Δευτέρα 23 Μαΐου 2022

"Σφαγή" στην Αντίκυρα

Από έναν ανεκδιήγητο διαιτητή 











Στάθηκε εξαιρετικά αλλά δεν πήρε την νίκη ο Κυπάρισσος - Έχασε 0-3 από την ΑΕ Μοσχάτου, με τα δύο από τα τρία γκολ στα τελευταία λεπτά κι ενώ το ματς ήδη είχε γίνει ροντέο.


3 παίχτες του Κυπάρισσου αποβλήθηκαν με κόκκινη ενώ ακυρώθηκε άδικα γκολ του Μαλισσόβα, με το οποίο θα γινόταν το 1-1.



Στο δημοτικό γήπεδο της Αντίκυρας και στα πλαίσια της 4ης αγωνιστικής του προγράμματος, του 6ου ομίλου, των μπαράζ ανόδου στη Γ’ Εθνική κατηγορία (πρωτάθλημα πρωταθλητριών των Ε.Π.Σ.), η ομάδα του Α.Ο.Α. “Κυπάρισσος”, που μετά από την ήττα στα Μαλάματα από τον Απόλλωνα Ευπαλίου, ήθελε μόνο την νίκη για να ελπίζει, υποδέχθηκε την ομάδα της Α.Ε. Μοσχάτου.


Η πρωταθλήτρια του Πειραιά που ήταν στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα του ομίλου και μεγάλο “φαβορί” για την άνοδο, επικράτησε με 3-0 και “εξασφάλισε” την άνοδο, αλλά το τελικό σκορ σε πολύ μεγάλο βαθμό είναι… “πλασματικό” !!!


Οι πρωταθλητές της Ε.Π.Σ. Βοιωτίας στάθηκαν αρκετά καλά, αλλά “υποχρεώθηκαν” σε ήττα αφού “συν τοις άλλοις” από το 44′ έπαιξαν με 10 παίχτες (αποβολή του Γούλα με δεύτερη κίτρινη κάρτα – την πρώτη την είδε στο 18′), από το 81′ με 9 (αποβολή του αρχηγού, Γιάννη Καραμπέτσου με δεύτερη κίτρινη κάρτα  – την πρώτη την είδε στο 9′) και από το 88′ με 8 (αποβολή του Δημήτρη Καραμπέτσου με απευθείας κόκκινη κάρτα)!

Τα γκολ

Το 0-1 έγινε στο 10′ με τον Νιζάμι με ωραίο πλασέ σε τετ-α-τετ, δυο λεπτά αφότου ο Πλακίδας έχασε τεράστια ευκαιρία (τετ-α-τετ) για να κάνει το 1-0, το 0-2 στο 88′ με εκτέλεση του Πασαλίδη του πέναλτι που κέρδισε ο Τουφεξίδης από τον Δ.Καραμπέτσο και το τελικό 0-3 στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων και πάλι από τον Νιζάμι, με κοντινό πλασέ σε “κενό” τέρμα, όταν, πλέον, οι γηπεδούχοι έπαιζαν με 8 (!)

 

Το φιλμ του ματς

4′ ο Χαλβατζίου μπήκε στην περιοχή από δεξιά, έκανε το σουτ, ο Καρανάσος στην αριστερή του γωνία απέκρουσε, η μπάλα πήρε ύψος, ο Μητρόπουλος πιεζόμενος από τον Καραμπέτσο δεν έπιασε την κεφαλιά και ο Καρανάσος μπλόκαρε.

8’ οι γηπεδούχοι πίεσαν ψηλά, ο Καράι έκλεψε, η μπάλα έφτασε στον Πλακίδα στο ημικύκλιο της περιοχής, ντρίμπλαρε και “άδειασε” τον Τζωρτζάτο, στο τετ-α-τετ με τον Κραβαρίτη έκανε το πλασέ, ο έμπειρος γκολκίπερ απέκρουσε με τα πόδια και έσωσε την ομάδα του, τεράστια ευκαιρία για τους γηπεδούχους!

9′ ο Χαλβατζίου λίγο κάτω από το κέντρο και στον άξονα έκανε την πάσα αριστερά, στον Θεοδοσίου, αυτός με την μια έκανε την πάσα στον Νιζάμη, στο τετ-α-τετ αυτός με τον Καρανάσο πλάσαρε σωστά και έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία για να κάνει έτσι το 0-1 για την ομάδα του Μοσχάτου, προβάδισμα στο σκορ πάρα πολύ νωρίς με γκολ μετά από πολύ ωραίο συνδυασμό!

14’ ο Μαλισσόβας αρκετά μέτρα από την περιοχή και στον άξονα έκανε την λόμπα, ο Καράι μέσα στην περιοχή και λίγο δεξιά έκανε το σουτ, ο Ξενιτόπουλος με τάκλιν έδιωξε σε κόρνερ.

