένως επώδυνο, συμβιβασμό με τη Ρωσία ξεκαθαρίζοντάς τους ότι οι ΗΠΑ δεν θα εμπλακούν σε πόλεμο με τη Ρωσία γι’ αυτούς ούτε θα συνεχίσουν να τους τροφοδοτούν επ’ αόριστον.


Οι υποθέσεις που έκαναν τους NY Times να παρέμβουν αυτή την κρίσιμη στιγμή, καθώς διαρρέουν πληροφορίες ότι οι ΗΠΑ “θα βυθίσουν” τον Ρωσικό στόλο της Μ. Θάλασσας και θα στείλουν συστοιχίες Patriot στην Ουκρανία (που κατανάγκην θα χειρίζονται Αμερικανοί) ενώ ταυτόχρονα το Azovstal παραδόθηκε με τις πλέον επίλεκτες μονάδες του τάγματος Αζόφ σε Ρωσικά χέρια, και ενώ πληθαίνουν οι ειδήσεις για περικύκλωση και κατάρρευση του Ουκρανικού στρατού στο Ντονμπάς είναι εύλογες και προφανείς. Στον φόντο αυτής της συγκυρίας παρουσιάζεται επίσης η κατάρρευση της Ουκρανικής οικονομίας, η είσοδος της Ευρώπης σε σοβαρότατη οικονομική κρίση με ταυτόχρονη εξακόντιση του πληθωρισμού στα υψηλά 40ετίας και η επερχόμενη σοβαρότατη παγκόσμια επισιτιστική κρίση ενώ ταυτόχρονα η Ρωσική οικονομία μοιάζει να επηρεάζεται πολύ μετριότερα.


Βρισκόμαστε επομένως σε μία καμπή της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης της Ρωσίας στην Ουκρανία:

 Ή αυτή θα εξελιχθεί σε γενικευμένο πόλεμο με την άμεση αντιπαράθεση επί του εδάφους ΗΠΑ-Ρωσίας ή 

θα ξεκινήσουν σοβαρές διαπραγματεύσεις για τη λήξη του. 


Οι NY Times μοιάζει να ξυπνούν από τον τεχνητό παράδεισο όπου διαβιούσαν μέχρι σήμερα και να κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου. Άραγε θα ξυπνήσει και η κυβέρνηση Μπάιντεν από την πρωτοφανή παραμονή της στο χώρο της Ονειροφαντασίας και των ανοησιών του ηγέτη της περί ευκαιρίας να ηγηθούν του κόσμου που δεν έχει εμφανιστεί εδώ και 20-30 γενεές;


Δείτε ολόκληρο το άρθρο ΕΔΩ

2 σχόλια:

Nick Charitos είπε...

Συντακτική ομάδα των ΝΥ Times και τρίχες κατσαρές - Σας περιλάβει με κάνα άρθρο ο ψηλός, να δείτε εσείς.

Άιντε τώρα γιατί το ... παραξηλώσατε !!!

🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Ανώνυμος είπε...

Χαρίτο, ο ψηλός να γράψει ένα άρθρο και για το Σέντερ που το ξέρει καλά και ένα για τα τσελάρια και ένα για τον κολλητό του τον πρώην δήμαρχο να μας εξηγήσει γιατί τον πούλησε το 2010.

Καταρρέουν οι μύθοι των ΑΠΕ

  ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΚΑΙ ΦΟΡΕΩΝ ΜΑΙΝΑΛΟΥ «Όταν ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Συνασπισμός ψήφιζαν το Μάαστριχτ για την απελευθέρωση των αγορών, μας έλεγαν...