18’ έγινε το γέμισμα από τον Ξενιτόπουλο, ο διαιτητής σφύριξε φάουλ του Καραμπέτσου στον Μητρόπουλο, έντονες διαμαρτυρίες από τον Γούλα, ο διαιτητής του έδειξε την κίτρινη κάρτα μέσα σε πολλές διαμαρτυρίες των γηπεδούχων!

19′ στην εκτέλεση του φάουλ ο Χαλβατζίου, ο Καρανάσος έδιωξε με γροθιές!

24ο ένταση μεταξύ των πάγκων με τον προπονητή των γηπεδούχων, Βαγγέλη Λέντα, να έχει έντονο διάλογο με άνθρωπο της διοίκησης των φιλοξενούμενων, που επέφερε κίτρινη κάρτα και στους δυο από τον διαιτητή.

31’ μετά από πλάγιο από δεξιά ο Καράι έγινε κάτοχος της μπάλας, ντρίμπλαρε, μπήκε στην περιοχή, του έγινε τάκλιν, έπεσε, οι γηπεδούχοι φώναξαν για πέναλτι, ο διαιτητής, όμως, μετά από καθυστερημένη υπόδειξη του α’ βοηθού σφύριξε χέρι του Καράι. Οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν έντονα και ο διαιτητής έδειξε απευθείας την κόκκινη κάρτα σε άνθρωπο της διοίκησης των γηπεδούχων που καθόταν στον πάγκο!

41’ ο Μητρόπουλος λίγα μέτρα από την περιοχή και στον άξονα έκανε το σουτ με το δεξί, η μπάλα δίπλα από το αριστερό δοκάρι.

44’ έγινε το γέμισμα, ο Γούλας έκανε την προσπάθεια εκτός περιοχής για να διώξει, διαιτητής έδειξε φάουλ – χέρι του Γούλα, ο έμπειρος αμυντικός διαμαρτυρήθηκε πολύ έντονα, με αποτέλεσμα ο διαιτητής να του δείξει την κίτρινη κάρτα. Ηταν η δεύτερη, αποβολή, μέσα σε πάρα πολλές διαμαρτυρίες και το παιχνίδι κάπου εδώ ξέφυγε από τον έλεγχο του διαιτητή!

“Αναγκαστική” αλλαγή από τον Βαγγέλη Λέντα, τράβηξε έξω τον επιθετικό, Πλακίδα και στην θέση του πέρασε τον αμυντικό, Δημήτρη Καραμπέτσο.

45’+ ο Πασαλίδης εκτέλεσε το φάουλ, ο Νιζάμης μέσα στην περιοχή έπιασε την κεφαλιά, ο Καρανάσος μπλόκαρε.

65’ αντεπίθεση για το Μοσχάτο, ο Χαλβατζίου από δεξιά, μόλις μπήκε στην περιοχή και πιεζόμενος από τον Δ.Καραμπέτσο έκανε το σουτ, ο Καρανάσος σε ετοιμότητα μπλόκαρε.

66′ το Μοσχάτο και πάλι στην επίθεση, έγινε η σέντρα από αριστερά, ο Καρανάσος έπεσε και απέκρουσε, η μπάλα έμεινε μέσα στην περιοχή, ο Πασαλίδης στον άξονα και στα όρια της περιοχής έκανε το σουτ με το αριστερό, η μπάλα πάνω από το τέρμα.

82’ ο αρχηγός των φιλοξενούμενων, Σταύρου, έχασε τον έλεγχο της μπάλας και έκανε ένα επικίνδυνο τάκλιν στα πόδια του Ιωάννου, στο χώρο του κέντρου, “καθαρό” φάουλ, μπροστά στον διαιτητή, ο οποίος έβγαλε την κίτρινη κάρτα για να του την δείξει, ο Σταύρου καθώς επέστρεφε στην άμυνα του κλώτσησε την μπάλα για να μην εκτελέσουν γρήγορα το φάουλ οι γηπεδούχοι, οι γηπεδούχοι, με πρώτο τον αρχηγό τους, Γιάννη Καραμπέτσο, ζήτησαν από τον διαιτητή να του δείξει και δεύτερη κίτρινη κάρτα, άρα κόκκινη (αποβολή), ο διαιτητής, όμως, όχι μόνο δεν του έδειξε δεύτερη κίτρινη κάρτα, αντίθετα έδειξε την κίτρινη κάρτα στον Καραμπέτσο, που ήταν η δεύτερη με συνέπεια να αποβληθεί και όλοι οι γηπεδούχοι έπεσαν πάνω στον διαιτητή για να διαμαρτυρηθούν (και) για αυτή του την απόφαση!

Μετά από λίγα λεπτά συνεχίστηκε το ματς και με 9 παίχτες, πλέον, οι γηπεδούχοι, ο Παπαχαραλάμπους από τον άξονα έκανε το γέμισμα, ο Δημήτρης Καραμπέτσος έκανε την κεφαλιά προς τα πίσω, ο Καλύβας στα όρια της περιοχής δεν πήγε προς την μπάλα, δεν έκανε “συμμετοχή”, από το πόδι του Τζωρτζάτου η μπάλα πήγε δεξιά στον Μαλισσόβα, αυτός έκανε το σουτ, η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα του Κραβαρίτη, αλλά το γκολ δεν μέτρησε καθώς ο διαιτητής είχε σφυρίξει, διότι η δεύτερη βοηθός διαιτητή είχε σηκώσει το σημαιάκι της υποδεικνύοντας οφ – σάιντ.

Νέες, ακόμη πιο έντονες διαμαρτυρίες από τους γηπεδούχους για αυτή την λάθος υπόδειξη!

86’ ο Μαλισσόβας και πάλι με την μπάλα στα πόδια μέσα στην περιοχή, δεξιά, έκανε το σουτ, η μπάλα μόλις δίπλα από το αριστερό δοκάρι.

88’ από την περιοχή των φιλοξενούμενων έγινε το γέμισμα, κακή εκτίμηση της πορείας της μπάλας από τον Δημήτρη Καραμπέτσο, ο Τουφεξίδης πρόλαβε και τον πέρασε, τσίμπησε την μπάλα, μπήκε στην περιοχή, ο Καραμπέτσος προσπάθησε να τον μαρκάρει από πίσω, τον ανέτρεψε και ο διαιτητής έδειξε αμέσως την άσπρη βούλα και απευθείας την κόκκινη κάρτα στον Καραμπέτσο μέσα σε νέες διαμαρτυρίες!

Την ποινή εκτέλεσε ο Πασαλίδης, ευστόχησε, αλλά ο διαιτητής έδωσε επανάληψη διότι ο Δ.Καραμπέτσος δεν είχε περάσει εκτός αγωνιστικού χώρου!

Και στην δεύτερη εκτέλεση ο Πασαλίδης ήταν εύστοχος και έτσι έγινε το 0-2!

90’+2′ οι φιλοξενούμενοι έφυγαν στην αντεπίθεση απο αριστερά, έγινε η πάσα, από ελεγχόμενη θέση οφ-σάιντ, τέσσερεις παίχτες του Μοσχάτου βρέθηκαν μέσα στην περιοχή απέναντι στον Καρανάσο, ο Τουφεξίδης έδωσε δεξιά την μπάλα στον Νιζάμη και αυτός δεν δυσκολεύτηκε να την στείλει στα δίχτυα και με το δεύτερο προσωπικό γκολ έκανε το 0-3 μέσα σε πάρα πολλές διαμαρτυρίες των γηπεδούχων για οφ-σάιντ.

Δευτερόλεπτα μετά ο διαιτητής σφύριξε την λήξη του αγώνα με τους γηπεδούχους να πέφτουν πάνω του και να διαμαρτύρονται έντονα για την διαιτησία.

 

Οι πρωταγωνιστές

Α.Ο. Αντίκυρας “Κυπάρισσος” (Βαγγέλης Λέντας): Καρανάσος  –  Κουτσούμπας, Παπαχαραλάμπους, Ι.Καραμπέτσος, Γούλας, Ιωάννου, Καλύβας, Μαλισσόβας, Πλακίδας (45’ Δ.Καραμπέτσος), Καράι, Τόλιας (71’ Καφετζόπουλος).

Στον πάγκο έμειναν οι: Δημητράς  –  Κόλλιας, Λεσάι και Κοτρόγιαννος.

Α.Ε. Μοσχάτου (Ακης Τζουμερκιώτης): Κραβαρίτης  –  Σταύρου, Ξενιτόπουλος, Λοϊζίδης, Τζωρτζάτος, Παυλάκης, Χαλβατζίου, Νιζάμης, Μητρόπουλος (87’ Τουφεξίδης), Πασχαλίδης, Θεοδοσίου (53’ Σοσάρι).

Στον πάγκο έμειναν οι: Μακρής  – Λίτσας, Λάζαρος Βαζαίος, Τάσος Βαζαίος, Γιάννης Φισκατώρης, Τάκης Φισκατώρης και Βακαλόπουλος.

Τον αγώνα διηύθυνε ο Αλέξανδρος Φωκάς, με βοηθούς τον Παναγιώτη Ζούλη και την Ελένη Αβραμοπούλου, όλοι από την Ε.Π.Σ. Αχαΐας. _





Ενώ πολύ ... "περίεργα" ήταν και τα συγχαρητήρια, από το ΔΣ του Μοσχάτου στον διαιτητή (βλ. ΕΔΩ):






Λες και έσπευσαν να τον υπερασπιστούν. Αν μη τι άλλο εντελώς ασυνήθιστη ενέργεια, για ματς με τέτοια εξέλιξη .....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Καταρρέουν οι μύθοι των ΑΠΕ

  ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΚΑΙ ΦΟΡΕΩΝ ΜΑΙΝΑΛΟΥ «Όταν ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Συνασπισμός ψήφιζαν το Μάαστριχτ για την απελευθέρωση των αγορών, μας έλεγαν...